نظر کاربران درباره تاثیر جوان‌شدن خطبا بر فضای سیاسی و معنوی نماز جمعه

«آگاهی بخشیدن به مردم در زمینه‌ معارف اسلام و رویدادهای مهم اجتماعی و سیاسی»، «ایجاد همبستگی و انسجام هر چه بیشتر در میان صفوف مسلمین»، «تجدید روح دینی و نشاط معنوی برای توده‌ مردم مسلمان» و «جلب همکاری برای حل مشکلات عمومی» از مهمترین آثار و برکات نماز جمعه محسوب می شود.

به گزارش خبرآنلاین، هفته گذشته نمایندگان ولی فقیه در استان های خوزستان و سیستان و بلوچستان از جایگاه امامت نمازجمعه خداحافظی کردند تا خطبای جوان تری جای آنها بیایند.

خبرآنلاین از کاربران خود نظرخواهی کرد و پرسید «جوان‌شدن امامان جمعه چه تاثیری بر فضای سیاسی و معنوی نمازجمعه می‌گذارد؟»

گروهی از کاربران معتقد بودند که جوان‌گرایی اساسا هیچ تاثیری بر جذب جوانان به نماز جمعه ندارد و باید تدابیر دیگری برای تشویق و ترغیب جوانان برای شرکت در نمازجمعه اندیشید. به طور مثال کاربری نوشت «خطیبان نمازجمعه درد مردم را نمی شناسند. درد مردم بیکاری و گرانی و درآمد کم و رانتخواری و ... است، آنها کدام درک می کنند؟»، یا در نظر دیگری آمده است «نمازجمعه تریبون یک جریان خاص شده. مشکل این است؛ نه تفاوت نسلی که بخواهد به این شکل برطرف شود»، فردی هم نوشته بود «حرفها باید جوان شود نه چهره‌ها. فکر آنها باید جوان شود. فکر جوانترین روحانی با شیخ طوسی یکی است. اشکال تحجر است نه سن. ما روحانیون معمر ولی مدرن داریم. اشکال روحانیون روایت گرائی است. روایتها که عوض نشدن که افکار روحانیون عوض شود.»

البته اکثریت کاربران ناامید نبودند و به طور جدی درباره این سوال به طرح نظر و دیدگاه پرداختند. عده‌ای نوشتند که جوان شدن ائمه جمعه اقدامی مثبت است اما در عوض گروهی استدلال هایی در مخالفت با این دیدگاه آوردند.

موافقان جوان شدن ائمه جمعه اعتقاد داشتند «اولین تاثیرش این اتفاق آن است که حرف نسل جوان را می فهمند و همین خودش نکته کمی نیست.».

کاربری نوشت «خب معلوم است این کار خالی از لطف نیست. عموم جامعه ما جوان هستند، وقتی ائمه جمعه جوان باشند شاید حتی نحوه ترویج دین و اسلام هم تغییر پیدا کند و رو به بهبودی برود بدلیل اینکه امروزه در جامعه صنعتی و مدرن باید به سرعت علم و اطلاعات خود را بالا برد که همین دلیل خوبی است برای اینکه روحانی های جوان وارد صحنه شوند از تریبون های عمومی براساس ابزار روز به آگاهی بخشی در جامعه بپردازند. در عوض بزرگان و علما در همان حوزه به تعلیم و آموزش طلبه ها تمرکز کنند تا فارغ التحصیلان جوان و قوی به عرصه ترویج دین و هدایت عمومی گام بگذارند.»

اما نظر مخالفان جوان شدن ائمه جمعه نیز قابل تأمل بود. آنها بر پختگی کلام تأکید داشتند و معتقد بودند «آنچه جوان در آینه بیند، پیر در خشت خام می بیند». کاربری نوشت «جوانگرایی رو می پسندم اما واقعا جاهایی هست که باید مسن ترها باشند. مثل نمازجمعه.برعکس شما من معتقدم امام جمعه باید پیر باشد و پخته سخن گوید تا اثربخشی کلام او در جامعه بیشتر شود.»

۲۱۴۲۱۲

کد خبر 1234794

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۲۰:۲۰ - ۱۳۹۷/۱۲/۰۴
    0 0
    فقط جوان بودن ملاک نیست فکر ومنش مهمتر است

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین