سخنرانی هاشمی رفسنجانی درباره ضرورت حل مشکلات مردم توسط دانش‌آموختگان حوزه‌های علمیه منتشر شد تا سکوت یک ماهه شکسته شود.

پریروز سخنرانی هاشمی رفسنجانی درباره ضرورت حل مشکلات مردم توسط دانش‌آموختگان حوزه‌های علمیه در رسانه‌ها منتشر شد تا سکوت یک ماهه رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بیشتر شکسته شود.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بعدازظهر روز یکشنبه در دیدار با جمعی از طلاب مرکز مشاوره حوزه علمیه خراسان گفت: طلاب پس از دستیابی به سطح مناسب از تحصیل و تجربه باید از طریق مساجد و مراکز تربیت دینی با حفظ روحیه آزادگی و استقلال فکری پاسخگوی توقعات موجود در جامعه باشند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با توجه به شرایط به وجود آمده در جامعه افزود: در حوزه‌ها باید افکار و راهکارهای جدیدی برای حل مشکلات مردم شکل بگیرد و طلاب خلاء موجود در بسیاری از مساجد در سراسر کشور را پر کنند. رئیس مجلس خبرگان رهبری از حوزه‌های علمیه به عنوان یکی از تأثیرگذارترین مراکز فرهنگی-تربیتی و مشاوره‌ای در جامعه به ویژه خانواده‌ها نام برد و تأکید کرد: روحانیت همواره در مقاطع حساس کشور جلودار و پیشتاز بوده است و باید برای پاسخگویی نیازهای کشور برنامه داشته باشند و نباید از وقایع عقب بمانند.

او گفت: طلاب باید با حفظ اصالت و سنت‌های حوزه، مطابق با نیازهای روز جامعه پیشگام تحول در حوزه‌ها و حتی جامعه باشند. فعلاً جمع زیادی از نیروهای کارآمد حوزوی در حوزه‌ها می‌مانند ولی گرچه تحصیل و تحقیق همیشه ارزشمند است اما نیاز جامعه به مربیان شایسته بیش از آن است. رجوع هاشمی رفسنجانی به حوزه‌ای علمیه بعد از سکوت یک ماهه لزوم توجه به زیرساخت‌های دینی و خلأ کارشناسان فقهی را در مسائل حکومتی بیش از پیش آشکار ساخت.

هاشمی رفسنجانی پیش از این نیز در دی ماه 1387 به بازخوانی طرح تشکیل شورای فقهی و تخصصی شدن فقه و تقلید درعصر کنونی پرداخت. طرحی که در زمستان 1381 توسط او مطرح شده بود. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این طرح بر توجه به عقل و جدی گرفتن خواست قرآن در اجتهاد تأکید کرد و نسبت به بها ندادن به تخصص در رشته‌های مختلف فقهی و تقلید هشدار داد. آنچه مطابق این طرح باید به اجرا می‌رسیداین بود: تشکیل شورای فقهی حداقل برای مسائل عمده مدیریت کشور.

هاشمی رفسنجانی در سخنرانی خود در دیماه 87 که به تبیین این طرح می‌پرداخت گفت : جهانی‌شدن یعنی هر روز قدرت دولت‌های محلی به نفع اداره‌ جهانی کم شود. ما در بسیاری مسائل اختیار را به دست سازمان‌های بین‌المللی می‌دهیم، لذا حوزه‌ علمیه باید وارد این‌گونه اصول نیز بشود. علی عسگری، نماینده مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در مجلس شورای اسلامی، قرائت‌های متفاوت از این طرح را دلیلی برای مسکوت ماندن این طرح تاکنون عنوان کرد و به «خبر» گفت: از همان ابتدا ضدانقلاب‌ها یک جور از این طرح برداشت کردند، نیروهایی هم که خودشان را ولایی می‌دانند یک جور، ‌در حالی که مبنای این طرح تفکر حضرت امام(ره) و مراجعی مانند آیت‌الله مکارم شیرازی است.

عسگری با اشاره به خلأ کارشناسان فقیه درامور حکومتی تصریح کرد: اگر ما داعیه‌دار حکومت اسلامی هستیم و معتقدیم که اسلام برای همه ابعاد زندگی انسان پاسخی دارد باید در همه حوزه‌های کارشناسان متخصصان دینی داشته باشیم. او هم‌سو نبودن دیدگاه‌های حوزه علمیه را با این طرح از دیگر موانع اجرایی شدن آن عنوان کرد و افزود: مثلاً آقای یزدی در برابر این موضوع موضع دارند. عسگری در ادامه با بیان اینکه طرح آیت‌آلله هاشمی‌رفسنجانی یک طرح عقلایی است و نه سیاسی تأکید کرد: سیاسی شدن این موضوع سم مهلکی است که ارزش علمی و عقلایی این طرح را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

کد خبر 12591

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین