۰ نفر
۲۵ دی ۱۳۸۹ - ۱۳:۵۲

در طرح سه مرحله ای ترکیه،گروه تماس را ایران، سوریه و قطر تشکیل می دهند.

بحران در لبنان که فعلا در مرحله مشاجره های سیاسی متوقف شده است، قدرت های منطقه ای را به واهمه انداخته است. کشورهای همسایه یا هم منطقه با لبنان ماه هاست عزم خود را برای خاموش کردن آتش ناآرامی در لبنان جزم کرده اند.ترکیه از نخستین کشورهایی است که برای برون برد لبنان از بحران پیشنهاد عملی می دهد. بسته پیشنهادی ترک ها شامل سه مرحله‌ است که با حمایت عربی، منطقه‌ای و بین‌المللی از طریق تشکیل گروه تماس آغاز شده و مرحله دوم برگزاری کنفرانس جهانی درباره لبنان است که در خارج از لبنان برگزار شود و دولتی بدون ریاست سعد الحریری تشکیل شود و مرحله سوم این بسته پیشنهادی مربوط به حکم فرضی است که قرار است از سوی دادگاه بین‌المللی لبنان صادر شود. این دادگاه باید به دور از بازی های سیاسی باشد و موجب اختلاف در داخل یا خارج لبنان نشود.

با توجه به اظهارات رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه ، گروه تماس در مرحله نخست در بر گیرنده‌ ایران، سوریه و قطر خواهد بود. برگزاری کنفرانس بین‌المللی در مرحله دوم طرح ترکیه قرار دارد که هنوز زمان، مکان و هویت مهمانان این کنفرانس مشخص نیست. ترکیه با میزبانی کنفرانس در آنکارا یا استانبول مخالفتی ندارد، اما یک دیپلمات ترکیه گفته است: ترک‌ها هنوز میزبانی این کنفرانس را پیشنهاد نداده‌اند. فرانسوی‌ها نیز پیشنهادی در این زمینه داشتند، اما هنوز مکان کنفرانس را مشخص نکرده‌اند.

فرانسوی ها هم طرح دادند
کاخ الیزه نشین ها هم مانند ترکیه خواهان تشکیل گروه ارتباط بین المللی برای برون برد لبنان از بحران شدند. تفاوت طرح فرانسه با طرح مدنظر ترک ها در حذف نام ایران از لیست گروه تماس است. فرانسه خواستار تشکیل این گروه با مشارکت سوریه، عربستان، آمریکا، قطر، و ترکیه و هم‌چنین احتمال پیوستن دیگر کشورها به آن شده است.
پیشنهاد تشکیل گروه‌ ارتباط بین‌المللی در جریان دیدار نیکولا سارکوزی، رئیس جمهور فرانسه با سعد الحریری در کاخ الیزه مطرح شده که در جریان ارایه راهکارها برای حل بحران سیاسی پس از سقوط دولت الحریری مطرح شده است.

از سوی دیگر مورا کانلی، سفیر آمریکا در بیروت نیز پس از نشست با میشل عون، رهبر مارونی‌های لبنان در بیانیه‌ای که از سوی سفارت آمریکا در بیروت منتشر شد تاکید کرد: آمریکا از تمامی گروه‌های سیاسی لبنان می‌خواهد به آرامش پایبند بوده و در این شرایط سخت خویشتن داری کنند.
سفیر آمریکا در بیروت این دادگاه را یک روند قضایی بین‌المللی غیر قابل لغو توصیف کرده و تاکید کرد: عملکرد این دادگاه سیاسی نیست بلکه حقوقی و قانونی است.
وی خاطر نشان کرد که استعفای برخی از وزیران کابینه لبنان هرگز به تغییر خط و مشی عملکرد دادگاه منجر نمی‌شود.

4 گزینه مخالفان برای تصاحب کرسی نخست وزیری
چه کسی بر کرسی سعد حریری تکیه می زند؟ روزنامه السفیر چاپ لبنان از رایزنی‌های کنونی گروه‌های مخالف دولت لبنان در خصوص نامزدهای احتمالی پست نخست وزیری در این کشور خبر داد. گروه‌های مخالف سناریوی نامزدی نجیب میقاتی، نخست وزیر اسبق لبنان را برای احراز این پست بررسی می‌کنند. چرا که وی فرد مستقل و مورد حمایت اهل سنت و کل لبنان است و در صورتی‌که با پیشهادات مطرح شده موافقت کند وی می‌تواند فردی مناسب برای احراز این پست باشد. البته وی نامزدی‌اش را مشروط به نشان دادن چراغ سبز عربستان و سوریه دانسته است. در صورتی که میقاتی به این نامزدی رضایت ندهد، محمد صفدی، از وزیران دولت به عنوان گزینه‌ 14 مارس می‌تواند خود را نامزد کند و مخالفان دولت لبنان به این نتیجه رسیده‌اند که عملی شدن دو احتمال مطرح است میقاتی به عنوان احتمال اول و الصفدی به عنوان احتمال دوم.
گزینه سوم عمر الکرامی است که می‌تواند در سرنوشت دادگاه بین‌المللی ویژه ترور رفیق الحریری تغییر ایجاد کند چرا که سعد الحریری موجب عفو سمیر جعجع، قاتل رشید کرامی، برادر عمر کرامی شد. گزینه چهارم معارضان عبدالرحیم المراد، از وزیران سابق لبنان است که بهترین گزینه احتمالی برای راهکار انتخاب فردی جهت رویارویی با دادگاه است.

48 

کد خبر 123538

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =