۳ نفر
۱۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۰
قبل از به آب زدن این گزارش را بخوانید

"غرق شدن" عبارتی است که هر سال با نزدیک شدن به فصل گرما، بیشتر از روزهای دیگر سال به گوشمان می‌خورد.

نازنین اخوان: خردادماه است و از همین حالا هم روزها رو به گرمی می‌روند. با تعطیلاتی که پیش رو داریم، افراد زیادی قصد دارند به سمت شمال کشور بروند تا چند روز یا حتی شده چند ساعتی را کنار دریا بگذرانند.

متاسفانه همانطور که تعداد مسافران قسمت شمالی کشور با گرم‌تر شدن هوا، بیشتر می‌شود، شمار کسانی که در دریا به دلایل مختلف، از توجه نکردن به علائم هشداردهنده گرفته تا طوفانی شدن دریا، غرق می‌شوند نیز افزایش می‌یابد.

طبق گزارش پزشکی قانونی، سال ۹۶ آمار تلفات غرق شدگی ۱۰۲۶ نفر بود که البته جای امیدواری است چرا که این رقم در سال گذشته یعنی سال ۹۷، کاهش یافته و به ۹۳۵ نفر رسید که از این تعداد ۱۳۵ نفر زن و ۸۰۰ نفر مرد بودند.

بین استان‌های شمالی، مازندران با ۹۹ فوتی که شامل ۹۱ مرد و ۸ زن می‌شود در رتبه اول و گیلان با ۸۵ فوتی، شامل ۷۵ مرد و ۱۰ زن، در رتبه دوم قرار می‌گیرد.

غرق شدن یک نفر در آب می‌تواند پایانی دلخراش برای مسافرت خانواده‎‌اش باشد. اما چرا انقدر تعداد کسانی که در دریا غرق می‌شوند زیاد است؟

یکی از مهم‌ترین دلایل غرق شدن افراد را می‌توان اعتماد نابجا به کف رودخانه دانست. در بستر دریای خزر، بخصوص محدوده آستارا تا نکا، برآمدگی‌های ماسه‌ای وجود دارد که ممکن است فرد به غلط فکر کند عمق دریا کم است اما با کمی جلو رفتن عمق آب تغییر می‌کند و احتمال غرق شدن وجود دارد.

دلیل بعدی می‌تواند اعتماد کاذب به مهارت شنا باشد. بعضی‌ها فکر می‌کنند چون در استخر خوب شنا می‌کنند و مهارت‌هایی دارند، می‌توانند در عمق زیاد دریا هم شنا کنند، اما خوب است بدانید که شنا کردن در دریا با شنا کردن در استخر زمین تا آسمان فرق دارد، بنابراین در دریا، نباید در آبی که از قد خودتان عمیق‌تر است شنا کنید.

یکی دیگر از عواملی که هرساله موجب مرگ صدها تن از شناگران می‌شود، جریان‌های شکافنده‌اند. به طور کلی امواج به صورت مورب به ساحل نزدیک می‌شوند و ممکن است در عمق معینی ناپایدار شوند و اصطلاحا بشکنند و جریان‌های موازی و عمود بر ساحل تشکیل می‌شوند که با سرعت قابل توجهی به سمت دریا بر می‌گردند و فاصله شناگر با ساحل را بیشتر می‌کنند.

در بعضی موارد هم افراد به دلیل شلوغ یا کوچک بودن محوطه‌هایی که برای شنا در نظر گرفته شده یا به بهانه تمیز نبودن آب در این قسمت‌ها، بدون توجه به علائم هشدار دهنده وارد بخش‌هایی از دریا می‌شوند که برای یک شناگر ناآشنا به منطقه می‌تواند بسیار پر خطر باشد. بخصوص که تمرکز نجات غریق‌ها بیشتر بر افراد زیادی که در بخش‌های تعیین شده حضور دارند، معطوف است.

پس بهترین کاری که باید انجام بدهید این است که همین بخش‌های تحت کنترل بمانید چرا که در صورت بروز حادثه علاوه بر خطری که خودتان را تهدید می‌کند، ممکن است سفر را به کام هم‌سفرانتان هم تلخ کند.

برای این که هم سفر خوبی داشته باشید و هم از بودن کنار دریا لذت ببرید، خوب است نکات زیر را بخوانید:

  • ضمن این که آشنایی با مهارت‌های اولیه شنا از ابتدایی‌ترین الزامات قبل از ورود به آب دریاست، توجه به علائم هشداردهنده را به شدت جدی بگیرید. شاید یک محلی بتواند به راحتی نقاط کم عمق و عمیق دریا را تشخیص بدهد اما مطمئن باشید با یکبار شنا کردن در دریا از عهده این کار برنمی‌آیید. پس لطفا علائم هشداردهنده را جدی بگیرید و به هیچ وجه در محیط‌هایی که «نجات‌غریق» ندارد شنا نکنید.
  • قبل از شیرجه زدن داخل آب حتما عمق نسبی آن را در نظر بگیرید. در صورتی که در بخش کم عمق شیرجه بزنید ممکن است دچار شکستگی سر یا گردن شوید.
  • اگر مدت زمان زیادی در آفتاب مانده‌اید، از وارد شدن ناگهانی به آب سرد به شدت خودداری کنید چرا که ممکن است دچار «شوک دمایی» بشوید.
  • دریا، رودخانه و دریاچه سد اصلا مکان مناسبی برای آموزش شنا نیست. شنا باید در استخرهای مناسب و توسط مربی آموزش داده شود.
  • اگر داروهایی استفاده می‌کنید که موجب خواب‌آلودگی یا شل شدن عضلات می‌شوند، تحت هیچ شرایطی بعد از مصرف دارو وارد آب نشوید.
  • کودکان را در ساحل به حال خود رها نکنید. حتی هنگام استفاده از تشت‌های آب و لگن برای کودکان، در صورتی که مجبور شدید از محدوده‌ای که فرزندتان در آن قرار دارد، دور شوید، حتما کودک را نیز با خودتان ببرید.

یکی از عوامل دیگری که موجب غرق شدن افراد زیادی در روزهای گرم و شلوغ کنار دریا می‌شود، اقدام افراد برای نجات دیگری ست. توجه داشته باشید که انجام عملیات نجات از عهده هرکسی برنمی‌آید بلکه این کار بسیار حرفه‌ای بوده و ممکن است بجای نجات جان فرد بیشتر به او آسیب وارد شود. پس در صورتی که به مهارت‌های نجات‌غریق احاطه کامل ندارید، برای نجات کسی از غرق شدن اقدام نکنید و بجای این کار سعی کنید یکی از نجات‌غریق‌های بخش حفاظت شده دریا را خبر کنید.

باز هم تاکید می‌کنیم که شنا در استخر با دریا بسیار متفاوت است و بهترین کار برای این که سفر به کام خودتان و همسفران‌تان تلخ نشود، تمام نکات ایمنی را رعایت کنید.

۴۷۲۳۴

کد خبر 1266147

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین