در واقع انقلابی که می خواهد بماند و خویشتن خویش را مرتبا باز سازی ونوسازی کند ناچار نیازمند به جوانگرایی می شود ودیر یا زود پست ها و تریبون هایش به جوانتر ها سپرده خواهد شد . جوانی و میانسالی دوران پرتحرکی و خلاقیت و شجاعت است . جوانان چون مسوولیت ها را برعهده گیرند مرز های معمول را در می نوردنند و به نوسازی سنت های کهنه می پردازند .شور و نشاط می آورند و امیدها را زنده می کنند . جوانان در کنار پیران دوران دیده تلفیقی موفق از انرژی وتجربه را بوجود می آورند و امور جامعه را به وادی پیشرفت وتکامل سوق می دهند .
افزون بر دولت که بر جوانگرایی تاکید دارد و هر جا می تواند از مدیران جوان استفاده می کند مناصب حکومتی هم رفته رفته به جوانترها سپرده می شود وزمان بازنشستگی پیران و ریش سفیدان فرا می رسد .اخیر افزون بر نصب برخی از ائمه جمعه جوان حتی در تهران ، ۳ تن از ائمه جمعه در مراکز استان ها استعفا داده اند و احتمالا جای خود را به جوانتر ها خواهند سپرد . امامان جمعه جدید به ابتکارات جدید رو آورده اند، مصلا ی نماز جمعه را در اختیار دستفروشان و کسبه جزء قرار داده و بعضا نرده های محافظ که جدا کننده مردم از ایشان بوده اند را برداشته اند .
اگر این دست انتصاب ها ادامه پیدا کند و کارهای جدید ونو وسخنان جذاب و کاربردی ومطابق با نیاز جامعه در خطبه ها گسترش یابد شاهد تحولات مثبت در این عرصه خواهیم بود و چه بسا نمازخوانان بیشتری به صفوف نماز جمعه بپیوندند و آغازی بر روابط بیشتر و صمیمی تر میان حکومت و متن جامعه باشد . ما در این زمینه احتیاج به نو آوری داریم همچنانکه مردم خواهان رویکردهای جدید و مطابق با تغییرات زمانه هستند . یک انقلاب برای وفاداری به اصول خود لازم نیست که همه شکل ها و قالب ها و سنت ها را حفظ کند واز زمانه خویش عقب بماند . آرمانهایی چون عدالت و آزادی و اخلاق در هیچ زمانی کهنه نمی شوند و تا ابد مطالبه مردمند اما روشهای رسیدن به آنها تابع عناصری چون زمان ومکان هستند .
روزگاری بود که برخی از خطبا و وعاظ استفاده از میکروفن وبلندگورا جایز نمی شمردند ولی سهولت و کاربرد آن رفته رفته همه گیر شد و اکنون هیچ خطیبی نیست که از این ابزار روز استفاده نکند ،سهل است امروز بسیاری از مبلغان دینی از جدیدترین ابزارها مثل اینترنت و شبکه های ماهواره ای سود می برند وبا مردم ارتباط وسیعتر می گیرند . اما جوانگرایی منحصر به استفاده شکلی از ابزارهای جدید نیست .
روح تازه در کالبد زمانه نیازمند فکر واندیشه تکامل یافته تر است . همه چیز بسوی تکامل گرایش دارد و پرداختن به اخلاق و معنویت و عدالت هم نیازمند روش های نو افکار جدید و اندیش های تازه است .ابزار مدرن سبک جدید زندگی را با خود می آورند واین سبکهای نو نه کاملا قابل رد ونفی هستند ونه امکان پذیرش دربست همه آنها عقلانی است . یک مبلغ دینی باید بتواند با انواع پدیده های نوظهور برخوردی اندیشمندانه داشته باشد و ارزش های دینی را در آنها جستجو کند و به نسل جوان عرضه بدارد . ما در زمانه ای قرار گرفته ایم که طوفان ایده ها و افکار جدید از هر سو روان است وجوانانمان در معرض انواع آسیب ها قرار دارند ، با خلاقیت و دور اندیشی و سماحت دینی می توان در برابر این طوفان ها مقاومت کرد و جوانان را از خطر آسیبشان دور ساخت.
۲۱۴۲۱۴
نظر شما