روح‌الله جعفری: به جای اعتراض درگوشی، از راه قانونی استفاده کنید

روح الله جعفری، کارگردان نمایش «ریچارد اجرا نمی‌شود» معتقد است باید همه مسیر عقلانی را دنبال کنند و به صورت قانونی پیش بروند و بر اساس آن حق‌شان را طلب کنند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روح‌الله جعفری در نشست خبری که امروز (یکشنبه ۷ بهمن) برگزار شد، درباره حضور مجدد گروه هنری گیتی پس از ۷ سال در جشنواره تئاتر فجر که به ناکامی منجر شد، توضیحاتی داد. 

او  در این باره گفت: «من بعد از رفتارهایی که در دوره بیست و نهم و البته سی‌ام جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر دیده بودم دیگر برای حضور در جشنواره تمایلی نداشتم. در دوره بیست و نهم نمایش «تماشاچی محکوم به اعدام» را ۵ یا ۶ بار بازبینی کردند و تنها یک اجرا در جشنواره داشت. پس از آن تک اجرا، جلو نمایش را گرفتند اما ۱۲ بار دیگر هم مورد بازبینی قرار گرفتیم تا بتوانیم آن را به اجرای عمومی برسانیم. در زمان اجرا هم تا چندین جلسه یک ردیف صندلی مخصوص ناظران وجود داشت. گروه تئاتر «گیتی» بعد از چهار سال دوری از صحنه، نمایش «ریچارد سوم اجرا نمی‌شود» را در تیر و مرداد امسال اجرا کرد و خوشبختانه مورد توجه طیف‌های مختلف قرار گرفت و مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی و دبیر جشنواره فجر بعد از آنکه آن را دیدند، گفتند آن را برای اجرا در جشنواره ارائه بدهیم.»

جعفری با بیان اینکه در سی‌امین دوره جشنواره فیلم فجر که رحمت امینی دبیر جشنواره بود، از من دعوت شد تا نمایش «من چه جوری ممکن است یک پرنده باشم» را در بخش ویژه جشنواره اجرا کنم، گفت: «زمان بازبینی با یک دوربین حضور پیدا کردند و زمانی که علت را جویا شدم گفتند بالا دستی ها هم باید کار را ببینند. پایه‌گذاری این کار غلط در دوره دبیری امینی گذاشته شد و در هیچ دوره‌ای قبل از آن به یاد ندارم این کار انجام شده باشد، در نهایت واکنش من نسبت به این موضوع بسیار تند بود. هشدار داده بودم که این بدعت‌ها باعث می‌شود از هنر معاصر چیزی باقی نماند. در نتیجه تئاتر من در این دوره حذف شد و از آن زمان به بعد رغبتی برای به ورود به جشنواره نداشتم.»

او در ادامه گفت: «در این جشنواره اما پیگیر ماجرا شدم که با چه معیاری نمایشم انتخاب نشده که پس از تماس‌های متوالی متوجه شدم که دبیر جشنواره اهل گفتگوی منطقی با هنرمند نیست و به همین سبب از راه قانونی و کتبی اقدام کردم. پس از آن نامه، دبیر جشنواره به من گفت نمایشت را بسیار دوست داشتم اما من فقط ناظر بر کار داوران بودم و در انتخاب هیچ دخالتی نداشتم‌. کاش فرم پر نمی‌کردی تا از تو و نمایشت در جشنواره دعوت به عمل می‌آمد و اگر اعتراض‌های مداومت نبود ممکن بود بتوانم کار تو را دوباره وارد جشنواره کنم اما دیگر کار از کار گذشته است.»

این کارگردان با اشاره به طلب حلالیت دبیر جشنواره ادامه داد: «بحث حلالیت نیست بحث مطالبه‌گری حق است باز هم جویای علت حذف نمایش شدم و تنها پاسخ‌هایی که از دبیر جشنواره شنیدم این بود که کار من به عرف جامعه پایبند نبوده و او نتوانسته از نمایش دفاع کند.»

او در ادامه گفت: «‌دعوت می‌کنم از تمام کسانی که اعتراضی دارند، به جای آنکه اعتراض‌هایشان را درگوشی بیان کنند، بیایند و از راه‌های قانونی استفاده کنند و بدانند حق‌شان چیست و پیگیر آن شوند. باید همه مسیر عقلانی را دنبال کنند و به صورت قانونی پیش بروند و بر اساس آن حق‌شان را طلب کنند و سدی که مسئولان گذاشته‌اند که نباید مورد سوال قرار بگیرند شکسته شود. این تداخلی که اکنون در دستگاه‌های مختلف وجود دارد، به این علت است که به گفتگو اعتقادی نداریم و رفتارهایمان برآمده از قانون نیست و مرجع‌مان شده است عُرف.»

جعفری در پایان افزود : «امیدوارم این تلنگر باعث شود اگر کسی خواب است، بیدار شود. تاریخ ما را سخت قضاوت خواهد کرد و رفتار و عملکردمان با متر و معیار بسیار دقیقی نقد می‌شود. امیدوارم عقلانیت بر مدیران کلان ما حاکم شود و پایبند به گفتگو باشند و حذف کردن را از نگاه‌شان کنار بگذارند. در همه این سال‌ها نگاه ابزاری به هنرمند شده است و در بخش‌های مختلف، تولید محتوا هم نداشته‌ایم. در نهایت تا زمانی که به یک فضای عقلانی و درست فرهنگی برسیم، ادامه می‌دهم و پرسشگری‌ام به اینجا ختم نخواهد شد.»

۲۴۱۲۴۵

کد خبر 1226295

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین