دمیتری مدودف بار دیگر به همتای آمریکایی‌اش هشدار داد که مسکو سامانه دفاع موشکی را به هیچ‌قیمتی نمی‌پذیرد.

هنوز یک هفته از سفر باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده به روسیه نگذشته است . در سطح بین المللی کم نیستند کارشناسانی که خوش‌بینانه ادعا می‌کنند که رابطه روسیه و ایالات متحده اندک اندک وارد روزهای خوب خود می‌شود. هنوز اما برای قضاوت بسیار زود است . دو کشور سالهای بسیاری را در جنگ سرد پشت سر گذاشته‌اند. هنوز هم یادگاری‌های بسیاری از آن روزهای ناخوشایند در پرونده دو کشور به چشم می‌خورد. نه باراک و نه دمیتری مدودف همتای روسی او زنگ‌های شادی را به صدا درنیاورده‌اند. مدودف امروز اما بهانه خوبی در اختیار بدبینی اوباما قرار داد . دعوا همچنان بر سر سامانه موشکی ایالات متحده در دو کشور اروپا شرقی است. دمیتری مدودف این بار با توسل به لحنی نه چندان دوستانه به همتای آمریکایی خود هشدار داد که اگر این کشور در مورد طرح‌های ایجاد سیستم‌های دفاع موشکی با روسیه به توافق نرسد، مسکو راکت‌هایی را در یک منطقه‌ نزدیک لهستان مستقر خواهد کرد.


حالا دیگر با چنین اتفاقی  باراک اوباما هم می‌تواند حدس بزند که چرا روس‌ها غیرقابل پیش‌بینی ترین سیاستمداران هستند. دیمیتری مدودف، در یک تناقض آشکار با سخنان مثبت خود در جریان سفر چند روز پیش باراک اوباما، به روسیه زمانی‌که دو طرف بر سر کاهش سلاح‌های هسته‌ای به توافق‌های گسترده رسیدند، از یک کنفرانس خبری در نشست سران گروه هشت استفاده کرد تا مجددا به مواضع قبلی سخت روسیه در مورد کنترل تسلیحات بازگردد.
دیمیتری مدودف با اشاره به دستور اوایل امسال برای آماده سازی استقرار موشک‌های روسی کوتاه برد در منطقه غربی کالینینگراد به منظور پاسخ به هر گونه استقرار سپر دفاع موشکی آمریکا در شرق اروپا گفت: اگر ما نتوانیم در مورد این مسایل به توافق برسیم شما عواقب آن را می‌دانید. من حرف‌های پیشین خود را پس نگرفته‌ام.
این تغییر موضع در حالی رخ می‌دهد که مدودف در جریان سفر اوباما به روسیه در قبال طرح سامانه موشکی با ارامش عجیبی سخن گفته بود . نشست سران گروه هشت در ایتالیا مدودف به موضع سنتی روسیه در خصوص این سیستم بازگشت و آن را مضر و تهدیدی علیه کشورش خواند.


اوباما در مسکو مدودف را رهبری حرفه‌ای و صادق خوانده بود. حالا اما اوباما می تواند عنوان غیرقابل پیش‌بینی را هم به آن اضافه کند. رییس‌جمهوری آمریکا نیز پیش از سفر به روسیه تصریح کرده بود که هر گونه تلاش مسکو برای مرتبط کردن کنترل تسلیحات به مساله دفاع موشکی را نخواهد پذیرفت .
شاید اوباما در مقایسه با جورج بوش، رییس جمهور سابق آمریکا در مورد استقرار 10 موشک رهگیر در لهستان و سیستم راداری در جمهوری چک اشتیاق کمتری از خود نشان می‌دهد اما آنقدر هم ساده نیست که بدون هیچ گونه امتیازگیری این برنامه را متوقف کند.

 

 

کد خبر 12395

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =