نماز جمعه در نظام جمهوری اسلامی احیا شد و هدف از برگزاری این نماز وحدت گروههای سیاسی و نزدیکتر شدن آحاد ملت به یکدیگر بود به گونهای که در نماز جمعهای که توسط آیتالله طالقانی در سال 58 اقامه شد تمام گروههای سیاسی و اقشار جامعه حضور داشتند و توانستند تجلیبخش وحدت ملی باشند بنابراین هدف از برگزاری این نماز عبادی- سیاسی فارغ از طرح مسائل سیاسی روز و توصیه به تقوا این است که مسائل کشور به صورت موشکافانهای مورد بررسی قرار گیرد. بنابراین تمام اقشار باید در این همایش عبادی - سیاسی شرکت کنند و هرگز نباید گروه یا جریان سیاسی خاصی خود را از آن سیل بیکران جدا بداند و در آن شرکت نکند.
هرچند مسئولان امر باید تلاش وسیعی را صرف این مسئله نمایند که کار تبلیغی برای یک جناح خاص انجام ندهند و به «له یا علیه» یک جریان سیاسی وارد میدان نشوند چراکه این رویکرد با اهداف نماز جمعه متضاد است و موجب میشود که بخشی از مردم از صفوف نماز جمعه جدا شوند البته بیان مسائل سیاسی روز ضرورت است اما در این میان نباید از کسی نام برده شود چون تریبون نماز جمعه یک تریبون عمومی است و اگر علیه کسی با اسم صحبت شود موجب میشود که تریبون نماز جمعه در اختیار یک جناح قرار گیرد هرچند ضروری است که از تریبون نماز جمعه در مورد جریانهای سیاسی بحث شود اما اگر از فردی با نام سخن گفته شد باید این حق به آن فرد داده شود تا بتواند از خود دفاع کند.
همچنانکه شورای سیاستگذاری نماز جمعه بر این مسئله تاکید کرده است اما با این بهانه نمیتوان ائمه جمعه را از بیان واقعیات سیاسی جامعه محروم کرد چراکه در شرایط حساس کشور، در مور جریانات سیاسی کشورباید روشنگری صورت بگیرد و این روشنگری نمیتواند بهانهای تلقی شود تا افراد ائمه جمعه را افرادی جناحی ارزیابی کنند و با این بهانه در نماز جمعه شرکت نکنند به خصوص اینکه بیان ویژگیهای جریانهای سیاسی یک تکلیف است که باید تمام ائمه جمعه آن را در نظر داشته باشند و نسبت به آن تحلیل واقعبینانهای ارائه دهند. همچنان که در حال حاضر به نظر میرسد که یک جریان سیاسی جریان مردمپسندی است.
بنابراین باید نسبت به این جریان سیاسی خاص، تبلیغ صورت بگیرد و اگر یک امام جمعه این کار را انجام داد نباید وی را متهم کرد که به نفع یک جریان سیاسی موضعگیری کرده است. بنابراین تبلیغ برای یک جریان سیاسی و نقد سایر جریانهای سیاسی یک رسالت برای ائمه جمعه است که باید آن را به سرانجام برسانند و این اقدام به هیچ عنوان یک اقدام سیاسی و جناحی محسوب نمیشود چراکه اگر این تبلیغات سیاسی صورت نگیرد به طور قطع نماز جمعه از اهداف خود فاصله خواهد گرفت.
رئیس فراکسیون روحانیون مجلس هشتم و امام جمعه موقت اصفهان
نظر شما