«داستانهای عجیب مردمان عادی» کتاب جدیدی از محمدعلی علومی که شامل داستانهای کوتاه به هم پیوسته با آمیزه‌ای از طنز، تراژدی و فضای وهمناک است منتشر می‌شود.

محمدعلی علومی با اشاره به اینکه مجوز رمان «سوگ مغان» صادر شده است به مهر گفت: داستان این کتاب از آنجا آغاز می‌شود که دکتری روانشناس از یک نویسنده می‌خواهد به شهر بم برود و در تیمارستان با شخصی به نام اسپندار دیدار کرده و یادداشتهای شخصی وی را گرفته و برایش بیاورد. وقتی که نویسنده برای دیدار با اسپندار به بم می رود و با او آشنا می شود به مسائل و نکات جالبی برمی خورد و در ادامه داستان به نوعی با زلزله بم ارتباط پیدا می‌کند. این کتاب را نشر آموت منتشر می‌کند.

وی درباره رمان دیگرش با نام «ظلمات» هم توضیح داد: این اثر را هم به نشر افکار تحویل داده‌ام که کار برای دریافت مجوز به ارشاد فرستاده شده است. این رمان فضایی اسطوره‌ای درباره زلزله بم دارد و می‌توان آن را ادامه «آذرستان» دانست.

علومی از تحویل کتاب دیگرش به نشر افکار خبر داد و توضیح داد: «داستانهای عجیب مردمان عادی» شامل چند داستان به هم پیوسته است که همه آنها در یک خانه اتفاق می‌افتند. در این کتاب آمیزه‌ای از طنز، تراژدی و فضای وهمناک و در کل آنچه از گروتسک در ذهنمان است در این داستانها تجربه می‌شود.

نویسنده «شاهنشاه در کوچه دلگشا» افزود: همچنین در این رمان نگاه به طبقات پایین اجتماع هم وجود دارد. البته نگاه غالب نویسندگان به طبقات پایین اجتماع جنبه دلسوزی داشته و یا از موضع بالا به این قشر نگاه می‌کنند درحالیکه روانشناسی اجتماعی خاصی در این قشر وجود دارد که جهان‌بینی این قشر را شکل می‌دهد.

وی برخی مشخصه‌های حاکم بر این جهان‌بینی را اینگونه تشریح کرد: ترس، ناامیدی، ترحم و نفرت از یکسو و شوق به زندگی و تعاون با یکدیگر برخی از این ویژگیهاست که در مجموعه داستان «داستانهای عجیب مردمان عادی» نیز مورد توجه قرار گرفته است.

علومی اضافه کرد: در این داستانهای شخصیتهای اصلی در موقعیتهایی مرزی برای تصمیمگیری قرار می‌گیرند و در روایت داستان این آدمها فرهنگ مردم بم در دهه 50 هم منعکس می‌شود.

این پژوهشگر در پاسخ به این مسئله که چطور پس از دوره‌ای غیبت از عرصه نشر دوباره به روزهای گذشته بازگشته‌اید توضیح داد: با مشورت و همفکری دوستان به این نتیجه رسیدم بهتر است به جای غصه خوردن برای مردم بم و دست به قلم نبردن، داستان این مردم را بگویم، داستانهایی که از سر دلسوزی نباشد بلکه واقعگرا و نزدیک به مردم این سرزمین باشد.

وی در بخش دیگر صحبت‌هایش درباره وضعیت نشر و ناشران عنوان کرد: یک گروه از ناشران ما برای خودشان امپراتوری درست کرده‌اند و رفتارهای غیرفرهنگی و غیرحرفه‌ای با مولفان و مترجمان دارند و همواره شرایط خود را به آنها تحمیل می‌کنند. به اعتقاد من دوره اوج این دسته از ناشران گذشته و امپراتوریشان رو به زوال است. در این میان ناشران تازه‌کار و با انگیزه پا به عرصه گذاشته و سعی کرده‌اند خلاءهای ادبیات را شناسایی کرده و در این زمینه کار کنند.

علومی در پایان اشاره کرد: در مقابل فضای کافکایی که ناشران خاص درست کرده‌اند ناشران نوپا با هوشمندی سعی دارند فضا را برای انتشار آثار متنوع ایجاد کنند. دسته سومی از ناشران هم که فی‌الواقع به دنبال کلاهبرداری و سوءاستفاده از عرصه فرهنگی هستند وجود دارند که بیشترین لطمه را به مولفان و مترجمان می‌زنند و امیدوارم شرایط در حوزه نشر به گونه‌ای پیش رود که این دسته از ناشران هم امکان فعالیت نداشته باشند.

191/60

کد خبر 123714

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =