نبض اقتصاد در قلب اربیل می زند؟ ظریف پاسخ می‌دهد

نشست فعالان اقتصادی ایران و اقلیم کردستان عراق در اربیل با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و مقامات اقلیم ظهر امروز آغاز شد و پس از آن ظریف از دستاورد این نشست گفت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،  نیچروان بارزانی' نخست وزیر اقلیم کردستان عراق، سفر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به این منطقه را نشانه تاریخی و مثبت بودن روابط فی ما بین دانست.

نخست وزیر اقلیم کردستان عراق روز سه شنبه در سخنانی در همایش فعالان اقتصادی ایران و اربیل، ضمن خیر مقدم به وزیرامورخارجه ایران گفت: سفر ظریف به اقلیم نشانه روابط تاریخی خوب با اقلیم است.

وی افزود: به عنوان مثال اگر کمک ایران در موضوع فاجعه حلبچه نبود صدای مظلومیت کردها به جایی نمی رسید.

بارزانی اظهار داشت: ملت ایران همواره برادر و دوست مردم اقلیم کردستان عراق بوده است.

نیچروان بارزانی در ادامه تصریح کرد: در چهارسال گذشته اقلیم شرایط سختی را تجربه کرد و شرکتهای ایرانی در این شرایط همراه ما بودند, اما امروز وضعیت اقلیم به سوی بهبودی پیش می رود.

نخست وزیر دولت اقلیم کردستان عراق در ادامه اظهار کرد : من به جناب وزیر وعده دادم که مشکلات شرکتهای خصوصی ایرانی را حل و فصل کنیم و با خوشبینی به آینده می نگریم.

بارزانی گفت: ما مرزهای طولانی و روابط تاریخی و فرهنگی گسترده ای با ایران داریم و در این راستا توسعه روابط عراق با ایران و اقلیم با ایران را در اولویت قرار می دهیم.

وی تاکید کرد: ما در اقلیم کردستان عراق از دولت عادل عبدالمهدی حمایت می کنیم و تمام تلاش خود را انجام خواهیم داد تا این دولت موفق شده و اختلافات اربیل و بغداد حل و فصل شود.

بارزانی اظهار امیدواری کرد که نشست های اقتصادی اربیل و سلیمانیه باعث توسعه روابط سیاسی و اقتصادی ایران و اقلیم شود.

نخست وزیر دولت اقلیم کردستان عراق در ادامه از نقش متبت سفیر ایران در عراق و سرکنسولگریهای ایران در اربیل و سلیمانیه برای توسعه روابط تقدیر و تشکر کرد.

همزمان با برگزاری همایش اقتصادی مشترک ایران و اقلیم در اربیل، مسوولان سیاسی و اقتصادی کردستان عراق خواستار تقویت روابط با جمهوری اسلامی ایران شدند.

همایش اقتصادی مشترکی ایران و اقلیم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،  'محمدرضا کرباسی' معاون اتاق بازرگانی ایران و عراق روز سه شنبه در سخنانی در این نشست با اشاره به مشکلات موجود در توسعه روابط اقتصادی بین ایران و اقلیم اعلام کرد دولت تدبیر و امید اراده جدی برای برطرف کردن موانع موجود بر سر راه روابط اقتصادی با اقلیم را دارد و در این راستا می کوشد با توسعه روابط بانکی و ارایه تسهیلات حمل و نقل در راستای توسعه روابط اقتصادی با اقلیم گام بردارد.

وی افزود: ادامه برگزاری نشست های اقتصادی بین بخش خصوصی ایران و اقلیم سبب خواهد شد دو طرف بتوانند از ظرفیت های موجود برای توسعه روابط بهره بگیرند.

'نوزاد هادی' استاندار اربیل نیز در سخنانی گفت: سفر هیات اقتصادی و سیاسی ایران به اقلیم بیانگر اهمیت روابط تاریخی مشترک بین عراق و ایران و بخصوص اقلیم کردستان عراق است.

وی افزود: این روابط تاریخی را ما قصد داریم در همه چارچوب های اقتصادی و سیاسی توسعه دهیم و در این راستا دولت اقلیم کردستان عراق تسهیلات ویژه ای در اختیار تجار قرار می دهد تا بتوانند روابط را توسعه دهند.

استاندار اربیل تصریح کرد دولت اقلیم در تلاش برای گسترش دروازه های مرزی برای توسعه روابط اقتصادی با ایران است.

 مسوولان کردستان عراق خواهان تقویت روابط اقتصادی با ایران شدند

در همین حال رئیس اتاق بازرگانی اقلیم کردستان عراق در حاشیه این همایش که روز سه شنبه با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان، هیات همراه و سفیر ایران در بغداد برگزار شد، اظهار داشت: حجم روابط تجاری ایران با اقلیم کردستان عراق در حال حاضر بالغ بر شش میلیارددلار بودە و در راستای گسترش روابط اقتصادی فیمابین مشکلات شرکتهای اقتصادی فعال در اقلیم کردستان عراق مرتفع می شود.

'دارا جلیل خیاط' که مدیریت همایش اقتصادی اتاق های بازرگانی ایران و اقلیم کردستان عراق را نیز بر عهده دارد، اظهار امیدواری کرد که روابط اقتصادی ایران و اقلیم گسترش یافتە و موانع موجود بر سر راە توسعە روابط برداشتە شود.

وی در خصوص مشکلات شرکتهای ایرانی فعال در اقلیم کردستان عراق تصریح کرد: پیش از این انتقال پول از طریق بانک و کنسولگری بە خصوص در زمانیکە اقلیم دچار بحران مالی شد میسر نبود.

وی در ادامە افزود: بە دستور نخست وزیر اقلیم کردستان عراق، یک کمیتەمشترک برای حل و فصل مشکلات و موانع موجود بر سر راە تجار و شرکتهای ایرانی تشکیل می شود.

رئیس اتاق بازرگانی اقلیم کردستان عراق گفت : بە منظور افزایش حجم روابط اقتصادی ، گشایش معابر جدید مرزی در دستور کار قرار دارد.

از سوی دیگر، 'صفین دیزایی' سخنگوی دولت اقلیم کردستان عراق نیز درحاشیه این همایش به خبرنگار ایرنا گفت که ما سفر وزیرامورخارجه ایران را به دیده اهمیت می نگریم و بر این باور هستیم که این سفر در آینده باعث توسعه روابط سیاسی و اقتصادی اقلیم گردد.

وی افزود: دولت اقلیم کردستان عراق با تمام توان خود از این سفر و نشستها استقبال بعمل آورده و امیدوار هستیم نتایج نشست های اقتصادی بین اتاقهای بازرگانی ایران و اربیل باعث توسعه روابط و رفع موانع موجود شود.
صفین دیزایی همچنین اظهار داشت: روابط با ایران در اولویتهای دولت اقلیم کردستان عراق بوده و براین اساس موانع موجود را برطرف خواهیم کرد.

بر اساس برنامە کاری همایش اقتصادی ایران و اقلیم کردستان عراق عصر روز سە شنبە ادامە این کنفرانس با حضور وزیر امور خارجە کشورمان در سلیمانیە برگزار می شود.

نخستین کنفرانس مشترک اقتصادی ایران و اقلیم سال گذشته در اربیل با حضور اتاقهای بازرگانی دو طرف برگزار شد.

ظریف: شریک مطمئنی برای همه شرکا و اقلیم کردستان عراق هستیم

در همین باره محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: تحریم ها نخواهند توانست مانعی بر سر راه توسعه روابط اقتصادی ایران و عراق شود. ما شریک بسیار مطمئنی برای همه شرکای خود بخصوص اقلیم کردستان عراق هستیم.

ظریف روز سه شنبه در همایش فعالان اقتصادی ایران و استان اربیل عراق اظهار داشت: کردستان عراق یک همسایه مهم است و خواهران و برادران کرد در عراق و سوریه را از خودمان می دانیم، همه یک ریشه تاریخی داریم و از مصیبت های همدیگر رنج بردیم.

وی افزود: وقتی صدام حلبچه را بمباران شیمیایی کرد همان قدر که مردم ایران نیز به اندازه مردم حلبچه، احساس غم و اندوه کردند. ما در مبارزه با رژیم بعث و افراط گرایی کنار هم بودیم و خون جوانان کرد و شیعه و سنی و مسیحی و ایزدی به هم پیوند خورد.

وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد: کسی نمی تواند از بیرون بیاید و به ما بگویید نمی توانیم باهمدیگر باشیم.هیچ کدام نمی توانیم بدون طرف مقابل امنیت داشته باشیم اگر امروز اربیل در کنترل داعش بود همان مقدار ما هم نگران بودیم و احساس ناامنی می کردیم. امنیت جدایی ناپذیر است و نمی توانیم بدون همدیگر امنیت داشته باشیم.

ظریف گفت: ما به عراق و اقلیم آمدیم تا روابط مان هر چه نزدیکتر شود. از کمک به تشکیل دولت مرکزی بسیار خوشنود هستیم، از گفتگوهای احزاب کرد عراقی برای تشکیل دولت استقبال می کنیم و از دولت اقلیم بشکل قوی حمایت می کنیم.

مناسبات اقتصادی ایران، عراق و اقلیم کردستان بطور جدی پیگیری می شود

وزیر امور خارجه ایران اظهار داشت: امروز نگرانی های بخش خصوصی را خدمت آقای نیچروان بارزانی مطرح کردم و از ایشان خواستم برای حل این مشکلات اقدام شود، بدهی های شرکت های ایرانی بسوی حل شدن پیش می رود و مناسبات اقتصادی ایران و عراق و اقلیم بطور جدی پیگیری خواهد شد.

ظریف گفت: پیشنهاد کردیم که شهرک های صنعتی مشترک در مرزها ایجاد کنیم و تولید مشترک داشته و با استفاده از توانایی های همدیگر آن را صادر کنیم.

وی افزود: مزیت های ایران در اوراسیا و عراق در کشورهای عربی می تواند سبب توسعه روابط اقتصادی مشترک شود. بحث تسهیلات گمرکی را مطرح کردیم و گفت و گوهای خوبی بین اربیل و بغداد درجریان است و این گفت و گوها سبب خواهد شد روابط اقتصادی توسعه یابد.

ظریف خطاب به مسوولان و فعالان اقتصادی کرد عراقی گفت: ما به حسن نیت دولت اقلیم باور داریم و شما به حسن نیت ایران نیز باور داشته باشید.

وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران اظهار امیدواری کرد که روابط ایران و اقلیم بیشتر از گذشته توسعه یابد.

ظریف صبح سه شنبه در صدر یک هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی وارد اربیل شد و مورد استقبال نیچروان بارزانی نخست وزیر دولت اقلیم کردستان عراق قرار گرفت.

ظریف را یک هیات بلندپایه اقتصادی و سیاسی و نیز 'ایرج مسجدی' سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد همراهی می کنند.

52310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1222774

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • کارن IR ۰۷:۳۴ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۶
    0 2
    بنظر من باید تا میشود بطور پنهانی تسهیلاتی ایجاد کرد که زهر تحریمها گرفته شود ..اینکه میگم پنهانی بدین خاطر است که الان با یک اولتیماتوم و پیغام تهدید آمیز آمریکا احتمال زیاد اقلیم کردستان عراق تمام مصوبات با ظریف را کنسل میکند...
  • UA ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۰/۲۶
    0 0
    درود بر برادری