کتاب جشنواره میرزا آقا تبریزی مرجعی غنی برای تغذیه گروه‌های نمایشی است

داور نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی عنوان کرد: کتاب این رویداد می تواند رفرنس یا مرجعی برای منبع  تغذیه ی گروه های نمایشی باشد.

به گزارش خبرانلاین از تبریز، سیروس همتی برگزاری نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی را اتفاقی مبارک دانست و افزود: برپایی این رویداد می تواند فرهنگ، آیین، ملی و مهمتر از همه زبان آذری را برای همگان به ویژه نسل های بعدی زنده نگه دارد.

وی ابراز کرد: پیش از این داور و بازبین برخی از جشنواره های آذربایجان بوده ام که مایه بسی خرسندی است، در این رویدادها با چراهایی بسیار مواجه شده ام که یکی از آنها چرایی نبود آثاری به زبان آذری با ویژگی های بومی و ملی بوده که در پاسخ اش گفته اند متن خوبی در حوزه نمایشنامه نویسی نداریم.

داور نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی ادامه داد: این رویداد می تواند تاثیر بسزایی در راستای افزایش نمایشنامه های بومی داشته باشد و جواب چراها را به حداقل رساند.

همتی با اشاره به چاپ کتاب جشنواره اضافه کرد: فکر می کنم با چاپ متون نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی شاهد غنی سازی نمایشنامه خواهیم بود، از سوی دیگر این امر می تواند فرهنگ، آیین، مرامها و سنت ها را زنده نگه داشته  و به نسل های بعدی انتقال دهد.

داور نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی اذعان داشت: کتاب این رویداد می تواند رفرنس یا مرجعی برای منبع  تغذیه ی گروه های نمایشی باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پتانسیل های فرهنگی تبریز در حوزه هنرهای نمایشی توضیح داد: تبریز دارای استعدادهای شکوفا و پتانسیل های قوی است، به نظر برگزاری این جشنواره می تواند دیار اولین ها را در سال های آتی به عنوان قطب و مرکز تئاتر شهرها و حتی کشورهای همجوار معرفی کند.

همتی این جشنواره را رویدادی جدی و مهم برای مجریان عرصه فرهنگ و هنر دانست و گفت: امیدوارم این جریان از سال های بعدی مورد حمایت نهادها و مسئولان ذیربط کشوری قرار گیرد چراکه این جشنواره می تواند جایگاه فرهنگ و زبان آذری را حفظ کند.

داور نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با آثار ارسالی توضیح داد: برخی از نمایشنامه نویسان بدون توجه به سرفصل و محورهای جشنواره در فراخوان آثار نامرتبطی برای داوری ارسال کرده بودند که جای بسی تاسف است.

وی ادامه داد: حال آنکه چندی از آنها نمایشنامه خوبی بود ولی اصلا فرهنگ آذربایجان در آن آثار قید نشده بود و حتی اثری از شخصیت های ماندگار دینی، مذهبی و ملی دیده نمی شد.

همتی اضافه کرد: به عنوان یکی از داوران نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی به هنرمندان این عرصه توصیه می کنم از سال های آتی آثار مرتبط به این رویداد بفرستند و سرفصل های فراخوان را رعایت کنند.

داور نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با استقبال خوب هنرمندان افزود: نزدیک ۳۵ نمایشنامه خواندم که به راحتی می توان ۱۰ نمایشنامه ای که جایگاه والایی دارند نام ببرم.

همتی خاطر نشان کرد: امیدوارم این جشنواره با حضور جوانان باانگیزه و همت مسئولین جایگاه خود را حفظ کرده و در راستای غنی سازی فرهنگ آذربایجان بیش از پیش موفق باشد.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1270615

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 8 =