علی محمدی مقدم افزود: ۲ هزار و ۳۰۰ سد سنگی و ملاتی و ۸۶ بند خاکی در استان احداث و کار ذخیره سازی را انجام می دهند.
به گفته وی، در بارش های اخیر برخی از سدهای استان از جمله نصیرآباد کوهرنگ و گنج لردگان به دلیل تکمیل ظرفیت و مخزن سد به وضعیت بحرانی در آمد که با نصب دستگاه های پمپاژ آب و باز کردن دریچه های اضطراری مانع از سرریز و یا یا شکسته شدن تاج سد شد.
وی تصریح کرد، اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری در تقویت سفره های زیر زمینی، افزایش ذخیره آب، کاهش سرعت سیلاب و کنترل دبی آب رودخانه و کاهش خسارت های جانی و همچنین جلوگیری از فرسایش خاک و افزایش گل و لای موثر است.
محمدی مقدم با بیان اینکه ۸۵ درصد مساحت استان حوزه بزرگ کارون است، اظهار داشت: ۹۰ درصد طرح های آبخیزداری استان در این حوزه اجرا شده است.
وی به نقش این سدها و بندها در راستای اجرای طرح های آبخیزداری تاکید کرد و گفت: در صورتی که این سدهای خاکی احداث نمی شد، این میزان آب ذخیره سازی شده نیز بر سیلاب های خوزستان می افزود.
محمدی مقدم با اشاره به فرسایش ۲۰ تن خاک در هکتار افزود: با اجرای این طرح ها فرسایش خاک کاهش پیدا می کند.
به گفته وی، در استان چهارمحال وبختیاری مطالعات اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری در ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی تهیه و در ۲۵۰ هزار هکتار اجرایی شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال وبختیاری گفت: اجرای این طرح ها در مابقی اراضی بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که در صورت تامین این میزان در یک برنامه پنج ساله اجرایی خواهد شد.
وی با اشاره به بارش های اخیر استان افزود: این بارش ها بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال خسارت به منابع طبیعی وارد کرده که حدود نیمی از این میزان به بندها و سدهای استان وارد شده است.
گفتنی است ، سال گذشته از محل صندوق توسعه ملی بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال برای طرح های آبخیزداری به استان اختصاص داده شد که این میزان اعتبار برای اجرای ۱۲۰ طرح در ۳۰ حوضه آبخیز استان در سطح حدود ۲۰۰ هزار هکتار در قالب طرح های بیولوژیک، بیومکانیک، مکانیکی و آبخیزداری اجرایی شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اردل نیز با اشاره به وضعیت و موقعیت شهرستان که در شیب بالا واقع شده است، گفت: اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری در این شهرستان در جلوگیری از فرسایش خاک و سیلاب نقش مهمی داشته است.
سلیمان بهمنی افزود: اجرای طرح بذرکاری در دامنه پرشیب روستای عزیزآباد که با شیب ۷۰ درصد در دامنه کوه واقع شده و جمعیت بیش از ۶۰۰ نفر دارد در کاهش سیلاب نقش داشته است.
وی گفت: این طرح با همکاری دهیاری، جوامع محلی و اداره منابع طبیعی شهرستان اردل در ۲۵ هکتار از مراتع این شهرستان در سال گذشته اجرا شد.
چهارمحال و بختیاری منشاء ۲ رودخانه عظیم کارون و زاینده رود و بخشی از دز است.
یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از مساحت چهارمحال و بختیاری را جنگل و مراتع تشکیل می دهد که معادل ۸۶.۵ درصد از سطح این استان را شامل می شود.
۴۶
نظر شما