پیش‌بینی‌های بانک جهانی از قیمت کالاهای مختلف و نفت

فارس نوشت: بانک جهانی پیش‌بینی خود از قیمت کالاهای اساسی را در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ اعلام کرد، قیمت فلزات اساسی افزایش،‌محصولات کشاورزی کاهش و قیمت نفت هم متوسط ۶۶ دلار در هر بشکه خواهد شد.

بانک جهانی در گزارش چشم‌انداز بازار کالاهای اساسی اعلام کرد انتظار می‌رود که قیمت نفت خام در سال ۲۰۱۹ به میزان متوسط ۶۶ دلار در هر بشکه و در سال ۲۰۲۰، ۶۵ دلار در هر بشکه برسد. 

بانک جهانی در این گزارش قیمت‌های قبلی که در ماه اکتبر اعلام کرده بود را به دلیل پیش‌بینی‌های ضعیف از رشد اقتصادی و پیش‌بینی تولید بیشتر نفت آمریکا تجدیدنظر کرده و کاهش داده است. 

 افزایش قیمت فلزات اساسی در سال ۲۰۱۹

سیلا پازار پاسیوگلو قائم‌مقام بخش مالی بانک جهانی گفت: انتظار می‌رود که قیمت فلزات در سال ۲۰۱۹ پس از کاهش نیمه دوم ۲۰۱۸ روند بهبود و افزایشی داشته باشد. همچنین ثبات فعالیت‌ها در چین نیز به افزایش این بهبود کمک خواهد کرد.

بانک جهانی اعلام کرده است که بسیار بدیهی است که چرخه قیمت کمودیتی‌ها به پایان آمده است و اکنون فرصتی برای واردکنندگان ایجاد کرده است. 

بر اساس این گزارش، صادرکنندگان ممکن است مجبور شوند خودشان را با افزایش‌های جزئی مطابقت بدهند. در حالی که واردکنندگان می‌توانند از قیمت پایین کمودیتی‌ها برای افزایش سرمایه‌گذاری سود جویند.

قیمت‌های کشاورزی در سال ۲۰۱۹ کاهشی و ۲۰۲۰ افزایشی خواهد شد 

قیمت بخش کشاورزی انتظار می‌رود که در سال جاری ۲.۶ درصد کاهش یابد اما وضعیت آن در سال ۲۰۲۰ به واسطه کاهش تولید محصولات کشاورزی و هزینه بالای انرژی و کود دوباره بالا خواهد رفت.همچنین افزایش تنش‌های تجاری می‌تواند قیمت را بالا بکشد اما قیمت بیش از انتظار انرژی تأثیر زیادی روی افزایش قیمت خواهد گذاشت. 

بر اساس گزارش بانک جهانی، چشم‌انداز قیمت کمودیتی‌ها در ارتباط با ریسک‌های سیاسی به ویژه در حوزه نفت بسیار حساس شده است. مثلاً اینکه واکنش کشورهای عضو اوپک و شرکایش در برابر طرح کاهش تولید نفت چگونه خواهد بود؟ همچنین وضعیت لغو معافیت تحریمی علیه ایران تا کجا پیش خواهد رفت؟ و یا اینکه مقررات انتشار گازهای گلخانه‌ای سوخت‌ کشتی‌ها به چه سرانجامی می‌رسد؟ 

قیمت نفت پس از یک افت شدید در اواخر سال ۲۰۱۸، آرام آرام از ابتدای سال جاری افزایش یافته البته برای این افزایش اجرای کامل طرح کاهش تولید نفت توسط اوپک و شرکایش هم تأثیرگذار بودند ضمن اینکه کاهش عرضه نفت ونزوئلا و ایران هم به افزایش تولید نفت کمک کرده است. در این میان تولید نفت شیل نیز پس از افتی که در سال ۲۰۱۸ داشت افزایش می‌یابد.

روی هم رفته قیمت انرژی که شامل گاز طبیعی و زغال سنگ نیز می‌شود انتظار می‌رود ۵.۴ درصد در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال ۲۰۱۸ کاهش یابد. یک بررسی نشان می‌دهد که زمانی که کشورها برای تأثیر گذاشتن روی نوسانات قیمت غذا مداخله می‌کنند می‌تواند تأثیر منفی داشته باشد و برخی قیمت‌های جهانی را تشدید کند و این می‌تواند برای کشورهای آسیب‌پذیر مشکل‌ساز باشد.

۲۲۶۲۳۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1255116

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =