حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی از بودجه، چقدر به نفع دولت است؟

باشگاه خبرنگاران نوشت:بهزاد خسروی کارشناس اقتصادی درباره پیامد حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی در بودجه گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که سال آینده حذف نرخ ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی منابع قابل‌توجهی را در اختیار دولت و سیاست‌گذاران قرار می‌دهد، اگر رقم این ارز را مطابق با لایحه بودجه، ۱۴ میلیارد دلار در نظر بگیریم، براساس نرخ ارز بازار آزاد و نرخ نیمایی، می‌توان دو سناریو برای این منابع در نظر گرفت.


وی افزود: اگر نرخ دلار با نرخ سامانه نیما در نظر گرفته شود، حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان منابع حاصل می‌شود، همچنین اگر این نرخ با نرخ آزاد ارز ۱۳۵۰۰ تومان توزیع شود، در نتیجه ۱۲۰ هزار میلیارد تومان منابع در اختیار سیاست‌گذار قرار می‌دهد. در نتیجه سیاست‌گذار می‌تواند از این منابع برای حمایت از ۴ یا ۵ دهک کم‌درآمد استفاده کند. این حمایت می‌تواند به شکل هدفمند صورت گیرد و موجب کاهش رانت توزیع ارز ارزان‌قیمت شود.

  خسروی در پایان گفت: نکته ایی که دولت باید بدان پاسخ دهد این است که میلیاردها دلار درسال ۹۷ با نرخ ۴۲۰۰ تومان صرف واردات کالاهای اساسی شد، ولی عملا همان کالاها با نرخ نیمایی و حتی بالاتر به مصرف کنندگان واگذار شد. دولت پاسخ دهد رانت بیش از یکصد هزار میلیارد تومان که معادل یک چهارم بودجه کل کشور بوده است به جیب چه کسانی رفته است؟

۱۷۲۳۱
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1247034

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 14 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۶:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۱/۱۶
    0 0
    اولا دولت باید به فکر کاهش تنش های بین المللی و افزایش ارزش پول ملی باشه. این راهکارها نه تنها تاثیری بر رفاه مردم نداره بلکه فشارها رو زیادتر میکنه. فقط میتونه تا حدودی فساد موجود رو کاهش بده و بدین منظور هم باید ارز به قیمت بازار آزاد باشه. قسمت سامانه نیما هم فساد آوره