به گزارش خبرآنلاین، سیل روزهای ابتدایی سال در شرایطی اتفاق افتاد که کشور در تعطیلات نوروزی به سر می برد، با این حال شاهد حضور همه جانبه مسئولان از اجرایی تا سران سه قوه و مسئولان لشکری در مناطق سیلزده برای کمک به سیلزدگان بودیم.
اگرچه حضور مسئولان با هدف همراهی وهمدلی با مردم مناطق سیلزده بود اما در مواردی گفته میشد که این حضور با مشکلاتی همراه بوده تا جایی که رئیس سازمان مدیریت بحران از مسئولان خواست حضور خود را به بعد از عبور از شرایط بحران موکول کنند.
در همین زمینه روز گذشته خبرگزاری خبرآنلاین با طرح این سوال که " حضور مسئولان در محل بحران ها برای کمک رسانی را تا چه میزان موثر می دانید؟" از مخاطبان خود خواست تا نظر خود را راجع به آن اعلام کنند.
بررسی نظرات کاربران گویای آن است که نگاه ها پیرامون حضور مسئولان در محل بحرانها بر سه نگاه استوار است.
دیدگاههای انتقادی
برخی مخاطبان این اقدام مسئولان را رفتاری تبلیغاتی خواندند و بر این باور بودند که این حضور با هدف سلفی گرفتن و رفتارهای تبلیغی برای دور بعدی انتخابات انجام شد.
یکی از کاربران در این زمینه تاکید کرده است که "در کشور ما برخلاف کشورهای پیشرفته و متمدن حضور مسئولان سر صحنه حوادث و بلایای طبیعی و غیرطبیعی بیشتر جنبه نمادین و خودنمایی در برابر دوربین های خبری دارد و این اتفاق نه تنها از آلام مردم مصیبت و رنج دیده نمی کاهد بلکه باعث خشم آنان نیز می شود."
یکی دیگر از کاربران نیز در اظهارنظری با درج این مطلب که "مرا به خیر تو امید نیست؛ شر مرسان!" نسبت به حضور مسئولان در مناطق آسیب دیده اعتراض کرد.
دیدگاههای انتظاری
با این حال گروهی دیگر از مخاطبان بر این باروند که حضور مسئولان نه تنها ضروری بوده و منجر به همدلی با آسیب دیدگان می شود بلکه شرایطی را فراهم خواهد کرد تا کارها با نظارت مسئولان با دقت و جدیت بیشتری انجام شود.
یکی از مخاطبان در این زمینه گفته است: " تاکنون تجربه ثابت کرده در مواردی که مقامات به موقع و مرتب حضور و سرکشی داشتند دقیق مورد توجه قرار گرفته و در تصمیم گیری ها و تخصیص بودجه محاسبات بهتر اعمال شده است."
یکی دیگر از مخاطبان تاکید کرد که «اگر مسئولانی که در این فضاها حضور پیدا میکنند متخصص امر و کاربلد بوده و قصد تبلیغات نداشته باشند مفید فایده خواهد بود».
کاربر دیگری با درج نظر خود نوشت: "حقیقت این است که وجود مسولان خوبه همینطور که گفته شد باعث دلگرمی آسیب دیدگان میشود، همچنین وقتی درد و مشکلات را با چشم خودشان دیده، به درددل خسارت دیده ها برای روند بازسازی بهتر دقیق تر گوش خواهند کرد."
دیدگاههای توصیه ای
گروهی دیگر از کاربران حضور یا عدم حضور مسئولان را در شرایط فعلی محل بحث نمیدانند. این گروه بر این باورند که اقدامات، سیاستگذاری و تصمیم گیری مسئولان باید معطوف به قبل از وقوع حوادث و در مسیر ایمن سازی باشد نه اینکه بعد از وقوع حادثه شاهد سیل حضور مسئولان باشیم.
کاربری با تایید این نظر گفته است: "بحرانهای ناشی از سیل نشان داد که مراکز متولی مقابله ومدیریت با این قبیل موضوعات کاملا با روش ها وشیوه های علمی وعملی و کارآمد بیگانه هستند، متاسفانه حدود یک ماه از این واقعه گذشته وهیچ اثر و حضوری از مراکز علمی کشور نیست و افراد و هیات های ناآشنا و آموزش ندیده با حضور نمایشی خود که صداوسیما نیز به آن دامن زده و میزند جایگزین نگرش های علمی کردهاند."
23219
نظر شما