به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری ، جواد کارگران در زمینه اهمیت برگزاری این جشنواره گفت: توسعه و ترویج فرهنگ و هنر روستایی با تأکید بر نقش روستا و روستاییان و عشایر غیور به ویژه در زمینه توسعه و رشد اقتصادی، زمینه ساز رفع بسیاری از مشکلات موجود در کشور است.
وی ادامه داد: توجه بیش از پیش به وضع معیشت مردم در روستاها و نیز عشایر می تواند با ایجاد نشاط و امید در میان مردم، سبب گرم شدن کسب و کار و رونق زمینه های اقتصادی و نیز بهبود صنعت گردشگری روستایی شود، چرا که مشکلات موجود در روستاها و زندگی عشایری می تواند به شهرها تسری یافته و سرآغازی بر مشکلات، در دیگر نقاط کشور باشد.
مدیر کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان تصریح کرد: حفظ و حراست از این ذخایر انسانی ارزشمند، وظیفه همگان است.
وی ادامه داد: تا مدتی پیش، فرهنگ و سنن و آیین این قشر زحمتکش، کمتر مورد تهاجم فرهنگی قرار گرفته بود و دارای فرهنگی غنی و بکر بودند اما متأسفانه در سال های اخیر از یک سو به دلیل ایجاد بسترهای تهاجمی مانند فضای مجازی و سرعت گرفتن پیشرفت تکنولوژی و از سویی دیگر، بی توجهی به حفظ فرهنگ غنی روستاییان و عشایر در زمینه هایی چون تصنیف های حماسی، مذهبی، لالایی ها و ... موجب فراموشی و یا عدم اصالت فرهنگی آنان شده است.
کارگران گفت: در این راستا، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در صدد است با برگزاری "نخستین جشنواره آواها و نواهای روستاها و عشایر کشور" در جهت حفظ و اشاعه فرهنگ اقوام مختلف ایران در روستاها و عشایر سطح کشور، در راستای وحدت ملی، اهتمام ورزد.
وی ادامه داد: این جشنواره در دو بخش آواها و نواهای بومی اقوام و همخوانی و همنوازی همراه با اجرای آیین های مناطق مختلف ایران برگزار می شود.
مدیر کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان آیین ها، آداب رسوم و مراسمات (ملی، قومی و دینی)، عاشقانه ها (لالایی ها)، کار و تلاش را از موضوعات جشنواره نام برد و جشنواره چاوش خوانی رضوی را به عنوان بخش ویژه جشنواره نام برد.
جواد کارگران در ادامه ضمن اشاره به شرایط جشنواره گفت:
شرکت کنندگان می توانند با گویش های مختلف آثار خود را ارائه نمایند.
آثار ارسالی به صورت تصویری بر روی لوح فشرده با کیفیت مطلوب به مدت حدأکثر ٥ دقیقه برای افراد تکی و ٢٠ دقیقه برای گروه ها و سرود می باشد.
مدت زمان اجرای آثار در بخش آواها و نواهای بومی حدأکثر ١٥ دقیقه و در بخش همخوانی و همنوازی همراه با اجرای آیین ها و مراسم ها حدأکثر ٣٥ دقیقه خواهد بود.
تعداد شرکت کنندگان در بخش آواها و نواهای بومی حد أکثر ٣ نفر و در بخش همخوانی و همنوازی همراه با اجرای آیین ها و مراسم ها حدأکثر ١٠ نفر باشد.
وی در ادامه افزود: بخش جنبی این جشنواره، برگزاری بازارچه عرضه محصولات دستی و ... روستائیان و عشایر است و برای واگذاری غرفه ها، ساکنان روستا و عشایر در اولویت هستند.
کارگران ضمن اشاره به برگزاری جشنواره در سوم لغایت پنجم اردیبهشت ماه سال ١٣٩٨ گفت: مهلت ارسال آثار تا ٢٠ فروردین ماه ١٣٩٨ می باشد.
علاقمندان می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به آدرس اینترنتی chb.farhang.gov.ir مراجعه و یا با شمار تلفن ٣٣٣٣٤٨٩٠-٠٣٨ داخلی ٢١٥ تماس حاصل نمایند.
46
نظر شما