راهبرد ایران در مقابل ۱۲ شرط آمریکا برای مذاکره چیست؟

یک حقوقدان بین الملل در پاسخ به ۱۲ شرط آمریکا برای ایران، یک پیشنهاد راهبردی برای وزارت خارجه مطرح کرده است.

زهره نوروزپور: سال گذشته پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام، مایک پمپئو وزیر خارجه این کشور ۱۲ شرط را در راستای مذاکره با ایران مطرح کرد. در سال ۹۸ نیز آمریکا همزمان با سالگرد خروج از برجام، نام سپاه پاسداران را در لیست تروریستی قرار داد. همچنین پیرو تحریم نفتی مبنی به صفر رساندن فروش نفت ایران که در آبان ماه ۹۷ اجرایی شد و طی آن شش کشور از این تحریم معاف بودند، پس از اتمام این مهلت معافیت نفتی این کشورها نیز لغو شد. مقامات نظامی و رئیس جمهور کشورمان در پی آن تهدید کردند که تنگه هرمز را خواهند بست. همچنین دکتر ظریف در سفر به نیویورک مساله تبادل زندانیان را مطرح کرد،  همه این مسائل سبب شد که بار دیگر فرضیه مذاکره یا جنگ در داخل کشور مطرح شود.  همچنین روز شنبه نیز نیروگاه بوشهر در راستای ۱۲ شرط آمریکا تحریم شد و بدین سبب کشورهایی که با ایران همکاری هسته ای در خصوص راکتورهای اب سنگین داشتند دیگر نمی توانند همکاری گذشته را داشته باشند که در این میان تنها روسیه اعلام کرد که به همکاری های خود ادامه می دهد.

در همین رابطه دکتر رضا نصری حقوقدان بین الملل و کارشناس سیاست خارجی در راستای مطرح شدن مجدد مذاکره با آمریکا برای خبرگزاری خبرآنلاین سیاستگذاری پیشنهادی خود را در مقابله با ۱۲ شرط آمریکا عنوان کرد و گفت: «آمریکا دوازده خواسته‌ خود از ایران را به صورت علنی مطرح کرده است. لازم است ایران نیز خواسته‌های خود از ایالات متحده - از توقف فروش سلاح به عربستان سعودی گرفته تا اِعمال فشار برای خلع سلاح اتمی اسرائیل و پیوستن آن به معاهده ان.پی.تی - را به صورت شفاف و رسمی منتشر کند. تا کنون مواضع ایران به صورت پراکنده و موردی - عمدتاً در قالب مصاحبه‌های مطبوعاتی مقامات رسمی کشور یا مقالات تحلیل‌گران متفرقه - ارائه شده است. ارائهٔ رسمی و مستقیم این مطالبات در قالب یک بسته منسجم، دقیق و واقع‌بینانه می‌تواند مزیت‌های فراوانی برای ایران در بر داشته باشد.

در واقع، مطالبات ایران می‌تواند به صورت شفاف دست‌کم در هشت حوزهٔ اجرایی شود:

۱) حمایت آمریکا از تروریسم تکفیری

۲) تسلیح رژیم‌ها و دولت‌های متخاصم منطقه

۳) خلع سلاح اتمی اسرائیل و نظام عدم اشاعه هسته‌ای در منطقه

۴) سپر موشکی و بُرد موشک‌های کشورهای منطقه

۵)‌ تأمین امنیت خلیج فارس و کشتی‌رانی آزاد

  ۶) پایگاه‌های نظامی آمریکا در مجاورت ایران

  ۷) تعیین تکلیف توافقات پیشین میان دو کشور (از عهدنامه ۱۹۸۱ الجزایر گرفته تا برجام) و ۸) سرنوشت زندانیان ایرانی و آمریکایی محصور در دو کشور مطرح شود.»


نصری درباره این نوع سیاستگذاری و انتشار این فهرست و تاثیر آن در پیشبرد راهبرد ایران در مقابل ۱۲ شرط آمریکا بیان داشت:

«اولین مزیت انتشار فهرست مطالبات ایران در حوزه‌های فوق شکست انحصار گفتمانی دولت ترامپ خواهد بود و از این رو، ظرفیت فراوانی در حوزه «دیپلماسی عمومی» برای ایران ایجاد خواهد کرد. امروز، با طرح یکسویهٔ مطالبات دوازدهگانه خود، دولت ترامپ تلاش می‌کند این تصور را در افکار عمومی ایجاد کند که خواسته‌هایش «منطقی» و «واقع‌بینانه» است و صرفاً در برابر رفتارهای «غیرمعمول» و «ماجراجویانه» ایران تدوین و ارائه شده است.

طرح متقابل درخواست‌ها و مطالبات شفاف و منطقی ایران، این فضای یکطرفه و انحصار گفتمانی را به چالش خواهد کشید. به عنوان مثال، اگر ایران در فهرست مطالبات خود مواردی مانند «توقف فروش سلاح به عربستان سعودی»‌ یا «محدودسازی بُٰرد موشکی رژیم‌ها و دولت‌های متخاصم»‌ را مطرح کند، روشن خواهد شد که برنامه موشکی ایران نه تنها تهاجمی و ماجراجویانه نیست بلکه متاثر از دغدغه‌های واقعی کشور و واکنشی به فضای متخاصم امنیتی در منطقه است.

دومین مزیت انتشار این فهرست این است که از این پس توپ در زمین آمریکا خواهد افتاد! به عبارت دیگر - حتی اگر دولت آمریکا (آنطور که محتمل‌تر است) برای حل و فصل موارد مطرح شده وارد مذاکره با ایران نشود - از این پس آقایان پومئو، برایان هوک و دیگران مجبور خواهند شد در پرتوِ این مطالبات مواضع و درخواست‌های خود را توجیه کنند. در واقع، فهرست ایران به عنوان شاقول و معیاری برای سنجش اعتبار، حقانیت و موضوعیت درخواست‌های آمریکا ایفای نقش خواهد کرد و فضای فعلی را از فضای شعاریِ مورد دلخواه آمریکا به سمت و سوی یک فضای عقلانی‌تر و منطقی‌تر سوق خواهد داد. علاوه بر این، همانطور که پیشنهاد اخیر دکتر ظریف مبنی بر تبادل زندانیان دو کشور مقامات دولت ترامپ را در برابر پرسش‌های مکرر رسانه‌های این کشور معذب کرده است، طرح مطالبات مبسوط‌تر ایران در حوزه‌های دیگر نیز آن‌ها را در این زمینه‌ها نیز در جایگاه «پاسخگو» خواهد نشاند.

سومین مزیت انتشار این فهرست این است که در روند کنونی افزایش تصاعدی تنش،‌ ابتکار ایجاد یک روزنهٔ دیپلماتیک یا یک «سازوکار کاهش تنش» (De-escalation mechanism) به نام ایران ثبت خواهد شد. ضمن اینکه، اتهام «فعالیت‌ بی‌ثبات‌کننده» یا اتهام «نقش غیرسازنده ایران» (Destructive role) که مدام ورد زبان مقامات آمریکایی است، با این اقدام عملی و سازندهٔ ایران - که ممکن است مورد حمایت سایر بازیگران صحنهٔ بین‌المللی نیز قرار گیرد - بی اعتبارتر خواهد شد.

چهارمین مزیت انتشار این فهرست ایجاد شکاف میان بخش معتدل‌تر دستگاه حاکمهٔ آمریکا و تندروهای دولت ترامپ (یا گروه موسوم به گروه B) خواهد بود. حتی ممکن است این ابتکار عمل از جانب ایران در وعده‌ها و برنامه‌های انتخاباتی نامزدهای ریاست‌جمهوری حزب دموکرات نیز بازتاب داشته باشد. در واقع، فهرست مطالبات رسمی ایران از آمریکا می‌تواند به عنوان مولفهٔ جدیدی در رابطه میان دو کشور ایفای نقش کرده و بسیاری از جریان‌های ایران‌ستیز را که صرفاً به موضع‌گیری‌ها واکنشی و تند ایران عادت کرده‌اند، غافل‌گیر نماید.

پنجمین مزیت انتشار این فهرست این است که از این پس رسانه‌ها، محافل دانشگاهی، اندیشکده‌ها و شخصیت‌های علمی و سیاسی واشنگتن، موضوعی غیر از آنچه سال‌هاست از جانب محافل خاص به آن‌ها پمپاژ می‌شود، برای تحلیل و مباحثه و مناظره و مقاله‌نویسی در دست خواهند داشت. طبیعتاً تغییر این فضا در فصل انتخاباتی کنونی می‌تواند به سود ایران تمام شود.»

دکتر رضا نصری حقوقدان بین الملل در نهایت افزود: «ششم اینکه در فضایی که دولت آمریکا اقدامات و سیاست خارجه خود را به خام‌ترین شکل - و گاه صرفاً‌ بر اساس منفعت مالی آن‌ها - توجیه و معرفی می‌کند، ارائهٔ یک فهرست از مطالبات منطقی و معقول ایران می‌تواند در خنثی‌سازی ایران‌هراسی و دسیسه‌چینی‌های جریان‌های تندرو علیه ایران نقش موثری داشته باشد.»

۳۱۰ ۳۱۰

کد خبر 1256829

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 68
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۰۷:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    واقعا نتیجه رای دادن بدون فکر تحقیق همین میشه مسئولین ما اگر کمی غیرت ملی داشتن بعد از خروج آمریکا از برجام آنها هم از برجام خارج میشدن و از پیمان npt خارج میشدن غنی سازی را شروع میکردن الان اوضاعمون خیلی بهتر بود بهترین فرصت بود همیشه فرصتها را با تعلل تهدید میکنن چرا حرفی میزنی که نمیتونی عمل کنی تنگه را میبندیم؟ تو دهنت را ببند
    • IR ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      188 7
      این حرفت نشان می دهد که هیچی نمی دانی برادر من الان به دلیل اینکه ما به برجام متعهدیم هفت قطعنامه تحریمی سازمان ملل در حالت تعلیق است تا زمانی که مطابق برجام منقضی شوند حال اگر ما قبل از ان موعد از برجام خارج شویم به طور خودکار هفت قطعنامه اجرایی می شود وان وفت وضع ما از حالا بهتر که نمی شود بدتر هم می شود وامریکا به هدف خودش می رسد
    • احسان IR ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      257 6
      آقای علی! شماها با این اظهارنظرها تلاش میکنید که بگویید صندوق انتخابات بسیار مهم و تاثیرگذار است، ولی الان همه به قطعیت رسیدیم که صندوق رای هیچکاره است و تصمیمات در جای دیگری گرفته میشود. خاتمی و احمدی نژاد و روحانی و رئیسی نهایتا 15 درصد تفاوت ایجاد میکنند آنهم فقط در حد گفتار درمانی های روزمره، وگرنه مسائل زیربنایی و مطالبات اصلی مردم هیچگاه رسیدگی نشده و نخواهد شد. پس بهتر است از این تلاش بیهوده برای گرم نگه داشتن تنور انتخابات دست بردارید چون این چرخه ی باطل دیگر هیچ کسی را راضی نخواهد کرد...
    • علی محمدی IR ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      152 2
      مثل این که متوجه نیستی که اوضاع کشور در حالت بحرانیه و اقتصاد فروپاشیده ایران هر لحظه شرایط زندگی رو پیچیده تر و شکننده تر میکنه. اونوقت از غیرت حرف میزنی؟ از نظر من بی غیرتی بیشتر به خرابی اوضاع اقتصادی و وضعیت معیشت مردم برمیگرده تا خارج نشدن از برجام. در ضمن دولتها در چنین شرایطی هیچ کاری رو بدون اجازه انجام نمیدن چه چپ و چه راست فارغ از دعواهای ساختگیشون به برجام نیازمند بودن وگرنه برجام عملی نمیشد.
    • عباس IR ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      9 68
      با سلام موافقم نتیجه دیپلماسی خنده همینه ...هر چی کوتاه بیایم گستاختر شدن..اصولا اصلاح طلب ها همیشه امتیاز دادن و هیچ نگرفتن ..اصولگرا هم متاسفانه بدون منطق و عقل پیش میرن و مملکت رو دچار بحران می کنند.
    • IR ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      12 3
      بله الان اوضاعمون مثل کره شمالی بود با مشتی مردم فلاک زده تر البته نگران نباشید چون به نظر می رسه به همون سمت حرکت می کنیم
    • استوار مختاری IR ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      9 9
      علی جون، 10 تن اورانیوم ما خارج ایرانه. کیک زرد هم که باید در مقابل خروج اورانیوم غنی شده دریافت میکردیم، با کار شکنی های انگلیس نگرفتیم. پلوتونیوم نظامی در اراک که به عنوان By product تولید میشد با تغییر ساختار راکتور آب سنگین ، دیگه تولید نمیشه. نمیشه یهویی تصمیم به خروج از ان پی تی گرفت. زمان نیاز داره. یک مقدار حوصله داشته باش برادر جان
    • ناامید IR ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      4 0
      مهم توجه به مشکلات مردم است و اگر راه داره تحریمها رو با مذاکره عادلانه برداشت
    • IR ۲۰:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      14 3
      وقتی ترامپ می بیند در دوره زمامداری اوباما ، ایران حاضر می شود با دولت منعطف و صلح طلب اوباما سر میز مذاکره بنشیند و امتیاز بدهد و فعالیتهای هسته ای خود را تا حد سطح صلح آمیز محدود کند او پیش خود فکر می کند من که رئیس جمهور یکدنده ، قلدر مآب و جنگ طلب هستم چرا به طریق اولی نتوانم ایران را وادار به عدم دخالت در امور کشورهای منطقه و جلوگیری از ایجاد امپراطوری ایدئولوژیک در منطقه خاورمیانه و غرب آسیا و دست کشیدن از تولید و آزمایش موشکهای بالستیک میان برد و دوربرد نمایم ! هر چه بیشتر امتیاز بدهیم آنها جلوتر می آیند مگر اینکه سیاست های کلی خارجه خود را تغییر دهیم و خارج از مرزهای خود فعالیتهای اینچنینی که در حال حاضر داریم نداشته باشیم و کشوری باشیم مانند بیشتر کشورها که نه تحت سلطه باشیم و نه سلطه گر یا مداخله گر .
    • GB ۰۲:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
      1 0
      خوشبختانه مسئولان عقلشان با شما برابرنیست.
  • US ۰۷:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    مگه در موضع قدرتیم که شرط بذاریم؟ کدوم دانشگاه مدرک گرفتی؟
    • US ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      نگفته شرط بذاریم! گفته مطالباتمان را مطرح کنیم. شما کجا درس خوندی که فرق شرط و مطالبه را نمی‌دونی؟
    • استوار مختاری IR ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      44 34
      میدونستی پمپیو دکترای حقوق از هاروارد داره؟ با این حال اومده 12 شرط گذاشته که لازمه تحقق اش تغییر حکومت ایرانه. آیا واقعا این حقوقدان هاروارد اینقدر نمیفهمه که قدرت این کار را نداره که چنین شروطی گذاشته؟ واقعا آبروی هاروارد را برده
  • علی IR ۰۷:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    واقعا نتیجه رای دادن بدون فکر تحقیق همین میشه مسئولین ما اگر کمی غیرت ملی داشتن بعد از خروج آمریکا از برجام آنها هم از برجام خارج میشدن و از پیمان npt خارج میشدن غنی سازی را شروع میکردن الان اوضاعمون خیلی بهتر بود بهترین فرصت بود همیشه فرصتها را با تعلل تهدید میکنن چرا حرفی میزنی که نمیتونی عمل کنی تنگه را میبندیم؟ تو دهنت را ببند
  • IR ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    163 1
    چنین عکس العملی احتیاج به نظم و توان فکری دارد که مطمئنا وجود ندارد یعنی اینکه شما به زمین بازی با کشورهای دیگر فکر کرده باشید و برایتان مشخص باشد که خواسته ها و خطوط قرمزتان چیست. واقعا فکر می کنید ما می دانیم که چه می خواهیم؟ ما فقط عکس العمل نشان می دهیم و هیچ گاه ابتکاری نداشته ایم تا بازی را شکل بدهیم.
    • استوار مختاری IR ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      6 47
      طرحی که دکتر نصری داده عملی نیست درست همانطوری که طرح دکتر پمپیو هم عملی نیست. به نظرم طرح خوبی داده و سناریوی سخنرانی های بعدی ظریف و هیات نمایندگی ایران در نیویورک میتونه بر پایه همین طرح تنظیم بشه. مهم اینه که در خود آمریکا درباره خلع سلاح هسته ای اسراییل و پایگاه های آمریکا در منطقه که مردم آمریکا هم چندان اطلاعی از آن ندارن صحبت بشه. شما میگویید طرح ایشان بی ربطه. من میگویم بی ربط تر از طرح ایشان طرح آمریکاست چون لا اقل اجرای طرح دکتر نصری نیازمند تغییر رژیم آمریکا نیست.
  • ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    من نمیدونم این آقاا چه جوری اسمشو گذاشته کارشناس اخه عزیز من طرح این مواضع چه فایده ای داره فکر میکنی واقعا کمکی میکنه یا دوباره مثل نماز جمعه یک چیزی برای مصرف داخلی میخوای عنوان کنی
    • IR ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      37 64
      ایشون شش هفت دلیل آورده که چه فایده‌ای داره. نخوندی؟
    • استوار مختاری IR ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      8 21
      طرح مواضع آمریکا چه فایده ای داره؟ آمریکا میگه دست از حمایت جنبشهای آزادیبخش منطقه بکشید. این یعنی یک جمهوری اسلامی ابتر در سیاست خارجی. اما طرح دکتر نصری چی میگه؟ میگه خلع سلاح اتمی اسراییل. این کار به قیمت جان رییس جمهور آمریکا تموم میشه کما اینکه کندی هم به خاطر همین در دالاس ترور شد. بنابراین نه خواست دکتر نصری به نفع آمریکاست و نه خواست دکتر پمپیو به نفع ایرانه. اینجا بحث لفاظی مطرحه. پاسخ لفاظی را باید با لفاظی داد. شما از این طرح انتظارات عجیب غریب نداشته باش. بخشی از سیاست همین شامورتی بازی هایش است.
  • 4گوشه IR ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    واقعا شما حقوقدان بین الملل هستین؟ برای آمریکا شرط بزاریم؟ خداوکیلی شما چی میزنین به ما هم بگین
    • بی نام IR ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      120 5
      یه چیزی تو دستش هست اما معلوم نیست چی هست اما هر چی هست کیفیت خوبی داره !!!!
    • US ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      57 93
      چقدر ذهن‌های مان رو حقیر و ذلیل کردند که وقتی یک نفر با ذکر چند دلیل توضیح میده چرا باید درخواست‌هایمان را از آمریکا مطرح کنیم، اولین پاسخ ما اینه که ما ایرانی‌ها حتی توان و قدرت مطرح کردن مطالبات‌مان را هم نداریم و با لودگی و توهین جوابش رو میدیم. کاش مدیریت خبرآنلاین این کامنت‌های سخیف را حذف می‌کرد.
    • پیمان IR ۲۲:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      0 4
      کجای متن ایشان نوشته که شرط برای امریکا بگذاریم گفته مطالبات و نگرانیهایمان را رسما اعلام کنیم، حداقل متن را بخوانید بعد اگر متقاعد نشدید با نظرات 5 ریالی خود وقت خواننده ها را تلف کنید ...
  • عادل IR ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    108 1
    )‌ تأمین امنیت خلیج فارس و کشتی‌رانی آزاد)‌ تأمین امنیت خلیج فارس و کشتی‌رانی آزاد؟؟؟؟؟ ما اینهمه داریم میگیم امنیت خلیج فارس دست ایرانه!!!
  • ذوالقرنین IR ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    221 6
    جز فساد وفقر چی اوردین چهل ساله اسمش مبارزه با امریکاست عین کوبایی که موشک های روسی به اسم تولید داخلی داشت والان این وضع اقتصادشه رای مردم اصلا ارزش نداردچون هم مجلس هم رییس جمهور نمایشی است وتصمیم گیرنده ها انتخاب مردم نیستند...
    • استوار مختاری IR ۱۳:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      26 71
      موشکهای ما مال خودمونه. مثل موشکهای کوبا نیست. این را دکتر دیوید آلبرایت گفته. خلیج فارس را با خلیج خوکها مقایسه نکن باباجان. کدوم فقر عزیز من. شما که در صفحه دیگر همین خبرآنلاین برای زیست شبانه بهتر طرح دادید و برای خوشگذرانی بیشتر گفتید که در ماه رمضان براتون کنسرت در پارکها بذارن. چطور فقرایی هستید که برای تفریح شبانه برنامه ریزی میکنید؟ دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را؟
    • قاسم IR ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      12 1
      تو که پول اینترنتت ماهانه میشه دویست هزار تومن!تو هم فقیری؟
  • IR ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    172 0
    كدوم راهبر اينها در مقابل كيشميش و پوشك و ماكاروني راهبرد نداند فقط حرافي و لاف زني
  • IR ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    66 0
    و داستان همچنان ادامه دارد
  • IR ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    105 0
    راهبرد اگر منظور داستان سرايي و دشمن درماني و حرافي باشد ما براي مصرف داخلي بسيار راهبرد بكار برديم ولي ديگر گوش مردم پر است براي مصرف خارجي هم كاربرد ندارد
    • دادخواه IR ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      114 1
      راهبرد يك زماني مردم هراسي بود ميرفتن و ميگفتند كه هشتاد ميليون بر عليه شماست و اگر با ما توافق نكنيد با مردم ايران نخواهيد توانست به نقطه مشترك برسيد و ماييم اينها را كنترل ميكنيم كه براي منافع شما خطري نباشد از زماني كه دستشون رو شده كه مردم دنبال زندگي هستند ديگر حناشون نه براي داخل نه خارج رنگ ندارد پس جناب جمع بنما كاسه كوزه ات را كه ديگر امريكا هراسي نوني توش نيست دادش
    • IR ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      19 1
      احسنت ما رو تحريك ميكنند كه بر عليه امريكا شعار بديم ولي پشت پرده با هراس افتادن در دل امريكا و اروپا شتيل ارام و كنترل كردن مارو از ساير كشورها بگيرند مانند اقمت دايم و امتياز سرمايه گذاري و خريد سهام و بعدشم عشق و حال چهل ساله بازي ميخوريم دادش ما با هيچ كس دشمن نيستم فقط ميخواهيم مثل ادم زندگي كنيم
    • IR ۰۹:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۷
      0 0
      دشمن معاشي
  • علی IR ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    141 6
    از نظر من در شرایط فعلی، جمهوری اسلامی در جایگاهی نیست که بتونه برای آمریکا شرط بذاره. توی این 40 سال باید طوری کشور رو اداره میکردید که این روزها بتونید حرفی برای گفتن داشته باشید.
    • استوار مختاری IR ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      24 52
      حالا تصمیم گرفتیم اونطوری که شما میگی اداره اش کنیم. این آمریکا زیاد از گزینه های روی میزش حرف زده و دایم با این گزینه های روی میزش خواسته باج بگیره. اما این تو بمیری دیگه از اون تو بمیری ها نیست. گزینه اقتصادی اش را روی میز گذاشته. بذار گزینه نظامی اش را هم بذاره روی میز تا متوجه بشه کارکردش چقدره. در میان رییس جمهوران آمریکا خر تر از ترامپ نداشته و نخواهیم داشت. باد این را که بخوابونیم بقیه هم حساب کار دستشون میاد تا بعد از این ادبیاتشون رو در مقابل ایران برای همیشه تغییر بدن و دیگه از گزینه های روی میز حرف نزنن
    • علی IR ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۸
      4 0
      در پاسخ به استوار مختاری : دیگه دیره.
  • no one US ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    11 83
    بسیار پیشنهاد سنجیده ای است اگر مسولان وزارت خارجه در راهبرد خود این رو مد نظر قرار دهند
  • US ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    یه عده بی سواد فقط بلد هستن غر بزنن ، میگن تنگه رو ببیندیم میگن نه جنگ میشه ما در بدبختی هستیم! میگن مذاکره میگن وای نه ایران ذلت را نمیپذیره، یک کارشناس حاذق هم که یک پیشنهاد درست و درمون برای دپلماسی کشور داده بهش یا میگید بی سواد یا میگید در فقر هستیم حوصله نداریم ! واجبه کامنت بدید؟
  • مجید US ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    10 55
    امیدوارم وزارت خارجه این پشینهاد را بررسی کنه
  • شمس تبریزی US ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    19 68
    استوار مختاری تحلیل شما چیه؟
    • IN ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      48 19
      این دوتا را نگاه کن... استوار مختاری تحلیل شما چیه؟ جناب شمس تحلیل شما چیست؟ ... میشه بفرمایید دقیقا کی شما دو تا را تحلیل گر اعلام کرده؟؟ البته حق شهوندی هر کسی است که اینجا کامنت و نظر بنویسه. ولی اینکه کسی خودش را متفاوت و تحلیلگر بدونه قضیه فرق میکنه
    • IR ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      34 0
      حداقل اينقدر نظرميده تابه حال بايد ستوان 3 ميشد ديگه استوار خيلي کمه براش
    • استوار مختاری IR ۱۳:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      0 16
      شمس تبریزی که میگفت هنگ کنگه. چی شد سر از آمریکا درآورد؟ به نظرم این باید قلابی باشه. استوار مختاری تحلیل نمیکنه. اصلا تحلیل بلد نیست.. کار استوار مختاری اینه که سوار بر موتور در خیابانهای مجازی تردد کنه تا خرده فروشان مواد افیونی را دستگیر کنه
    • NL ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      17 0
      خوب یعنی الان استوار مختاری سوار بر موتور در حوالی خیابان شوش و مولوی همزمان که گوش دو تا مواد فروش را گرفته داره همزمان کامنت درباره امور بین الملل مینویسه؟!!
    • IR ۱۵:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      11 1
      خوبه متوجه شدیم دلیل چند شخصیتی بوودن استوار مختاری یا هموم شمس تبریزی پکن رفته سو مصرف نوع صنعتیشه خودش خیلی ریز و ملو دست خودشو رو کرد :)
    • IR ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      4 0
      کل نظرات با پرچم آمریکا پشت سر هم و با یک سیستم توسط یکنفر نوشته شده خبر انلاین چرا منطقی ترین کامنتها را اصلا انتشار نمیدی در مقابل بعضی با مبتذل ترین ادبیات نوشتاری رانت انتشار دارند
  • حیدر IR ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    3 68
    موافقم و مطالبات و پیش شرطها بررسی بیشتری شود کار منطقی هست
  • IR ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    105 2
    ایران آچمز شده کاری نمیتواند بکند. فکر کنم آچمز اصطلاح شطرنج است. در این موقع شطرنج باز آچمز شده شاه را می اندازد. یعنی من باختم.
  • NZ ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    166 5
    من این پیام رو چند بار گذاشتم ولی خبر انلاین هرگز منتشر نمیکنه. توصیه می کنم فقط یک بار به سرنوشت کشورهایی که به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم با دشمنی با امریکا پرداختند دقت کنید. ژاپن. بمب اتم نصیبش شد و با خفت و خواری جنگ رو واگذار کرد. امریکا هیچ شرطی از طرف ژاپن رو نپذیرفت . تسلیم بلاشرط. آلمان. خفت و خواری . تسلیم بلاشرط. کوبا. عقب ماندگی کامل علیرغم حمایت شوروی. کره شمالی . عقب ماندگی کامل. علیرغم حمایت چین. ویتنام. چیزی نگیم بهتره. هنوز دارن با عوارض بمب های امریکایی دست وپنجه نرم میکنند. عراق و صدام؟ افغانستان؟ عاقل باشیم. بفهمیم حدمون کجاست و بفهمیم یک کشور عقب مانده هستیم که به جز عربده کشی الکی کاری از دستمون بر نمیاد. تنگه رو نخواهیم بست به اسراییل و عربستان و امارات هم حمله نخواهیم کرد. چون بهتر از هرکسی میدونیم نه در جنگ هوایی برتری داریم نه در جنگ دریایی نه حتی زمینی. موشک هامون هم خودمون رو بیشتر نابود خواهند کرد. ببینیم امریکا کجا ها پایگاه داره. عراق. قطر . امارات افغانستان و ..... حرف مفت بسه.
    • IR ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      34 1
      قبول دارم و اضافه میکنم همون المان و ژاپن از کجا به کجا رسیدن نه بخاطر رابطه با امریکا اصلا فقط بخاطر اینکه این دشمنی های مسخره کنار گذاشتن و شروع کردن به کارو سرمایه گذاری و جلوی دزدی گرفتن و .... الان یکسری فکر میکنن امثال من عاشق امریکا هستند نه اتفاقا مردم عادی و روشنفکران جامعه اصلا عاشق امریکا نیستند بلکه اتفاقا همین تندرو ها و بقول خودشون اصولگرا ها عاشق امریکا هستند که بچه هاشون و خودشون پاسپورت امریکا دارند ما مردم فقط ارامش و صلح میخواییم همیییییییییییییییین بفهمییییییییییییییییییین
  • IR ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    بهتر نیست بجای این هم مرگ بر این وان گفتن بیهوده که جز بد بختی برای مردم چیزی نداشته مثل سایر مردم به عقلانیت روی بیاریم وبجای ارسال پول مردم برای این وان خرج رفع محرومیت کشور بشه ولی بعضی ها زندگی 80میلیون رو با بازی اشتباه گرفتن نه اقا جون اینجا مردن واقعا مردنه وبدبختی طعم تلخی داره مردم نباید چوب حماقت چند نفر رو بخورن چرا یه مقدار از ژاپن وکره جنوبی ومالزی و...یاد نمیگیرید چرا الگو شده کره شمالی
  • IR ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    36 0
    میگما یکی از ناوای هواپیمابرش رو بگیریم بعدش از شهرداری مجوز تغییر کاربری بگیریم تبدیلش کنیم به تجاری اونوقت باهاش نفت صادر کنیم .. خیلی توش سود داره.
  • ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    81 0
    راهبرد ایران در مقابل ۱۲ شرط آمریکا برای مذاکره چیست؟ سپر قرار دادن ملت و کشور برای حفظ نظام!
  • IR ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    65 0
    این دوازده شرط امریکا بیشتر ب نفع مردم عادی ایران هست هه
  • سعید IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    14 0
    1 , 2 , 3 به حقه و بقیه به ما ربط ندارد.
  • بهزاد IR ۱۱:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    62 0
    سالها با همين ادبيات و ايده كشور رو دچار مشكل كردن. سعيد جليلي هم ميرفت غربي ها رو نصيحت ميكرد. واقعا بهتره وزن و قدرت كشورها توي مذاكرات در نظر گرفته بشه
  • IR ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    3 26
    کاملا موافقم
  • ناشناس IR ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    88 3
    چرا نمیفمین؟امریکا که به ایران نیازی نداره!! کمر مردم امریکا خم نشده که کمر ما خم شدههههه حالا ما برای اونا شرط بزاریممم؟
    • استوار مختاری IR ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      16 54
      قصه شما قصه کسی است که تا پیش از این کلفت و نوکر داشته و آنها کارهایش را انجام میدادن. حالا دیگه پول استخدام نوکر و کلفت را نداره و باید خودش جارو پارو کنه. یه اتاق 3 در 4 را جارو زدید و به خاطر کار نکردن کمرتون یه خرده رگ به رگ شده. آره جانم مشکل شما اینه. مشکل شما به آمریکا ربطی نداره.
  • IR ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    41 1
    شرط آخر اینکه اگر این شروط هفتگانه ما رو ترامپ نپذیرفت ما هم آمریکا رو تحریم میکنیم. آفرین به هوش و ذکاوتت جناب حقوق دان بین الملل.
  • IR ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    40 0
    شما آقای دکتررررر،خوبه آدم قبل حرف زدن یه خورده فکر کنه... الان فک کن ما واسه آمریکا یه سری شروط گذاشتیم و امریکا به هیچ کدوم عمل نکرد، بعد ما باید با آمریکا چیکار کنیم دقیقاً؟؟؟؟؟!!! تحریمش کنیم؟ منزویش کنیم؟ تهدید نظامی بکنیم؟ چیکار کنیم ،شما بگو؟...
  • IR ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    40 1
    در این میان تنها روسیه اعلام کرد که به همکاری های خود ادامه می دهد. !!!!!!! با قیمت نابود شدن مردم و اتقصاد و تولید و ........
  • IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    24 1
    جواب ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶ عزیز دلم راست میگی چقدر حقیر شدیم چرا ؟ الان میگم بهت کارت ملی مون باید از خارج کارت خامش وارد شه توان تولید بطری اب معدنی نداریم برای قوطی تن ماهی کنسرو ها دست به دعا هستیم موشک داریم و پوشک نداریم موشک داریم ولی یک ماشین درست درمون نداریم عزیزم بهترین راه اینه که با دنیا بجای جنگیدن به سمت صلح بریم که توسیه پیامبر مکرم اسلام هم هست بهتره بفهمیم دشمنی کردن و ..... نتیجه ای جز بدبختیو فلاک برای خودمون و خیلی ملت های دیگه نداره من به عنوان یک ایرانی و به سهم خودم میخوام با دنیا دوست باشیم و در داخل با ارامش و در امنیت کامل از نوع واقعی که همراه با امنیت شغلی و مالی باشه بسر ببریم و پیشرفت کنیم از طرف خودم گفتم که کسی نگه دیگه
    • استوار مختاری IR ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      12 17
      بدعادتون کردن. پول نفت را مفت و مجانی تزریق اقتصاد کردن و بادش کردن و شما را بی حساب نازپرورده کردن. الان هم برای خودشون گرفتاری شده. طرف کفش پاش نیست اما برای بچه اش مای بیبی میگیره و پودر جانسون میزنه که پاهای جیگرجونش عرق سوز نشه. به جای اینکه آب از آبسردکن دم در مسجد بخوره آب معدنی میخره. به جای یخ در بهشت و آب زرشک خوردن رانی هلو میخوره. به جای سوار پیکان شدن پاجرو سوار میشه و... تو این همه سال کسی نگفت که ای مردم شما برای رفاهتان چقدر زحمت کشیدید که انتظار این چیزها را دارید. چرا باید در خونه هر کدوم از شماها کولر ال جی باشه؟ شما کی هستید که میخواهید در پنت هاوس و برج زندگی کنید. به 4 تا عرب مفت خور و تازه به دوران رسیده نگاه کردید و خیال کردید ما هم باید مثل اونها باشیم. آقا اونها که شعور ندارن که الگوی شما بشن. گذشته تان را یادتان رفته که حالا ادای پسر اتول خان را در میارید؟ بدعادتون کردن. حالا مثل یه بچه ای شدید که میخوان پستانک را ازش بگیرن. هی گریه و زاری. چاره ای نیست. ممه را لولو برد
    • اشکان IR ۲۰:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
      10 3
      استوار مختاری چرا چرت وپرت میگی.تمام برنامه ریزیها رو تو دنیا مدیران ودولت انجام میدن وجامعه رو به سمت خوب یا بد میبرند.مشکل کشور ما اینه که به جای مدیر یه سری ادم که دنبال ایدئولوژی هستن ومدیریت حالیشون نیست سر کارن واجازه نمیدن بقیه ی مردم هم تو حکومت شریک بشن(نظارت استصوابی)وتا هزار سال دیگه هم میخوان سرکار باشن..یه سری اصلاحطلب ویه سری اصولگرا هستن که خودی هستن بقیه رو اصلاتو حکومت راه نمیدن.جکومت کردن مدیریت خوب میخوان نه موعظه کن.مردم کار میکنن تا زندگی بهتری داشته باشند اگه کیفیت زندگی بدرد نخور باشه اصلا اون زندگی زندگی نیست بلکه گذراندن وقت تا مردنه.
  • GB ۱۳:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    32 2
    خدا شفات بده. یه دفعه تحریم آمریکا توسط ایران رو هم میگذاشتی که لیستت کامل بشه
  • IR ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    8 17
    شروط آمریکا در اصل شرط نیست.خواسته های اصلی و انتظارات آمریکاست. متاسفانه پروپاگاندای جمهوری اسلامی روی این موضوع مانور زیادی داده.در صورتی که خیلی راحت میشه با آمریکا درباره همین شروط وارد مذاکره شد. کره شمالی هم مذاکره کرد.این که نتیجه داره یا نداره بحث جداست ولی کوتاهی مقامات ما در مذاکره کارو به اینجا کشوند. دولت ترامپ از روز اول گفت ایران بیا در رابطه با هسته ای مذاکره کنیم.ایران چه گفت"توافقات قبلا انجام شده و دیگه ما حرفی با شما نداریم"!!!!!! تازه اون زمان کابینه تیلرسون و متیس و اینا بود که خیلی نرم تر بودند با ایران. فرصت را سوزوندند .اون کلاس گذاشتن ها نتیجش همینه که الان به خاک سیاه داریم میشینیم.
  • US ۲۰:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۶
    0 4
    در مورد اینکه شروط ایران چه باشد متخصصین دیپلماسی باید نظر دهند، اما این پیشنهاد ذاتا مناسب هست چون تداوم سکوت ایران باعث سو برداشت میشود و کاش این کار زودتر انجام میشد، البته جلوی ضرر را هروقت بگیری فایده است. از نظر تقابل سخت هم نه باید اجازه داد که تریبون دست تندروهای استثنایی دو کشور قرار گیرد و نه اینکه ایران پیام وادادگی دهد، وگرنه هم ایران و هم جامعه جهانی به سمت یک هزینه نا خواسته سوق داده میشوند! چون شما هر کار هم کنید در خاورمیانه اید و همیشه شبیه یک سوریه یا لیبی (اما فعلا قوی و مستقر) دیده میشوید و نه یک ژاپن، هند یا کره جنوبی جذاب برای تعامل.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین