به گزارش فارس به نقل از شورای ملی ایرانیان آمریکا، جمعی از کارشناسان بینالمللی از جمله "جان لیمبرت " سفیر سابق آمریکا در ایران، "ریچارد دالتون " سفیر سابق انگلیس در ایران، "برونو پلائود " معاون سابق مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی "گری سیک " مشاور سابق کاخ سفید در امور مربوط به ایران و "چاس فریمن " سفیر سابق آمریکا در عربستان سعودی در آستانه نشست ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) بیانیهای را صادر کردند و از دولت "باراک اوباما " درخواست کردند تا دیپلماسی با ایران را مجدداً از سرگیرد.
در این بیانیه تصریح شده است در حالیکه آمریکا برای دور جدیدی از مذاکرات چندجانبه با ایران آماده میشود، لازم است که دولت اوباما مصرانه تمامی تلاش خود را به کار گیرد و از طریق دنبال کردن تعامل با تهران، دیپلماسی با این کشور را مجددا از سرگیرد.
این گروه از کارشناسان بینالمللی به دولت اوباما گوشزد کردند که بدون وقوع گفتوگوهای بیشتر هیچگونه پیشرفتی حاصل نخواهد آمد.
بر اساس این بیانیه، احیای دیپلماسی همچنین به مفهوم پیگیری اهداف واقعگرایانه است. نتایج غیرواقعبینانه از جمله اصرار بر این مسئله که ایران به طور کامل غنیسازی اورانیوم را متوقف کند، باید کنار گذاشته شود.
در بخشهایی از این بیانیه نیز آورده شده است که تمرکز باید بر مکانیسمهای نظارت و راستیآزمایی باشد که تضمین حاصل شود که برنامه هستهای ایران بر اهداف صلحآمیز پایهریزی شده است.
این کارشناسان به بخشهایی از حرفهای "هیلاری کلینتون " وزیر خارجه آمریکا اشاره کردند و گفتند: کلینتون در دسامبر سال گذشته میلادی اعلام کرد که آمریکا آماده میشود تا برنامه صلحآمیز غنیسازی ایران در داخل خاک این کشور را به رسمیت بشناسد که این یک گام سازنده برای رسیدن به یک مصالحه رضایتبخش محسوب میشود که دولت اوباما باید به آن پایبند باشد.
در پایان این بیانیه آورده شده بود که احیای دیپلماسی با ایران باید موضوعاتی ورای موضوع هسته ای ایران را مورد خطاب قرار دهد. ایران، چالشها و فرصتهایی در دیگر حوزههای حائز اهمیت برای امنیت ملی آمریکا از جمله ثبات در افغانستان و عراق، قاچاق مواد مخدر و وضعیت حقوق بشر در ایران را نیز ارائه میدهد. آمریکا باید به دنبال زمینههای مشترک در تمامی حوزههای دارای اهمیت را جستجو کند و تنها به پیشرفت در یک زمینه که باقی راهحلها در زمینههای دیگر را در اسارت خود نگه میدارد، بسنده نکند. در واقع پیشرفت در زمینه افغانستان جو بهتری را برای پیشرفت در زمینه موضوع هستهای ایجاد میکند و دستور کار تعامل آمریکا باید گسترش پیدا کند تا بتواند بازتابی از این مسائل یاد شده باشد.
/28
نظر شما