۰ نفر
۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۱
دلایلی گرانی برنج، شکر و خرما چیست؟  

تسنیم نوشت: مدیرکل وزارت صنعت گفت: مسئول تنظیم بازار کالاهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی است و آنها باید پاسخگو باشند اما براساس آنچه که می‌دانم حتی یک کیلو شکر با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به وسیله بخش خصوصی وارد نشده و همه را وزارت جهاد کشاورزی وارد کرده است . 

محمدرضا کلامی مدیرکل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار ­وزارت صمت گفت: از ابتدای امسال تامین کالاهای اساسی را به ثبات و آرامش رسانده ایم .

وی افزود: در بحث تنظیم بازار تلاش کرده ایم تامین کالا دچار مشکل نشود و منابعی را از ذخایر راهبردی کشور به تامین این کالا اختصاص داده ایم.

وی ادامه داد : در ماه مبارک رمضان برنج، روغن ، شکر ، گوشت قرمز و گوشت مرغ توزیع می شود.

کلامی گفت: سه میلیون و ۴۰۰ هزار تن نیاز بازار کشور است که حدود ۲ میلیون تن در داخل و یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن وارد می شود.

واردات برنج

محمد رضا کلامی مدیر کل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار ­وزارت صمت افزود: آنچه که دولت وارد کرده­ است با حداکثر نرخ­ ۸ هزار تومان به دست مصرف کننده می رسد اما در قیمت برنج تولید داخل به دلیل برخی شایعات افزایش ایجاد شد .

وی گفت: آسیب خزانه های نشاء برنج به دلیل سیل شایعه است و دولت برنج وارداتی را با ارز ۴ هزار­ و ۲۰۰ تومانی برای امسال تامین می کند.

وی ادامه داد: مسئول تنظیم بازار کالاهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی است و آنها باید پاسخگو باشند اما براساس آنچه که می دانم حتی یک کیلو شکر با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به وسیله بخش خصوصی وارد نشده و همه را وزارت جهاد کشاورزی وارد کرده است .

محمد رضا کلامی مدیر کل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار ­وزارت صمت گفت: نیاز کشور حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن شکر است که ۲ میلیون تن آن در داخل تولید می شود اما در سال ۹۷ به دلیل بارندگی ها نیشکر با تاخیر برداشت شد و قیمت آن افزایش یافت.

کلامی افزود:­ ۶۰۰ هزار تن ذخایر شکر است­ و به هر کس بخواهد­ شکر می دهیم.

وی با بیان اینکه در هیچ جای دنیا دولت ها تا این اندازه در بازار دخالت نمی کنند گفت: برای ماه مبارک رمضان ۳۰ هزار تن برنج با نرخ هفت هزار و ۴۰۰ تومان از نوع کیفی ۱۱۲۱ ، ۲۰ هزار تن شکر و ۲۰ هزار تن روغن برای خانوارها ­در نظر گرفته­ شده است.

کلامی گفت: ۱۲۰ هزار تن شکر و ۱۰ هزار تن روغن نیز سهمیه اصناف در ماه مبارک رمضان است.

وی ادامه داد: توزیع این اقلام به وسیله تعاونی­ ها ، فروشگاه های زنجیره ای ، سازمان میادین و صنوف است.

وی گفت: ۱۰ هزار تن گوشت مرغ و ۵ هزار تن گوشت قرمز درماه مبارک رمضان توزیع می شود.

گرانی خرما

مدیر کل دفتر برنامه ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار ­وزارت صمت درباره افزایش قیمت خرما نیز گفت: دولت باید برای تعادل بخشی به بازار درمقاطعی از سال ممنوعیت صادرات قرار دهد اما وزارت جهادکشاورزی برقراری ممنوعیت صادرات را در دراز­ مدت نادرست می داند و اعلام کرده­ است باید برای صادرات عوارض قرار داده شود.

وی ادامه داد: تاکنون وزارت جهاد نرخ عوارض صادرات خرما را اعلام نکرده است در حالی که ما باید ۵ روز پیش از ماه رمضان قیمت آن را اعمال کنیم.

وی گفت: ۳۵۰­ هزار تن ذخیره خرما در کشور داریم و منتظر اعلام نظر وزارت جهاد کشاروزی هستیم.

کلامی ادامه داد: نباید دلال واسطه گری در موجودی خرمای کشور ایجاد شود و با عرضه مستقیم این محصول در ماه رمضان قیمت آن کاهش می یابد .

۲۲۳۲۲۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1254525

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا IR ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۹
    0 0
    داستان نگید، داریم میرسیم به ماه رمضون و از اونجایی که مردمان سودجویی هستیم، اقلام پر مصرف این ماه را از همین الان داریم گرونتر میکنیم که سود بیشتری بر جیب بزنیم. باشد که خدا از ما قبول کند !!!
  • عباس IR ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۹
    0 0
    سلام،مانند دلیل گرانی بقیه کالاها. مافیا،رانت وانحصار، سوء مدیریت وبرنامه ریزی و نظارت ضعیف ودربرخی موارد عدم نظارت.برخی مسئولان دولتی برای فرافکنی وشانه خالی کردن از زیربار مسئولیت همه تقصیرها را برگردن تحریم ودلالان می اندازنددر حالیکه تحریم فرصتی است برای گل آلودکردن آب وماهی گیری برای مافیای کالا واجناس.دلالان هم سربازان خط مقدم این مافیا هستند.کسی نیست بگوید چرا کالاهایی که به ارز و دلار و تحریم وابستگی ندارند ازقبیل همین خرما وپیاز وپسته و....چندصددرصدگران شده اند؟