امیرحسین مدرس: حافظ و سعدی ما را ندیدند و توئیت انتقادی می‌کنند

شبکه ۴ برای ویژه برنامه نوروز سعی کرده بود کاری متفاوت انجام دهد اما انگار این ایده ابتکاری خیلی به کام فعالان شبکه‌های اجتماعی خوش نیامد.

فاطمه پاقلعه‌نژاد:‌ ویژه برنامه سال تحویل شبکه ۴ با حضور سعدی، فردوسی و حافظ سوژه شبکه‌های اجتماعی شد. امیرحسین مدرس و دوستانش سعی کرده بودند شمایلی از شعرای نامی کشور را در حال شعرگویی برای شبکه نخبگان کشور روی آنتن سیما ببرند اما واکنش‌ها به این ایده خیلی مثبت نبود!

شبکه چهار برای حافظ و سعدی سوژه شد

بیش از هزار بار هشتگ #شبکه_چهار در ساعات سال تحویل استفاده شده بود و در میان آنها که از این هشتگ استفاده کردند می‌شد چهره‌های روزنامه‌نگار و تلویزیونی را هم دید.

برای مثال احسان مازندرانی فعال رسانه‌ای به شوخی نوشته بود: «دیدم حافظیه و شیراز خلوته، نگو سعدی و حافظ اومدند شبکه ۴»

کاربری به نام فرید نوشته بود: «به نظرتون سعدی چند تا سکه گرفته اومده شبکه ۴؟»

محمد جواد ترابی دبیر تحریریه هفت صبح این ایده را با ایده‌های شبکه شب‌خیز مقایسه کرده بود و المیرا شریفی مقدم، مجری شبکه خبر نوشته بود: «پرویز پرستویی گفت تلویزیون رو تحریم کنید، شبکه ۴ رفته سعدی رو آورده.»

انتقادها بسیار  زیاد بودند از اینکه چرا ایرج میرزا را نبرده‌اند تا برای‌شان شعرهای منشوری بخواند تا اینکه سعدی با کتانی نایکی رفته شبکه ۴ و بحث‌هایی درباره استفاده مواد صنعتی و سنتی!

مدرس: ندیده هجمه می‌کنند

اما این ایده خبرساز چطور به ذهن مدرس و دوستانش رسیده؟ این پرسش‌های خبرآنلاین از این مجری سرشناس و البته با سواد بود که ترجیح داد پیامکی به همکارمان پاسخ دهد.

اما چه شد خالق شاهنامه اساطیری و شاعران ایران قدیم به روی صفحه تلویزیون آمدند؟ این شاعر، خواننده و مجری سیما در ابتدا تاکید کرد که از همان دیشب این هجمه‌ها را دیده است و سپس ادامه داد: «باستانی تعبیر نادرستی است. شاعران ادبیات کهن. باستانی مربوط به اوایل تاریخ می‌شود. مثل زمان داریوش و کوروش و کیومرث و جمشید. شاعران حاضر در این برنامه مربوط به پس از اسلام هستند.»

او بیشتر گلایه‌اش از این بود که تنها بخش‌های وایرال شده از یک جُنگ دیده شده و انتقادها به همین دلیل است که اصل برنامه را ندیده‌اند. حتی پرسش‌ها بر اساس برنامه‌ای ندیده است که دارد نقد می‌شود.

ولی این طرح چطور به ذهن سازندگانش رسیده که در اجرا اقلا بازتاب مثبتی نداشته است؟ مدرس پاسخ می‌دهد: «با این نگرش انتقادی، باید به ساخت سریال های تاریخی هم ایراد وارد کرد! مثل سریال بوعلی‌سینا. ۹۹درصد کسانی که به این بخش از ویژه برنامه تحویل سال شبکه چهار، بد و بیراه گفته و می گویند، اصلاً نمی دانند درخصوص چه چیزی نظر می دهند! »

او در استدلال برای حرفش می‌گوید: «چون قطعاً آن بخش‌ها را ندیده‌اند و به تکه‌هایی از آن که در فضای بی در و پیکر مجازی منتشر شده اتکا کرده‌اند. البته همان تکه‌ها هم مطلب و گفتار بد، یا ناشایستی نبوده.»

البته مدرس از ایده‌ای دفاع می‌کند که برای خودش نبوده اما نمی‌خواهد تلاش همکارانش را نفی کند: «ایده این بخش‌ها از من نبود. نویسنده‌ای داشت که خود از نویسندگان موفق فیلم و سریال و رادیو و تئاتر است. تا جایی که من اطلاع دارم، قرار شد برخلاف برنامه‌های دیگر شبکه‌ها، که چهره‌های مختلف رشته‌های هنری را دعوت می‌کنند، ما به مشاهیر تاریخی و فرهنگی و ادبی‌مان بپردازیم و جان‌بخشی کنیم و در تنظیم دیالوگ‌ها در قالب گفت‌وگویی بسیار کوتاه، با شخصیت و زندگی و مهمترین آثارشان آشنا شویم.»

بروید حافظ و سعدی‌مان را ببینید و بعد انتقاد کنید

مدرس که از این انتقادها دلخور است می‌گوید: «ایده بسیار خوب و هوشمندانه‌ای هم بود که با توجه به فرصت اندک آماده‌سازی، خوب هم اجرا شد. فضای - به قول شما - انتقادی که ایجاد شده، به سبب این است که بینندگان عزیز، مشغول دیدن سلبریتی‌های مختلف در شبکه‌های دیگر بوده و آیتم‌های ما را به تمامی ندیده‌اند و صبح بیدار شده و فضای مجازی را به عادت هرروز بالا و پایین کرده‌اند و بدون اینکه بدانند چه شده و برنامه چه بوده، شروع به اظهار نظر و انتقاد کرده‌اند!
خوشبختانه اپلیکیشن‌های مختلفی در دسترس است که برنامه‌ها را آرشیو می‌کنند. می‌شود با استفاده از آنها، برنامه «همیشه بهار» را بیابند و کامل ببینند و بعد نظر بدهند. »

او همچنان ادامه‌ می‌دهد: «الآن در فضای مجازی، عکسی و تکه‌ای از بوعلی‌سینا و سعدی و حافظ می‌بینید که معلوم نیست اصلاً چه هست! بخش فردوسی را دیده‌اید؟ بخش رضاعباسی را دیده‌اید؟ بخش درویش‌خان را دیده‌اید؟ بخش بوعلی‌سینا و سعدی و حافظ را کامل دیده و گفت‌وگوها را شنیده‌اید؟نه ولله!»

او که حسابی از این اظهار نظر بر اساس ندیده‌ها شاکی است، حتی به همکار ما نیز انتقاد دارد! و می‌گوید: «شنیدن کی بود مانند دیدن!»

هرچند همین ویدئوهای وایرال شده هم به اندازه کافی برای نتیجه‌گیری کافی به نظر می‌رسد اما مدرس معتقد است: «بعد هم، در برنامه ویژه تحویل سال، توقع دارید بپردازیم به تحلیل تاریخ ادبیات؟! معلوم است که باید رگه‌هایی از طنز و شوخ‌طبعی باشد. چگونگی‌اش مهم است!»

او این چنین حرف‌هایش را جمع بندی می‌کند: «تا وقتی خودت اشراف نداشته باشی، نمی‌توانی  به جامعیت برسی و نظریه‌ات قطعاً کامل نخواهد بود. اما شاید اگر مثل تمامی مناسبت‌های تلویزیون، با شتاب‌زدگی در تهیه و تولید مواجه نبودیم و مجال کافی داشتیم، بهتر می‌شد.»

این‌ها دفاعیات مدرس است ولی آنچه از برنامه همیشه بهار در شبکه‌های اجتماعی پر شده و تصویری که ارائه شده، آن هم در شبکه نخبگان سیما با آنچه در ذهن سازندگانش بوده، هم‌سان به نظر نمی‌رسد و حالا حتی اگر سازندگان با افکار عمومی هم‌عقیده نباشند هم فرقی در این نخواهد داشت که آنها نتوانستند نظر موافق مخاطب را جلب کنند.

۲۴۱۲۴۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1242917

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۱
    53 11
    سلام اتفاقا من برنامه رو دیدم ابیات خونده شده عالی بودن انتخاباشون من خیلی هاشونو یادداشت کردم
  • IR ۱۶:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۱
    50 9
    اتفاقا کار خوبی هست. معرفی مشاهیر ایران عزیز با هر ابتکار جالبی قابل تقدیراست
    • BH ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۲
      3 5
      الان تو عید ؟ کل سال روووو چی کار میکنند؟ از صبح تا عصر ... برنامه های .. غیر ادبی رو پر کردن ... یهو یاد فرهنگ افتادن ؟
  • IR ۱۶:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۱
    28 7
    من یه مقدار از برنامه رو دیدم . یه زمانی شبکه چهار سطح بالاتری رو نسبت به بقیه ی شبکه ها ارائه می داد . واقعاً می شد بهش گفت شبکه ی فرهیختگان . حتی برنامه های طنز و سرگرمی و سریالش خاص بود . امیدوارم به اون دوران برگرده
  • CZ ۱۷:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۱
    23 7
    به نظر بنده ایده‌ی زیبا، بدیع و ارزشمندی بود
  • ز IR ۱۸:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۱
    15 21
    فقط روی بی بی سی فارسی
  • رسول IR ۱۹:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۱
    15 5
    خصوصا حافظ خیلی خوب حرف می زد. من لذت بردم.
  • محمد IR ۲۰:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۱
    31 21
    من که کلن از تلویزیون برنامه نود و‌یه کلاه قرمزی رو‌ می دیدم که اونم به یمن درایت مسئولین قطع شدن زمان سال تحویل هم شبکه من و تو‌رو‌ میدیدم که فوق العاده برنامه زیبا و حرفه ای درست کرده بودن یعنی یه تلویزیون با یه تیم سی چهل نفره برنامه ای میسازه که صدا سیمای ما با چند ده هزار پرسنل و‌چند صد میلیارد بودجه نتونسه به گردشم برسه راجب این قضیه شبکه چهار هم چند تا کلیپ که تو‌فضای مجازی پخش شده بود رو دیدم به نظرم ایده ایده ی خوبیه اما مشکل اصلیش که مضحک به نظر اومد و‌ سیل انتقاد ها به سمتش سرازیر شد نحوه اجرای این ایده بود به نظرم این ایده احتیاج به یه برنامه تولیدی داشت که دارای خط داستانی باشه در پیوند با امروز البته با لوکیشن و دکور مناسب نه اینکه مثلن سعدی رو بیاری تو استودیو کنار مجری بشونی تو‌ برنامه زنده بعد مجری به اون شکل واقعن مسخره مثلن سعدی رو‌معرفی کنه حتا کار به قدری مضحک بود که خود شخصیت ها و‌خود مجری هم خندشون میگرفت و‌ به زور کنترل می کردن به‌ نظرم ایده ی خوبی بود که کامل هدر شد البته به صدا سیما حرجی نیست از قدیم و ندیم گفت همچین دیگی همچین چغندریم می خواد دیگه
    • AE ۰۱:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۲
      5 15
      شما که با دیدن شبکه من و تو شنیدن آهنگ های شهرام شب پره و چهار تا قر و قمیش راضی شدی اصلا به نظرم صحبت نکنی سنگین تری
    • محمد IR ۱۶:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۲
      5 1
      جناب بی نام ظاهرن از امارات اولن برنامه نوروزی باید شاد باشه البته شاد با محتوا و استاندارد چه به لحاظ فرم و تکنیک و چه به لحاظ ساختار، برنامه نوروزی جای فلسفیدن نیست ! برنامه نوروزی جنگی ست که باید ریتم مناسب داشته باشه و بیننده رو در اتمسفر سال جدید قرار بده و تم برنامه هم حتمن باید شاد باشه اما برنامه نوروزی من وتو کلی قسمت داشت فقط شهرام شب پره نبود که به نظرم همونشم می ارزید به کل برنامه های آبکی صدا سیما در ثانی یادتون نره هر برنامه ای که من و‌تو پخش کرد صدا سیما یه کپی دست چندمش رو داد بیرون بعدم این چه طرز ادبیات حرف زدنی که امثال شما دارید ؟ نمیدونم ،حرف نزنید ، نظر ندید،مثلا به خیال خام خودتون خواستید اینجوری تحقیر کنید ؟ این چه تفکری ست که شما دارید همین تفکر مارو رو‌به این روز انداخته به جای اینکه به بقیه بگین چی بگین و‌چی نگین بهتر نیست نظرتون رو بدید و برای بقیه نسخه نپیچید؟ دوست عزیز حرف هیچ کسی حجت نیست و همه چیز را همگان دانند ما فقط باید نظر خودمون رو‌بگیم نه اینکه کی حرف بزنه و‌کی حرف نزنه امیدوارم در سال جدید یه تجدید نظری در ادبیات گفتاریتون انجام بدید
  • IR ۲۰:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۱
    15 5
    من برنامه رو ندیدم ولی برای خودش یک ایده ای بوده دیگه. اینهمه شلوغ کردن نداره.
  • محمد AE ۲۰:۴۹ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۱
    8 9
    میرفتی کوروش کبیر و داریوش اول را میاوردی
  • ی. الف DE ۲۱:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۱
    10 8
    مصاحبه شونده، تفاوت سریال سازی با مصاحبه را نمی داند. شبکه چهار مشاهیر متوفی را زنده کرده و با او مصاحبه انجام داده . به مشاهیر ساختگی خودتان خوش آمد گفته اید و ورودش را به برنامه تقدیر کرده اید!!؟؟ ... این مصاحبه نشان دهنده آن است که اینها هنوز تفاوت زمان سینمایی و زمان واقعی را نمی دانند.
  • حسین IR ۲۲:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۱
    9 14
    به نظر می رسه سیستم و صداوسیما تلاش دارند بعد از به سخره گرفتن روشنفکران و نویسندگان و اساتید دانشگاه، مشاهیر بزرگ رو هم به چالش جدی بکشند. البته ایده جذاب است ولی در حد سینما یا انیمیشن نه برنامه سال نو. یک عده بی سواد دور هم جمع شدن و برنامه میسازند. من خودم با برخی اهالی صداوسیما کار کردم. یکی از مدیران تا حالا اسم «gmail»به گوشش نخورده بود. شخص محترم دیگری هم تا حالا فیلم های عباس کیارستمی رو ندیده بود. بعد میگویند چرا شبکه «منو تو» این هم بیننده دارد. آقاجون آدم های کاربلد رو به کار می‌گیرند.
    • AE ۰۱:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۲
      4 6
      الان مطمئنی سازنده های برنامه های من و تو فیلمهای کیارستمی رو دیدن؟نکنه استاد شب پره با کیارستمی رفیق گرمابه و گلستان بوده ما خبر نداریم!!!
    • DE ۱۲:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۳
      3 0
      بی نام ۱.۴۲ لازم نیست تو خبر داشته باشی. کلا از طرز حرف زدن ات معلومه از خیلی چیزها خبر نداری. خدا شفا بده
  • IR ۰۲:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۲
    2 3
    چنین برنامه ای چه نیازی بود اصلا زنده باشه، کاملا میتونست ضبط شده باشه تا حداقل خودشون یه بار میدیدن و اشتباهاشو در میاوردن
  • US ۰۴:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۲
    3 0
    به نظر من کار جالبیه چون مردم با اساتید و مشاهیر ایران زمین آشنا می شوند.
  • محمدرضا IR ۱۲:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۲
    4 2
    فقط بلدیم انتقاد کنیم هر فکر جدید و ایده نو را بر نمی تابیم
  • IR ۱۵:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۱/۰۳
    1 1
    من همه این برنامه را دیدم و برای مظلومیت شعرا و مشاهیر ایران که اینچنین توسط یک شبکه باصطلاح علمی و فرهنگی مورد توهین قرار گرفتند گریستم.