ایران نوشت: ۱۳ اردیبهشت سال ۹۵، «الینا»ی ۶ ساله برای عمل لوزه به بیمارستان کودکان طالقانی گرگان رفت. جراحی چند ساعتی طول کشید اما وقتی دختر کوچولو را از اتاق بیرون آوردند، به‌دلیل درد شدید قفسه سینه و مشکلات تنفسی حال نامساعدی داشت.

 پرونده مرگ غم انگیز دخترک ۶ ساله گرگانی که پس از عمل جراحی لوزه جان باخته بود با محکومیت کادر درمانی بیمارستان بسته شد.

شرایط «الینا» لحظه به لحظه وخیم‌تر می‌شد تا حدی که پزشکان مجبور به انتقال دوباره او به اتاق عمل شدند. دخترک گرگانی پس از این جراحی به‌دلیل پارگی سینوس به کما رفت و چند روز بعد نیز دچار مرگ مغزی شد. جدال بین مرگ و زندگی ۱۰۳ روز طول کشید تا اینکه سرانجام دختر کوچولو ۲۳ مرداد روی تخت بیمارستان جان باخت.

والدین «الینا» که مدعی بودند دختر دلبندشان قربانی قصور کادر پزشکی و درمانی بیمارستان شده است، از آنها شکایت کردند. پرونده تشکیل و پزشک جراح، متخصص ریه، متخصص بیهوشی، مدیر و مسئول فنی بیمارستان و دو پرستار وقت در دادسرای گرگان تفهیم اتهام شدند.

محتویات پرونده، مدارک و سوابق مربوطه و نظریه کمیسیون پزشکی قانونی استان گلستان و نظریه کارشناسان هیأت بدوی، پس از چندین مرحله و شنیدن اظهارات عوامل درگیردر پرونده به طور جداگانه توسط هیأت کارشناسی تخصصی مورد بررسی قرار گرفت. براساس این مدارک پزشک جراح تبرئه و دیگر عوامل کادردرمانی بیمارستان مقصر شناخته شده و تحت تعقیب قضایی قرار گرفتند. این پرونده پس از تکمیل تحقیقات و اعلام نظر هیأت تجدید نظر انتظامی نظام پزشکی استان گلستان برای رسیدگی به دادگاه کیفری ارسال شد.

اعتراض به رأی هیأت تجدید نظر
 هیأت تجدید نظر انتظامی نظام پزشکی استان گلستان؛ دو پزشک متخصص بیمارستان طالقانی را هر کدام ۳۰ درصد و مسئول فنی شیفت شب بیمارستان ۲۰ درصد و دو پرستار دیگر این بیمارستان را نیز ۲۰ درصد در این حادثه مقصر شناخته بودکه طرفین به این رأی اعتراض کرده و پرونده بار دیگر مورد بررسی قرار گرفت.

جلسه کارشناسی هیأت عالی اواخر آبان امسال در تهران برگزار شد و اعضا پس از بررسی شواهد و مدارک و شنیدن اظهارات طرفین، متخصص بیهوشی را به علت پاره کردن سینوس و ایجاد مشکلات بعدی به میزان ۵۰ درصد، فوق تخصص ریه کودکان را به علت مراقبت ناکافی و واگذاری کار به رزیدنت بی‌تجربه ۲۰ درصد، دو پرستار وقت را به علت مراقبت ناکافی و بی‌توجهی به بیمار و مطلع نکردن به موقع پزشکان هر کدام به میزان ۵ درصد و مدیر و مسئول فنی وقت را به خاطر نبود کنترل ریکاوری و استفاده از لوله‌های نامناسب به میزان ۱۵ درصد مقصر شناختند.

با این نظریه پرونده برای تعیین حکم به شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان گلستان ارسال شد. قضات پس از بررسی مدارک و شواهد و شنیدن اظهارات طرفین، فوق تخصص ریه کودکان را به اتهام قصور در امر پزشکی منجر به فوت به میزان ۳۰ درصد در ماه حرام و متخصص بیهوشی را به اتهام قصور منجر به فوت به ترتیب به پرداخت ۲۰ درصد نصف دیه کامل با رعایت تغلیظ دیه (یک سوم ۳۰ درصد نصف دیه کامل) و ۵۰ درصد نصف دیه کامل با رعایت تغلیظ دیه از جنبه خصوصی و ارائه ۱۸۰۰ ساعت خدمات عمومی رایگان پزشکی در مدت سه سال (هفته‌ای سه روز و هر روز سه ساعت) به مددجویان نیازمند به‌عنوان مجازات جایگزین حبس از جنبه عمومی محکوم کردند. دو پرستار وقت نیز به پرداخت ۵ درصد نصف دیه کامل با رعایت تغلیظ دیه و ۵ میلیون تومان وجه نقد جایگزین هشت ماه حبس محکوم شدند.

همچنین مدیر و مسئول فنی وقت بیمارستان نیز برای قصور ۱۵ درصدی در ماه حرام تفهمیم اتهام شد و به پرداخت ۱۵ درصد نصف دیه کامل با رعایت تغلیظ و دو سال حبس تعزیری و ۱۸۰۰ ساعت خدمات عمومی رایگان پزشکی به مددجویان نیازمند به‌عنوان مجازات جایگزین حبس محکوم شدند.

براساس رأی مستشاران شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان گلستان، دانشگاه علوم پزشکی گرگان مکلف است بر روند اجرای این احکام نظارت کرده و هر ۶ ماه یک بار تصاویر و فیلم تهیه شده از نحوه اجرای احکام جایگزین حبس را به همراه گزارشی جامع به واحد اجرای احکام کیفری استان ارائه کند. بدین ترتیب با اعلام این رأی قطعی، پرونده مختومه اعلام شد.

۱۷۳۰۲

کد خبر 1233852

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
    0 0
    این حکم کجاس سنگینه؟ توی کشورهای دیگه این اتفاق بیافته پزشک از طبابت کلا منع میشه و پروانه اش رو میگیرن و همینطور باید خسارتهای مالی و روحی رو جبران کنه.
  • IR ۰۸:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
    0 1
    کاش احکام پزشکی که قاضی برای پزشکها و پرستارهای بی سواد و بی احتیاط صادر می کرد عادلانه بود . این طوریکمی از سنگینی قلب اون پدر و مادر بیچاره کم می شد و اون پزشک بی سواد هم دیگه به خودش اجازه نمیداد با جون مردم بازی کنه
  • سعید IR ۰۸:۴۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
    0 1
    الان دختر 6 ساله اون پدر و مادر زنده شد ؟ به همین راحتی جون ادم خرید و فروش میشه
  • Hassan IR ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
    0 1
    یه بار دیگه اعتراض کنن پدر و مادر بچه مقصر میشن یه بار دیگه اعتراض کنن به خاطر افترا به پزشک پدر و مادر محاکمه میشن
  • IR ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
    0 0
    این احکام کجاش سنگین بود؟ مرگ یه کودک در میان بوده.
  • IR ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
    0 0
    هنوز سنگین نیستحداقل باید شماره پزشکیشونو باطل میکردن
  • IR ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
    1 0
    چه جریمه سنگینی واقعا، این آدم هایی که کلی پول می گیرن و به کار توجه نمی کنن، فکر کنین تو ساعات خدمات عمومی رایگان چه بلایی سر مردم میارن؟ جریمه سنگین یعنی لغو مجوز طبابت
  • IR ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
    0 0
    کجای این حکم سنگین بود؟ مسخره ها جیگر گوشه یه پدر و مادر رو با بی ملاحظه کاری از بین بردن حالا هفته ای ۳ساعت کار مجانی کنن؟ اینا کاری که بابتش پول میگرفتن رو اینجوری انجام دادن کار مجانی چی میشه آخه
  • IR ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
    0 0
    بنازم به این قانون و قضاوت! جگرگوشه مردم رو با اهمال خودشون کشتن اونوقت هر کدوم 20 یا 30 میلیون میدن و خلاص!! 20 میلیون 30 میلیون هم برای یه پزشک پول یه ماهشه نهایتا... تو این مملکت ارزونترین چیز جون آدماست.
  • ۱۲:۵۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۱
    0 0
    ماه حرام! انگار در دوره ژوراسیک زندگی می کنیم!
  • یکی IR ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۷
    0 0
    مقصر اون پزشک ها هم نیستند، مقصر این سیستم نظارتیه که هیچکس در مقابلش احساس مسئولیت نمیکنه. همه جای مملکت همینه، همه کلا دایورت هستن، با خودش میگه برای چی کار کنم؟ برای کی کار کنم؟ وجدان کاری دیگه وجود نداره، باید جماعت رو ترسوند که کارشون رو درست انجام بدن. مشخصه نسل جدیدیه که تو ایران شاهدش هستیم. خوب نسلی پرورش دادیم.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین