حال پرزیدنت خوش نیست!

رئیس جمهوری آمریکا با توئیت های مکرر خود علیه ایران نشان داده است که از فهم سیاست خارجی عاجز است و اینکه او نمی داند دقیقا از ایرانی ها چه می خواهد؟

 زهره نوروزپور: روز گذشته با شروع آغاز هفته در ایالات متحده آمریکا، رسما کارزار انتخاباتی آغاز شد. شاید این روزها فشرده ترین و مشقت بار ترین روزهای رئیس جمهور جنجالی کاخ سفید باشد. روزهایی که انتظار می رود دموکرات ها تکلیف سیاسی او را یکسره کنند یا شاید هم از خطای او بگذرند. عمده فشار سیاسی روی ترامپ تصمیم گیری های او در حوزه سیاست خارجی است. پروندهای مهمی که یکی از پس از دیگری روی میز او نیمه کاره تلنبار شده است  و از واکنش سناتورها چنین بر می آید که او تا این لحظه با توسل به دیپلماسی یکجانبه گرایی بر اساس جهانی زدایی، شکست خورده است. پرونده هایی که همه نشان از تصمیم گیری یک رئیس تاجر مسلک دارد. از بیخ گوش خود در شمال قاره با تعرفه مالیاتی کانادایی ها، در جنوب با مهاجران مکزیکی، در ونزوئلا مساله نفت و کوبا کینه دیرینه، در اروپا جمع متحدان قدیمی این کشور، تعرفه های فولاد و صادارات ، بودجه ناتو و اختلافات بر سر مساله روسیه، اوکراین و تغییرات آب و هوایی، در آسیا جنگ تجاری با چین، قطع کمک ها به پاکستان، تنش با هند و جالبتر توهم صلح با کره شمالی! در نهایت روسیه، که ممکن است بر اساس گزارش مولر باعث استیضاح ترامپ در کنگره شود. این روزها حال رئیس جمهور آمریکا خوش نیست! چرا که در هیچیک از این پرونده ها جان سالم به در نبرده است! و در نهایت مهمترین آن طبل تو خالی او برای جنگ با ایران است، طبلی که تنها از ناحیه تیم امنیتی او فقط صدا دارد اما در داخل آمریکا کسی حامی آن نیست. حتی فاکس نیوز حامی ترامپ در گزارش خود یادآور شد که جنگ با ایران راه پیروزی ترامپ برای انتخابات 2020 نیست.

دستاوردهای اقای رئیس جمهور تا اینجا نقطه عطفی برای سیاست خارجی این کشور نداشته است. بر همین اساس مساله ایران نیز بسیار بر سرنوشت سیاسی او تاثیر خواهد گذاشت. اما از ظواهر امر پیداست که سیاستمداران آمریکا از راهبرد او علیه تهران به شدت ناراضی هستند؛ به دو دلیل یک اینکه ترامپ خود نمی داند چه تصمیمی بگیرد؛ دو اینکه او نمی داند تبعات تهدید از سوی یک فرمانده کل قوا یعنی چه؟

ترامپ بامداد دوشنبه یا یک توئیت احمقانه دیگر نشان داد که او واقعا تبعات لفاظی و تهدیدهای خود را یا نمی داند و یا واقعا ریسک این خطر را پذیرفته است! این گزارش را بخوانید...

واکنش ها به تهدید ترامپ علیه ایران

ماجرا از لحظه ای آغاز شد که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بار دیگر با یک توئیت دنیا را بهم ریخت. اما ترامپ از چه چیز انقدر خشمگین بود؟

بامداد دوشنبه 30 اردیبهشت ماه، سفارت آمریکا در بغداد در یک عملیات فریب مورد حمله قرار گرفت. این حمله در حالی صورت گرفت که چهار روز قبل از آن آمریکا دستور تخلیه کارمندان سفارت خود را در منطقه سبز بغداد صارد کرده بود و بنابراین سفارت تقریبا خالی از دیپلمات بود!

نکته جالب این بود که پس از مخابره این حمله، با کسری از ثانیه دونالد ترامپ توئیت خود را منتشر کرد و در آن رسما تهران را تهدید کرد ، در همین حال جان بولتون نیز مدارک به بغل به سمت کاخ سفید رفت!


 

ترامپ در واکنش به این حمله نوشت: «اگر ایران می‌خواهد بجنگد، این به طور رسمی پایانش خواهد بود. هرگز آمریکا را دوباره تهدید نکنید».

اظهارات ترامپ واکنش مقامات آمریکا را به همراه داشت که نشان می دهد آنها به شدت از اقدامات او عصبانی هستند.
کریس مورفی سناتور آمریکایی با توئیتی تحقیر آمیز نوشت: اگر بچه‌ی چهارم دبستانی من، فرمانده کل قوا بود، همین {توییت} را می‌نوشت.

وندی شرمن نیز در صفحه توئیتر خود به ترامپ طعنه زد و نوشت: شاید فکر می‌کنی، رویکرد «آتش و خشم» در مقابل کره شمالی، روی ایران جواب می‌دهد تا با تو دیدار کنند. جواب نخواهد داد؛ البته قمار کره شمالی هم خیلی خوب از آب درنیامد، درآمد؟

مایکل مک فال، سفیر سابق آمریکا در روسیه نیز نوشت: ایران «رسما» هزاران سال است که وجود داشته و قطعا از دوره‌ی ریاست جمهوری ترامپ نیز جان سالم به در می‌برد.
برنی سندرز سناتور مستقل و برجسته آمریکایی در گفت‌وگو با روزنامه نیویورک تایمز با بیان اینکه هر کاری بتواند برای جلوگیری از جنگ و تخریب انجام می‌دهد، اظهار داشت: من با جنگ عراق نیز مخالفت کردم. من علیه آن رأی دادم. من هر کاری توانسته‌ام انجام دادم تا آمریکا را از جنگ یمن که ویرانی غیر قابل جبران در این کشور به بار آورده است، بیرون بکشم. من همچنین هر چه در توان دارم به کار می‌گیرم تا وارد جنگ با ایران نشویم.

آدام شف رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا در گفت‌وگو با شبکه سی‌بی‌اس در پاسخ به سوالی درباره ادعای واشنگتن مبنی بر اینکه در واکنش به افزایش تهدیدات ایران حضور نظامی خود را در منطقه گسترش داده، با ادعای اینکه اطلاعات به دست آمده نشان دهنده افزایش تهدید است، گفت: اما مسئله فقط این اطلاعات نیست. آنچه اکنون در حال وقوع است کاملاً قابل پیش‌بینی بود. دولت گام‌هایی برای نقض توافق هسته‌ای با ایران، برای الزام اروپا به زیر پا گذاشتن توافق هسته‌ای و مجبور کردن ایران به خروج از توافق هسته‌ای برداشت تا ایران به مسیر غنی‌سازی بازگردد. دولت نام سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داد. لفاظی‌های متخاصم از سوی دولت، پمپئو و بولتون همگی تحریک‌آ میز بودند.
این عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا ادامه داد که وقتی شما یک سری گام‌هایی را برای بالا بردن تنش برمی‌دارید، نباید از این متعجب شوید که اطلاعات نشان دهند تنش‌ها افزایش پیدا کرده است.
وی همچنین تصریح کرد: به همین دلیل است که متحدان‌مان در حال دور شدن از ما هستند. به همین دلیل است که متحدان‌مان روز به روز در حال منزوی کردن ما هستند، نه ایران. من نمی‌فهمم که این سیاست‌ها چطور کشورمان را به جایی امن‌تر تبدیل کرده است. چنین نبوده و من معتقدم که با تمرکز روی اینکه این اطلاعات غلط یا درست بوده‌اند، تصویر بزرگ‌تری را از دست خواهیم داد. مسئله اینجاست که این افزایش تنش قابل پیش‌بینی بود و افرادی همچون بولتون و ترامپ آن را محاسبه کرده‌اند.

میت رامنی سناتور آمریکایی در اظهاراتی اعلام کرد: من فکر می‌کنم جوانان و مردم جهان به رئیس جمهوری آمریکا نگاه می‌کنند و می‌گویند: آیا این فرد همان کسی است که ما می‌خواهیم همانند او شویم؟
وی ادامه‌ داد: ویژگی‌های شخصیت انسان، صداقت، فروتنی و تمایل به کمال و بی‌عیب و نقص بودن است اما رئیس جمهوری آمریکا از برخی ویژگی‌های شخصیت یک انسان دور شده است.

همچنین سخنگوی بخش امنیت و سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این باره گفت: منطقه دیگر عوامل بیشتری که منجر به بی‌ثباتی شوند را نمی‌خواهد. این چیزی است که به طور مداوم آن را گفته‌ایم. "باید از هرگونه تحریکی رویگردان بود و نهایت تلاش را برای برطرف کردن تنش‌ها به کار بست".

سازمان ملل نیز ، ضمن ابراز نگرانی درباره افزایش تنش بین واشنگتن و تهران، از دو طرف خواسته است تا از بیان اظهارات تند علیه یکدیگر خودداری کنند.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آلمان گفت: ما مخالف افزایش لفاظی هستیم چرا که ممکن است به تنش بیشتر در منطقه منجر شود.

ترامپ خود نیز نمی داند چه می خواهد!

تهدید ترامپ علیه تهران در حالی صورت گرفت که او چند روز قبل از آن نوشته بود : با این همه اخبار جعلی و ساخته شده ایران گیج شده و نمی‌داند در واقع چه خبر است!

که در جواب آن نیز دکتر ظریف وزیر خارجه کشورمان در پاسخ او نوشت: با توجه به اینکه «تیم ب» یک کار انجام می دهد و دونالد ترامپ چیز دیگری می گوید، ظاهرا این آمریکا است که نمی داند چه فکری بکند! ما در ایران هزاران سال است که می دانیم چه فکری بکنیم و در مورد آمریکا نیز از سال 1953 (کودتای 28 مرداد) می دانیم.

منظور وزیر خارجه به ندانم کاری ترامپ است که از یک سو می گوید به دنبال جنگ نیست اما در عین حال  تیم بی در منطقه به دنبال تنش آفرینی و جنگ هستند.

همچنین ظریف در جواب تهدید توئیتری ترامپ که نوشته بود به هیچ وجه بار دیگر آمریکا را تهدید نکنید، آن جمله معروف خود را که پیش تر به سلف ترامپ گفته بود، تکرار کرد و نوشت: هرگز یک ایرانی را تهدید نکن.

با اینحال دونالد ترامپ با توئیت امروز خود به معنای واقعی نشان داد که او نمی داند مقابل ایران چه کند، و این خود آمریکا است که گیج شده است. مانند کسی در مردابی گیر کرده است،  نه راه پس دارد و نه راه پیش!

رئیس جمهور آمریکا پس از جنجال توئیتری خود بامداد امروز از موضع خود به نوع عجیبی عقب نشست و نوشت: «رسانه‌های جعلی اظهارات نوعاً غلطی منتشر کرده‌اند، بدون هیچ‌گونه آگاهی از اینکه ایالات متحده در تلاش است مذاکره با ایران را آغاز کند.  این گزارش‌ها نادرست هستند.»

وی در توئیتی دیگر نوشت: «ایران اگر آماده باشد و اگر اصلاً چنین آمادگی‌ای داشته باشد با ما تماس خواهد گرفت. در ضمن، اقتصادشان همچنان رو به فروپاشی است-بسیار برای مردم ایران ناراحتم.»

جنگ توئیتری

دومینیک واگورن در اسکای نیوز می‌گوید: با افزایش تنش میان آمریکا و ایران، توئیتر میدان نبرد میان ترامپ و ظریف شده است.(اینجا)

گاردین هم در گزارشی این سؤال را مطرح کرد که آیا ترامپ به‌طورجدی به دنبال درگیری نظامی با ایران است یا جنگ روانی به راه انداخته تا ایرانیان را به مذاکره مجدد درباره توافق هسته‌ای وادار کند.

شبکه خبری بی.بی.سی، آی.تی.وی و کانال چهار انگلیس هم واکنش صریح ایران به تهدید رئیس‌جمهوری آمریکا را بازتاب داده و نشانه‌های عقب‌نشینی طرفداران تنش با ایران از جمله مشاور امنیت ملی کاخ سفید و عربستان را برجسته کردند.

رسانه‌های انگلیسی که تا هفته گذشته ساز افزایش تنش‌ها میان ایران و آمریکا را کوک می‌کردند، از دیروز تا حد زیادی عقب‌نشینی کرده و حتی نشریه‌هایی مانند 'تایمز ' یا 'سان' که با برجام میانه خوبی ندارند، تلاش ترامپ برای کاهش سطح تنش‌ها با ایران را برجسته کرده‌اند.

آمریکا مدتی است که با هیاهوی فراوان و تغییر آرایش نظامی، ناوهای هواپیمابر خود را برای تحت‌فشار گذاشتن ایران عازم منطقه کرده، اما چون با ایستادگی ایران مقابل سیاست فشار حداکثری روبرو شده، به دنبال راهی است تا از طریق یک کشور میانجی به این قائله پایان دهد.

نشریه سان هفته گذشته گزارش داد ترامپ در دیدار با رئیس‌جمهوری سوئیس در کاخ سفید، خواستار میانجی‌گری وی در تنش‌های اخیر منطقه با ایران شده است.

او همچنین در چندین نوبت تأکید کرده در پی جنگ با ایران نیست و امروزهم در گفت‌وگو با فاکس نیوز اعلام کرد قصد درگیری نظامی با ایران را ندارد.

گزارش رسانه های خبری غرب حکایت از آن دارد که سردار دیپلماسی با توسل به رسانه های عمومی، موفق عمل کرده است. او با حملات مکرر خود به اقدامات دولت ترامپ در توئیتر،  نگاه افکار عمومی را به جنایت آمریکا و تیم بی روشن کرد. امروز مانند سال 2003 حمله به عراق نیست که رسانه های خبری آمریکا افکار عمومی را به نفع جنگ ششتشو دهند.

310 310

کد خبر 1262419

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۱
    43 5
    فوتوشاپ هم بلد نیستین. اون میز زیر تلفن را نگاه کنین. یه بچه مدرسه ای بهتر با فوتوشاپ کار میکنه
  • IR ۱۶:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۱
    60 4
    خال شما چطور؟
  • IR ۱۶:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۱
    49 10
    همین مونده بود شما حال پرزیدنت تشخیص بدین، برو تو صف گوشتت واستا باباجان!
  • IR ۱۶:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۱
    40 4
    جدا از اینکه این صحبت ها چقدر درست باشه و سیاه نمایی نباشه، باید فکر چاره بود. تا کی قراره این منازعات ادامه پیدا کنه و انرژی و بودجه کشور بجای پیشرفت صرف این مسایل و قلدر بازی بشه؟ یه نگاه بکنید کشورهای همسطح ما مثل کره و ژاپن و ترکیه کجا رسیدند و ما کجاییم؟
    • IR ۲۲:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۱
      0 4
      همین که فکر میکنی ژاپن همسطح ما بوده و ترکیه الان به جای خاصی رسیده شروط لازم و کافی جوگیری،کم هوشی و طوطی بودن رو داری
    • TR ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۳/۰۱
      3 0
      تا آمریکا دست از دژمنی با ما برنداره همین آشه و همین کاسه
  • DE ۱۷:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۱
    64 5
    حالش از پرزیدنت ما بهتر است . شما نگران نباش !
  • ناشناس IR ۱۷:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۱
    3 0
    حال پرزیدنت خوبه‌خیلی هم خوبه ازروزی که آمده مرتب برای کشورش امتیازخارجی گرفته به مردمش دروغ نمی گه مردمش را گول‌نمی زنه کوچکترین امتیازنه اروپا‌ونه آسیا نمی ده ونداده ترامپ‌آدم‌شجاعیه کاش ما هم یک رییس جمهوردلسوزی مثل ترامپ برای کشورش داشتیم‌که بجای شعارهای پی درپی من خوبم‌من خوبم‌کمی بفکرعزت وپیشرفت علمی وبهبودوضع معیشت مردمش بودمردمی که به اورای دادندوحالاشاهد کوچک وکوچک شدن سفره شون هستند وکاری هم ازشون بجزصبر، فعلا برنمیاد
  • IR ۱۷:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۱
    1 0
    ترامپ بسیار باهوش است کافی است یقین کند که در آستانه فرو رفتن در باتلاق است ... بلا فاصله ورق را برمیگرداند ؛ او قمار باز قهاری است بوی باخت را قبل از واقع شدنش می شنود .... بزودی شاهد تغییر موضع کامل او خواهید بود ؛ او هرگز وارد مرحلۀ ضرر و زیان نخواهد شد .... این خط و این نشان ....هیچ جنگی در کار نیست
  • ali IR ۱۸:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۱
    0 2
    این پرزیدنت تنها یک گلوله به مخش میتونه حال اون و ما رو خوش کنه
  • حسینقلی خان مستشار IR ۲۲:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۱
    0 5
    اطلاعاتی که بهش میدن غلطه. چند روز پیش یک ژنرال بازنشسته نیروی دریایی آمریکا به نام چاک نش در فاکس نیوز صحبت میکرد. میگفت الان هر روز در ایران داره تظاهرات برگزار میشه نمیدونم کدوم تظاهرات را داره میگه. فیلمهای دی 96 را به اسم اردیبهشت 98 به خورد ژنرال احمق دادن و او هم خیال کرده خبریه. تصور کنید منبع اطلاعاتی ترامپ هم مشابه منبع اطلاعاتی ترامپه. از خدا بخواهیم که اگه قراره پیری ما با خرفت شدن همراه باشه به سن پیری نرسیم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین