ایران در اقدامی اعتماد ساز از نمایندگان برخی کشورها در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دعوت کرد تا از تأسیسات هسته‌ای‌اش بازدید و از نزدیک با فعالیت‌های صلح آمیز کشورمان آشنا شوند.

به گزارش خبرآنلاین، از بین کشورهای دعوت شده تاکنون رئیسان و نمایندگان تروییکای نم، گروه 77، اتحادیه عرب و سفرای ونزوئلا و سوریه دعوت ایران را پذیرفته و روز گذشته وارد ایران شدند تا از نزدیک فعالیت صلح آمیز کشورمان را نظاره گر باشند.

در حاشیه بازدید این گروه از نمایندگان گروه‌های جغرافیایی و سیاسی از تاسیاست آب سنگین اراک علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و علی اصغر سلطانیه نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایران در یک نشست خبری حضور پیدا کردند. نشستی که سلطانیه با اشاره به حضور هیأت نمایندگان گروه‌های مختلف جغرافیایی و سیاسی برای بازدید از تأسیسات هسته‌یی ایران گفت: این بازدید در راستای شفاف‌سازی فعالیت‌های هسته‌یی ایران انجام می‌شود.

صالحی: دعوت ایران استثنا بود

در ادامه این نشست خبری، صالحی با خوش‌آمدگویی به هیأت حضور یافته برای بازدید از تأسیسات هسته‌یی اراک گفت: در تأسیسات هسته‌یی اراک، مجتمع آب سنگین و هم‌چنین یک رآکتور با ظرفیت 40 مگاواتی قرار دارد. هم‌چنین گروه تروییکا و اتحادیه عرب نیز با حضور خود در این بازدید حمایت خود را اعلام کردند.

وی ادامه داد: همان‌طور که می‌دانید ایران همواره اعلام و بر این موضوع اصرار کرده است که همه فعالیت‌های هسته‌یی‌اش صلح‌آمیز است. ما درباره موضوع هسته‌یی خود صادق بوده و به‌خصوص در هشت سال گذشته در این‌باره اقدام کرده‌ایم و از آن‌جا که به آن‌چه که می‌گوییم و انجام می‌دهیم اعتقاد داریم گام‌هایی در جهت اعتمادسازی و شفافیت انجام می‌دهیم که در این راستا دعوت ایران از سازمان‌ها، کشورها و جنبش‌ها یک اقدام استثنایی است که در کم‌تر کشوری دیده شده که اجازه دهد از تأسیسات هسته‌یی‌اش بازدید کنند.

او با بیان این که ایران درهایش را به سوی جامعه بین‌المللی باز کرده‌ است چون ما می‌دانیم چه می‌کنیم و چیزی برای پنهان‌کاری نداریم، خاطرنشان کرد: در سال 2004، 2007 و اکنون بازدیدهایی انجام شده و امید است که در آینده کشورهای بیشتری را دعوت کنیم که از تأسیسات هسته‌یی کشورمان بازدید کنند. به هنگام بازدید، برخی از سفیران کشورهای اعلام کردند که ما تخصص کافی در این زمینه نداریم و ما نیز در پاسخ گفتیم که می‌توانند کارشناسان معتمدی را برای اعلام واقعیت‌ها به همراه آورند. در آینده نیز گروهی که فرصت بازدید نداشته‌اند می‌توانند در یک برنامه دیگر از تأسیسات هسته‌یی کشورمان دیدن کنند.

گام های ایران برای شفافیت و اعتماد سازی

رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان اضافه کرد: این گام ایران برای ایجاد شفافیت و اعتمادسازی انجام شده است و امیدوارم وقتی نمایندگان این کشورها به وین بازگردند بر اساس مسئولیت خود و همکاران خود از فرصتی که برای بازدید ارائه شده است تعریف کرده و با استفاده از یک رویکرد منطقی، مشاهدات خود را اعلام کنند تا دیگران دست از انتقاد از فعالیت‌های هسته‌یی ایران بردارند. در واقع زمان آن رسیده که مباحث سیاسی کنار گذاشته شود. ایران همواره اعلام کرده است که متعهد به معاهده ان. ‌پی. ‌تی و پادمان جامع آژانس است و این اقدام می‌تواند برای هر دو طرف مفید باشد.

وی افزود: ما این فرصت را می‌دهیم تا نمایندگان کشورها بازدید از تأسیسات هسته‌یی ایران داشته باشند و این موضوع می‌تواند همه را به حقیقت برساند و این وضعیت برای هر دو طرف منافعی به همراه داشته و به گونه‌ای نیست که یک طرف بازنده این ماجرا باشد. در واقع ایران به این موضوع به عنوان یک بازی نمی‌نگرد و به همین دلیل با روی باز و برای ایجاد شفافیت درهای خود را به روی نمایندگان کشورها باز کرده است. همان‌گونه که به آژانس اعلام کردیم فعالیت‌های هسته‌یی ما به فعالیت‌های غیرصلح‌آمیز تبدیل نشده است. ایران در انجام مذاکرات با گروه 1+5، بیانیه تهران و بازدید کشورهای دیگر از تأسیسات هسته‌یی انعطاف خود را نشان داده و در جهت از بین شک و تردیدها قدم برداشته است. این یک فرصت است.

صالحی گفت: بعد از این نشست خبری، دستاوردهای اخیر ایران که شامل دو رادیودارو و یک محصول نهایی آب سنگین به نام دوتره که یک حلال صنعتی بوده و کاربرد صنعتی دارد رونمایی می شود. او این رهم گفت که قرار است نمایندگان کشورها و سازمان‌ها از رآکتور هسته‌یی و هم‌چنین آب سنگین اراک دیدار کرده و فردا نیز از تأسیسات هسته‌یی نطنز بازدید ‌کنند.

/28112

کد خبر 123570

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار