پایگاه اطلاع رسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت و گویی با محمدرضا حسیننژاد، دومین نماینده استان خراسانشمالی و شهر شیروان در مجلس شورای اسلامی، عضو و مخبر کمیسیون عمران مجلس و از صاحبنظران مجلس منتشر کرده است که بخش هایی از آن را می خوانید:
باتوجه به فرصت 5ساله اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها و سرعت فعلی آن، نظر مجلس در این خصوص چه میتواند باشد؟
مجلس در موضعگیری کلی از وضعیت فعلی دفاع میکند و فرصت حاشیهگویی ندارد، در اوایل تصویب و اجرای این طرح بحث 20 هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از آزادسازی قیمتها مطرح بود اما حالا موضوع تغییر کرده و این قانون بهصورت قویتر توسط دولت اجرا میشود.
در جریان اصلاح قیمتها، آیا نباید قیمت نیروی کار در مقابل کاهش یارانه پرداختی به مردم، افزایش یابد؟
این موضوع دو جنبه دارد، گاهی یک کیلوگرم گندم به مردم داده میشود و گاهی پول آن؛ این دو موضوع هیچ فرقی با یکدیگر ندارد، اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها و پرداخت سرانه به مردم دو موضوع یکسان است که دولت و مجلس این موضوع مستقل را بهصورت یک قانون درآوردند. در این میان افزایش قیمتهای بهصورت خودسرانه و کاذب و رشد فانتزی در جامعه رخ میدهد که باتوجه به تجربیات کشور، این تورم، تورم کاذب به نتیجهای نمیرسد و این امر بهدلیل عرضه و تقاضا و نیز کنترل دولت بر قیمتگذاریها عملی میشود.
برخی معتقدند دولت پابهپای افزایش قیمت اقلام مصرفی مثل سوخت و نان، باید سایر موارد مثل نرخ سود و بهره را نیز افزایش دهند، نظر شما چیست؟
در این خصوص در قانون و در دولت پیشبینیهای لازم شده و مشکل خاصی در این مورد وجود ندارد، یارانه همیشه در دل بودجه تصور میشد، ولی الان با واقعی کردن قیمتها، خود بهخود چرخه اقتصادی توسط پولهای در دست مردم توسعه مییابد و در نتیجه نرخ سود نیز افزایش مییابد.
ارزیابی فعلی شما از تاثیرات اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها تا این لحظه چیست؟
اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها در ترافیک نیز اثرگذار بوده و این امر در کل کشور حاکم است. بهطور مثال در بخش سوخت تمام کامیونهایی که به ازای هر 100 کیلومتر 60 لیتر مصرف گازوئیل داشتند، بهدلیل کاهش سهمیه به بهبود وضعیت کامیونها و نیز درست و بجا و بهاندازه مصرفکردن گازوئیل پرداختهاند.
در کل کشور، حملونقلهای خارج از نیاز، باتوجه به کاهش سهمیه سوخت و افزایش قیمت آن، کاهش یافته است و مردم به سوی این رفتهاند که به جای حملونقلهای فیزیکی با کمک امور الکترونیکی، مشکلات خود را برطرف کنند که این امر خود سبب قویتر شدن و شدت گرفتن خدمات الکترونیک در تمام امور در آینده خواهد شد. مردم از اجرای این قانون اظهار نارضایتی نمیکنند، درحالیکه برداشت مسئولان این بود که مردم از اجرای این طرح ترس دارند اما خوشبختانه با روشنگری و اطلاعرسانی از اهداف طرح توسط مجریان آن، مردم با این قضیه بهخوبی کنار آمدهاند.
/32
نظر شما