استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مطالعات نشان می دهد از هر پنج تلفن همراهی که در بخش مراقبت ویژه استفاده می شود، یک تلفن آلوده به عفونت است که این عفونت به بیمار منتقل می شود.
دکتر مسعود مردانی افزود: جدی نگرفتن شست وشوی دست ها در بین کارکنان بیمارستان، موجب انتقال عفونت بیمارستانی می شود وعفونت در هر مکانی که خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می شود، به علت تراکم بیماران و خدمات تشخیصی و درمانی وجود دارد.
وی با بیان اینکه در بخش های سوختگی و بیماران مبتلا به نقص سیستم ایمنی، ریسک عفونت بیمارستانی بیشتر است، اظهار داشت :سالانه شش میلیون بیمار در بیمارستان ها بستری می شوند که حدود 600هزار نفر به انواع عفونت های بیمارستانی مبتلا میشوند.
مردانی تصریح کرد: بروز عفونت در مراکز درمانی از طریق میکروب هایی است که با نوع میکروب های معمولی در جامعه تفاوت زیادی دارد و این عفونت ها از طریق میکروارگانیسم های کمیاب با شدت بیماری زایی و مقاومت دارویی بالا منتقل می شود.
به گفته وی، میکروب هایی که در بیمارستان ها وجود دارند، مقاوم تر هستند و هنگامی که عفونت زیاد می شود، سیر اقامت بیمار طولانی تر و تجویز آنتی بیوتیک هم افزایش می یابد.
مردانی افزود: به رغم پیشرفت های بسیاری که در زمینه کنترل عفونت های بیمارستانی صورت گرفته، میزان عفونت ها در حال افزایش است.
وی یکی از مهم ترین علل این مساله را توسعه و افزایش انواع آنتی بیوتیکها، داروهای ضدسرطان و ضدویروس و پیشرفت روشهای تشخیصی و درمانی دانست. به گفته وی، استفاده نکردن از تجهیزات یک بار مصرف و استفاده از صفحه کلید رایانه در انتقال عفونت نقش دارند./ 44
نظر شما