به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حمله رژیم صهیونیستی در سکوت سنگنین غرب و کشورهای عربی ، با 11 شهید وارد روز دوم شد. در همین حال رژیم صهیونیستی غزه را تهدید به حمله زمینی کرده است.
به گزارش وب سایت خبرگزاری رویترز، وزارت جنگ رژیم صهیونیستی اعلام کرد یک تیپ زرهپوش این رژیم خود را برای حمله زمینی به نوار غزه آماده کرده است. این در حالی است که کاتس اعلام کرده است تا بتوانیم وارد جنگ نمی شویم.
نوار غزه از دیروز شنبه 4 می شاهد بالا گرفتن تقابل نظامی میان رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت است.مقدمات این تقابل روز جمعه و در راهپیماییهای بازگشت غزه و مقابله ارتش رژیم صهیونیستی با معترضان فلسطینی شکل گرفت و یک روز بعد شنبه، شدت گرفت.
برخی رسانههای اسرائیلی نیز درباره علت شروع درگیری ادعا کردهاند، جرقه افزایش تنش پس از آن زده شد که تکتیراندازهای جهاد اسلامی در واکنش به حملات نظامیان صهیونیستی در راهپیماییهای بازگشت، به سمت تعدادی از این نظامیان شلیک کردند و در این تیراندازی، دو نظامی صهیونیست زخمی شد.
این درگیریها که همزمان با دیدارهای مقامات ارشد حماس و جهاد اسلامی در مصر برای حصول آتشبس در نوار غزه، شدت گرفته روز اول حملات منجر به شهادت هفت فلسطینی از جمله یک زن باردار و دختر دو سالهاش شده و بیش از چهل نفر زخمی شدهاند.
بیمارستان «بارزلای» در فلسطین اشغالی هم اعلام کرد، پاسخ موشکی مقاومت فلسطین به حملات تلآویو، تا کنون منجر به مجروحیت 79 صهیونیست و کشته شدن یک تن شده است.
در همین حال کانال 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی امروز (یکشنبه) اعلام کرد، از شب گذشته 130 راکت و از صبح دیروز 430 راکت از غزه به سمت فلسطین اشغالی شلیک شده است. رسانههای صهیونیستی اعلام کردند، پناهگاهها در شهرک «ریشون لِتسیون» در اطراف تلآویو باز شده است.
حملات رژیم صهیونیستی صبح امروز وارد روز دوم شد و با شدت بیشتری ادامه یافت. دو پایگاه متعلق به مقاومت در شرق «النصیرات و المغازی» واقع در مرکز نوار غزه و نیز پایگاه دیگری در شرق خانیونس هدف قرار گرفت. همچنین قایقهای جنگی رژیم صهیونیستی ساحل «السودانیه» در شمال نوار غزه را با چندین خمپاره هدف قرار دادند. بنا به گزارش خبرگزاری شهاب، مقاومت نیز در پاسخ به حملات جدید چندین راکت به سمت شهرکهای صهیونیستی مجاور به غزه شلیک کرده و آژیرهای خطر در «سدوت هنیگف» به صدا در آمده است.
کانال هفت تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد، جنگندههای نیروی هوایی این رژیم، تعدادی از سکوهای شلیک راکت در شمال نوار غزه را هدف قرار داده است.
یگان توپخانه رژیم صهیونیستی امروز بیش از 20 گلوله به سمت اراضی فلسطینیها شلیک کرد و یک نقطه دیدبانی مقاومت در شرق نوار غزه را هدف قرار داد.
همچنین وبگاه «عرب 48» اعلام کرد، تنها جنگندههای رژیم صهیونیستی بیش از 150 حمله به غزه داشتهاند و 200 مکان غیرنظامی از جمله منازل مسکونی، مساجد، مغازههای تجاری، سازمانهای رسانهای و زمینهای زراعی هدف قرار دادهاند. بیش از هفت منزل به صورت کامل تخریب شده و چندین منزل دیگر نیز آسیبهای جدی دیدهاند.
رسانهها اعلام کردند، از دیروز تا امروز بیش از 250 حمله علیه نوار غزه انجام شده است.
به گزارش شبکه تلویزیون «کان» اسرائیل، ارتش صهیونیستی یک تیپ نظامی در طول مرز با غزه مستقر کرده است. ارتش سرگرم اتخاذ تدابیر نظامی جهت آمادگی برای احتمال هرگونه افزایش تنش در چند روز آینده است.
ارتش اسرائیل اعلام کرده، هفتاد درصد راکتهای فلسطینی به مناطق باز (غیرمسکونی) اصابت کرده و سامانه پدافندی گنبد آهنین توانسته با صد و پنجاه راکت مقابله کند. نیروی هوایی نیز تا این ساعت به فعالیت ادامه داده و حدود 220 هدف را که منازل مسکونی نیز در میان آن بوده، هدف قرار داده است.
در همین حال مقامات رژیم صهیونیستی صبح امروز یکشنبه تمام گذرگاههای غزه را بست و تنها اجازه ورود کامیونهای حامل سوخت به این منطقه را داد. نوار غزه هفت گذرگاه دارد که ارتباط داخل و خارج از غزه فقط از این گذرگاهها امکانپذیر است. شش گذرگاه، تحت کنترل کامل اسرائیل و یک گذر در مرز غزه و مصر، در کنترل مشترک قاهره و تلآویو است.
بر اساس گزارش «عرب 48»، این اقدام پیش از برگزاری جلسه امنیتی کابینه رژیم صهیونیستی صورت گرفت و مشخص نیست تا چه زمانی قرار است ادامه پیدا کند.
«فلسطینالیوم» شبکه وابسته به جهاد اسلامی به نقل از یکی از فرماندهان ارشد شاخه نظامی این جنبش «سرایا القدس» (گروهانهای قدس) اعلام کرد، رژیم صهیونیستی درباره اماکن مورد اصابت راکتهای مقاومت سکوت کرده و گذر زمان مشخص میکند که موشکها دقیقا در عسقلان و غیره چه کردهاند.
وی افزود، مقاومت در پاسخ به هدف قرار دادن غیرنظامیان و کودکان و منازل مسکونی در غزه، شهرها و شهرکهای صهیونیستی را با راکتهای جدید و دارای قدرت تخریب بالا هدف قرار داد. گروهانهای قدس برای افزایش کمی و کیفی دامنه حملات آماده است.
جبنش جهاد اسلامی همچنین با صدور بیانیهای اعلام کرد: مقاومت فلسطین از حق خود در پاسخگویی به جنایات مستمر رژیم اشغالگر اسرائیل و دفاع از کودکان، زنان و سالمندان دست برنخواهد داشت، کسانی که خون آنها توسط قاتلان تروریستی مباح اعلام شده است.
بر اساس گزارش وبگاه فلسطینالیوم، در ادامه این بیانیه آمده، جنگندههای رژیم صهیونیستی به بمباران منازل، تأسیسات غیرنظامی و دفاتر روزنامهها و رسانهها ادامه میدهند و این تجاوزها، شاهدی بر حجم جنایتها خواهد بود.
پس از واکنش مقاومت، «اسرائیل کاتص» وزیر اطلاعات و عضو کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که تلآویو تا حد ممکن از ورود به جنگ خودداری میکند. کاتص صبح یکشنبه به رادیو اسرائیل گفت، اسرائیل قاطعانه به اقدامات غزه پاسخ میدهد اما در عین حال تا جایی که میشود از ورود به جنگ خودداری میکند. او درباره «توهم» برخی منتقدان اسرائیلی هشدار داد و گفت، «فکر نکنید که مصر یا تشکیلات خودگردان میتوانند مشکلات ما را حل کنند یا راه حل در اشغال دوباره غزه است».
واکنش ها
به گزارش فارس، وبگاه «الرساله» در گزارشی به نحوه پوشش تنشهای اخیر در رسانههای رژیم صهیونیستی پرداخت و گزیدهای از گفتههای آن را ذکر کرد. یدیعوت آحارونوت نوشت؛ شلیک راکتها، توقف خمپارهها، یک کشته به دلیل شلیک راکت به عسقلان. مدارس در شهرکهای مجاور غزه و بیشتر مناطق جنوبی (مرز با غزه) تعطیل شد و قطارها از حرکت ایستاد.
هاآرتص هم ضمن اشاره به تعطیلی مدارس و تغییر در حرکت قطارها و اتوبوسها گزارش داد؛ اگر برنامه واضحی برای آتشبس نباشد، حماس مانع از تشدید تنش نخواهد شد. «اسرائیلهیوم» هم به موج گسترده شلیک راکتها و کشته شدن یک صهیونیست 60 ساله در عسقلان اشاره کرد و به نقل از مصریها نوشت، تماسهایی برای برقراری آتشبس وجود ندارد.
روزنامه «معاریو» مدعی شد، این رژیم ساختمان مرکز اطلاعات وابسته به حماس در نوار غزه را به همراه 120 هدف دیگر بمباران کرده است و به دلیل تنش در جنوب، بحث و جدلهای شدیدی میان صهیونیستها در شبکههای اجتماعی شکل گرفته است. این روزنامه افزود، جهاد اسلامی تهدید به هدف قرار دادن رآکتور اتمی دیمونا و پالایشگاه حیفا کرده است.
در همین حال ژنرال «یوم توو سامیا» (Yom-Tov Samia) فرمانده پیشین منطقه جنوبی (مرز غزه با فلسطین اشغالی) اعلام کرد: «ساکنان جنوب (صهیونیستهای ساکن در شهرکهای مجاور غزه) خودشان این دولت را مجددا انتخاب کردند؛ دولتی که در طول یازده سال گذشته کاری برای آنها نکرد بنابراین نباید از وضعیت فعلی ناله کنند».
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در جلسه امروز کابینه گفت، به ارتش این رژیم دستور داده که همچنان به حملات خود به نوار غزه ادامه دهد.
نتانیاهو گفت: من دستور ادامه بمباران و پشتیبانی از یگان توپخانهای و نیروها در اطراف غزه را دادم. حماس بهای اقدامات خود را خواهد پرداخت.
همچنین رسانههای رژیم صهیونیستی از مخالفت این رژیم با پیشنهاد مصر برای اعلام آتشبس فوری و بدون قید و شرط در نوار غزه خبر دادند.
این درحالی است که جنبش حماس حملات این رژیم به ساختمانهای مسکونی در غزه و هدف قرار دادن غیرنظامیان را جنایت جنگی دانست.
به گزارش روزنامه القدس العربی، عزت الرشق، از رهبران جنبش حماس گفت: حملات رژیم صهیونیستی به ساختمانهای مسکونی در غزه و هدف قرار دادن غیرنظامیان جنایت جنگی است. این سیاست هیچگونه امنیت و ثباتی را برای اسرائیل به همراه نخواهد داشت.
همچنین درحالی که صائب عریقات، دبیر کمیته اجرایی سازمان آزدیبخش فلسطین (ساف) خواهان همکاری تمامی گروههای فلسطینی با مصر و سازمان ملل برای برقراری آتشبس شده، حماس خواهان متحد شدن گروههای فلسطینی برای مقابله با اسرائیل شد.
مشیر المصری، از رهبران جنبش حماس بر آمادگی برای ادامه جنگ تا آخرین لحظه تأکید کرد و خواهان اتحاد تمامی فلسطینیها برای رفع محاصره غزه شد.
پیش از این یک منبع نظامی اسرائیلی اعلام کرده بود که تلآویو قصد ندارد درحال حاضر حملات گسترده خود به غزه را متوقف کند.
این منبع اعلام کرد: اسرائیل باید با طرفهایی که از نوار غزه موشک شلیک میکنند مقابله کند. ارتش شنبه پایگاههای ساخت تجهیزات جنگی وابسته به حماس را بمباران کرد. این حملات پایگاههای حماس و جهاد اسلامی را هدف قرار داد.
از سوی دیگر آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد که "مقر اطلاعات نظامی و امنیت کل حماس" در محله الرمال در غزه را هدف قرار داده است.
به گزارش سایت ارم نیوز، مورگان اورتگاس، سخنگوی وزرات امور خارجه آمریکا در سخنانی گفت: آمریکا حملات راکتی حماس و جهاد اسلامی فلسطین علیه اسرائیل را محکوم میکند.
وی افزود: از تمامی مسؤولان این "خشونت" میخواهیم که به این "تجاوز" پایان دهند.
این مقام آمریکایی در ادامه با بیتوجهی نسبت به شهادت ملت بیگناه فلسطین در اثر تجاوزگری رژیم صهیونیستی تأکید کرد: ما در کنار اسرائیل میایستیم و کاملا حق آن در دفاع از خودش را در مقابل حملات "کینه توزانه" فلسطینیان تأیید میکنیم.
وزارت خارجه فرانسه نیز با صدور بیانیه ای حملات اخیر رژیم صهیونیستی به نوار غزه را که موجب به شهادت رسیدن 9تن از جمله یک کودک و مادر و مجروحیت ده ها تن دیگر شده است را به شدت محکوم و اعلام کرد: فرانسه، کاملا' از تلاش های میانجیگرانه سازمان ملل متحد و مصر حمایت می کند.
«نیکلای ملادینوف» هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل برای روند صلح خاورمیانه در بیانیه ای که در تارنمای رسمی این سازمان منتشر شد، نسبت به اوضاع غزه به شدت ابراز نگرانی کرد.
ملادینوف با تاکید بر اینکه سازمان ملل با مصر و دیگر طرف ها برای آرام کردن اوضاع همکاری می کند، خواستار بازگشت به تفاهم موجود در چند ماه گذشته شد.
وی تاکید کرد کسانی که به دنبال تخریب این تفاهم هستند، مسئول درگیری هایی خواهند بود که پیامدهای وخیمی برای همه در پی دارد.
هماهنگ کننده سازمان ملل گفت: تداوم این مسیر تنش زا، همه دستاوردها را به سرعت به باد داده و فرصت دستیابی به راه حل خروج از بحران را از بین می برد.
مصر نیز در چند ماه گذشته برای میانجیگری میان گروه های مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی تلاش کرده است.
وزارت خارجه فرانسه در بیانیه خود خواستار احترام به ضرورت حفاظت از غیرنظامیان و حقوق بشردوستانه شده و یادآوری کرد: ثبات پایدار در غزه تنها در شرایط حل و فصل مذاکره وجود دارد که شامل بازگشت کامل تشکیلات خودگردان فلسطین از یک سو و لغو محاصره غزه از سوی دیگر است.
در این بیانیه تاکید شده است: فراتر از آن، فرانسه خواستار احیای روند صلح در خاورمیانه با هدف ایجاد دو کشور است که در کنار صلح، ثبات و امنیت در مرزهای شناخته شده مطابق با قوانین بین المللی و در چارچوب پارامترهای توافق شده بین المللی زندگی کنند.
همچنین وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که در نتیجه بمباران های هوایی رژیم صهیونیستی علیه ساکنان و شهروندان غزه تاکنون 7 نفر شهید و 47 نفر دیگر زخمی شده اند.
در بین شهدای فلسطینی که در جریان حملات رژیم صهیونیستی که از روز گذشته (شنبه) آغاز شده یک کودک شیرخوار فلسطینی نیز وجود دارد.
انتشار عکس ها و خبر کشته شدن این کودک فلسطینی به همراه مادرش بازتاب گسترده در اخبار رسانه های منطقه و جهان داشته است.
در همین حال بر اساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین تاکنون 47 نفر نیز در غزه و مناطق اطراف آن بر اثر بمباران های رژیم صهیونیستی زخمی شده اند که حال برخی از آنان وخیم است.
تجاوزهای نظامی رژیم صهیونیستی به دنبال تحرکات اخیر این رژیم پس از برگزاری انتخابات در 20 فروردین ماه انجام می شود که گروه های مقاومت در فلسطین نسبت به آغاز آن در روز جمعه هشدار داده بودند.
در جریان حملات ارتش صهیونیستی به نوار غزه دفتر خبرگزاری «آناتولی» ترکیه در این باریکه هدف قرار گرفت و به طور کامل ویران شد، اما به خبرنگاران و روزنامه نگاران این خبرگزاری آسیبی وارد نشده است .
«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه نیز این حملات و هدف قرارگرفتن دفتر آناتولی در غزه را به شدت محکوم کرد و از مجامع جهانی خواست در برابر این حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه واکنش مناسب نشان دهند.
رئیس جمهور ترکیه همچنین عنوان داشت که آنکارا به افشاگری علیه جنایات رژیم صهیونیستی ادامه می دهد.
«مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه ضمن اعلام این خبر گفت: حمله به دفتر آناتولی در غزه یک نمونه جدید از تجاوز اسرائیلیها است. این اقدام، خشونت علیه افراد بی گناه است و مصداق جرم علیه بشریت است.
وی افزود: کسانی که اسرائیل را تشویق میکنند نیز مجرم هستند. ما همچنان به دفاع از مردم فلسطین ادامه خواهیم داد حتی اگر در این راه تنها باقی مانده باشیم.
وزارت خارجه اردن نیز در بیانیهای با اشاره به اینکه خشونت تنها باعث تنش و درد و رنج بیشتر میشود، خواستار آتشبس فوری و توقف حملات رژیم صهیونیستی به غزه شد.
در این بیانیه بر حمایت از تلاشهای مصر و سازمان ملل برای برقراری آتشبس در غزه تأکید شده است.
اردن همچنین جامعه جهانی را به اقدام فوری برای توقف این حملات، برقراری آتشبس و حمایت از ملت فلسطین و نیز تلاش برای دستیابی به راهکار حل منازعه فلسطینی-اسرائیلی بر اساس راهحل دو دولت و تشکیل دولت فلسطین به پایتختی قدس شرقی فراخواند.
310 310
نظر شما