۱۹ نفر
۱ تیر ۱۳۹۸ - ۰۷:۳۵
 مسیر را درباره ایران اشتباه رفتیم

ترامپ باید بپذیرد که استراتژی بردن ایران به گوشه رینگ، رفتارهای این کشور را تهاجمی تر خواهد کرد و این مسئله می تواند بر جریان عبور و مرور جهانی نفت تأثیر بگذارد. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مایکل اسمیت، دریادار بازنشسته آمریکا که بیش از ۲۰ سال در ارتش آمریکا خدمت کرده و هم اکنون رییس یک کالج آمریکایی است در یادداشتی در وب‌سایت تحلیلی لوبلاگ، با انتقاد از سیاست ترامپ در مقابل ایران، پیامدهای سقوط پهپاد آمریکایی به دست نظامیان ایران را مورد بررسی قرار داده است. اسمیت به ترامپ توصیه می‌کند که زمان آن فرا رسیده تا راهکاری جدی برای گفت‌وگو و کاهش تنش با ایران بیابد.

خلاصه‌ای از مهم‌ترین نکات یادداشت مایکل اسمیت را در ادامه بخوانید:

دولت ترامپ همچنان ناتوان از ترسیم یک استراتژی مناسب در راستای منافع ملی آمریکا در مقابل ایران است و این مسئله به سرعت در حال تبدیل شدن به یک سرشکستگی بزرگ به دلیل سستی و اهمال در انجام وظایف است. این در حالی است که بسیاری از دیپلمات ها و متخصصان نظامی از ماهها قبل بر این مسئله تأکید کرده بودند. اعمال "سیاست کورکورانه فشار حداکثری بر ایران" که فاقد نتایج واقع بینانه است منطقه آرام آرام منطقه را به لبۀ یک درگیری جدید در خاورمیانه سوق می دهد. افزایش فشار، بیانیه های جنگ طلبانه و در نهایت سیاست انزوای دیپلماتیک، رفتار ایران را  به میل آمریکا تغییر نداده است. 

سیاست جدید آمریکا دربارۀ ایران با رویکرد دیپلماتیک گسترده باید به سرعت و در بازه زمانی بسیار کوتاه فعال تر شود تا بشود ایران را دوباره به مذاکره بازگرداند. هر رویکرد دیگری ما را به سوی جنگ هدایت خواهد کرد.

حمله اخیر به دو تانکر دقیقا اوج تنش میان ایران و آمریکا را نشان داد و حالا در اتفاقی جدید نیروی دریایی آمریکایی می گوید که ایران یک پهپاد آمریکایی که در آبهای بین المللی در حال پرواز بوده را ساقط کرده و ایران می گوید که پهپاد مذکور مرز هوایی را نقض کرده بود.

ایران و آمریکا می توانند هر کدام ادعاهای زیادی در این باره مطرح کنند، اما آنچه در این میان مهم به نظر می رسد این است که کاخ سفید در این بازی باخت و حتی نمی تواند توجیه متقاعدکننده ای برای سیاست فشار حداکثری علیه ایران ارائه کند. ترامپ قبل از هر دست زدن به هر اقدامی باید حمایت داخلی و بین المللی برای ادعاهایش و همچنین اعتماد به اطلاعات سرویس های امنیتی را جلب کند. ایالات متحده آمریکا در وضعیتی نیست که بتواند همان سیاست اشتباهی که کشور را به سمت جنگ عراق سوق داد، تکرار کند و این انتظار را داشته باشد که درخواست ها و ادعاهایش از سوی جامعه بین المللی پذیرفته شود. کنگره آمریکا قطعا تا جایی که بتواند به اطلاعات طبقه بندی شده استناد خواهد کرد و دولت چاره ای ندارد جز تن دادن به درخواست های کنگره.

حمله به کشتی های در آبهای بین المللی و در مسیر تجاری، اقدام غیرقابل پذیرشی است که نیازمند اطلاعات دقیق، درست و ارزیابی قابل استناد است؛ متاسفانه دولت در این مسیر و در بحران تانکرها وارد فاز مذاکره با چند کشور متحد و دوستی شد که نتایج را آنگونه که آمریکا می خواست، عرضه کردند. آمریکا در وضعیتی نیست که بتواند در این مسیر به تنهایی گام بردارد و کالین پاول دیگری به شورای امنیت بفرستند. امنیت در خلیج فارس، مسئولیتی بین المللی است که نیازمند اقدام بین المللی است. برخلاف همه مشاوره هایی که ارائه می شود، راهکار مقابله با ایران، ارسال تجهیزات و یا نیروی نظامی به منطقه نیست. هر اقدامی در این مسیر باید متمرکز بر راهکار و راه حلی باشد که ایران را به میز مذاکره نزدیکتر کند. راهکار مذاکره در برنامه ایران نیست. با این حال اعلام های عمومی ترامپ برای مذاکره با ایران در خور توجه است و او تلاش می‌کند تا از سیاست چماق و هویج در مقابل ایران استفاده کند. تداوم سیاست فشار بی امان اقتصادی و نظامی به ایران، بدون هیچ تلاش دیپلماتیک، سیاستی است که سوتفاهمات و دشمنی ها میان طرفین را افزایش می دهد و نتیجه این سیاست را طی چند روز اخیر در خبرها دیدیم.

کاخ سفید تصور می‌کند که افول آرام اقتصاد ایران و کاهش صادرات نفت این کشور، تهران را به زانو درآورده و پای میز مذاکره برای خواسته های آمریکا می آورد. این تصور کاملا اشتباه است. در واقع تهران، به سیاست چماق واشنگتن واکنش نشان داد، و نه سیاست هویج، و متعاقبا نه تسلیم شد و نه امتیازی داد. ایالات متحده آمریکا باید بپذیرد که در سیاستش در مقابل ایران شکست خورده است و اذعان کند که استراتژی بردن ایران به گوشه رینگ، رفتارهای این کشور را تهاجمی تر خواهد کرد و این مسئله می تواند بر جریان عبور و مرور جهانی نفت تأثیر بگذارد و به یک معنا ایالات متحده آمریکا را وارد جنگ تازه ای در خاورمیانه کند.

سیاست جدید آمریکا در قبال ایران نیازمند آن است که مقامات ایرانی و آمریکایی بر روی دیوار ضخیم بی اعتمادی و دشمنی میان دو طرف کار کنند. پیشنهاد مذاکره مستقیم با ایران ممکن است جالب نباشد و حتی با مخالفت تیم مشاوران تیم روبرو شود اما یک گفتگو، آنهم در مقطع کنونی، تنها راه حل بحران فعلی است. اگر گفتگویی صورت نگیرد دو کشور حتی نمی توانند تنش ها را کاهش دهند.

به همان میزان که مذاکره مهم است، دولت ترامپ باید مطالبات بلندپروازانه و درخواست های غیرمعقول خود را برای حل وضعیت کنونی کنار بگذارد. حمایت بین المللی از مذاکره با ایران به منظور تغییر رفتار ایران – و نه تغییر رژیم و یا محاصره این کشور – باید سیاست اصلی دولت ترامپ باشد.

رفتارهای ایران منطقه را ناامن می کند، اما خاموش کردن آتش با آتش، تنها شعله های آنرا در خاورمیانه شعله ورتر می کند. دولت ترامپ باید انتظار تسلیم شدن ایران را فراموش کند، چرا که این انتظار با بسته شدن حسابهای آنها و یا ارسال نیروها و تجهیزات نظامی به خلیج فارس برآورده نخواهد شد. پرزیدنت ترامپ باید رفتار دگماتیسم خود در مقابل ایران را به پراگماتیسم تغییر دهد و فضایی را برای مقامات ایرانی فراهم کند که آنها پای میز مذاکره جدی بیایند.

منبع: لوبلوگ/ ۲۱ جون ۲۰۱۹
ترجمه: زهرا خدایی

۵۲ ۵۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1272329

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۷:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۱
    1 1
    این آمریکا هم داره یواش یواش بانگ الرحیل رو میزنه اگر ما هوشیاری مان را حفظ کنیم و با چشمان بیدار و با دست و پنجه قوی بایستیم و نترسیم و تحت تاثیر ترسانندگان سیاسی مزد بگیر قرار نگیریم .
  • IR ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۱
    3 1
    زمانی هنوز باقی نمانده! با گوگل ترنسلیت ترجمه کردی!
  • IR ۰۷:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۱
    0 0
    نه عزیزم شما راه درست را رفتی ما اشتباه رفتیم
  • IR ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۱
    1 1
    مهم اینه برخلاف اینجا که همه سایتها ورسانه ها یک چیزو مدام بلغور میکنن بدون اینکه حتی یک نفر نگاه چالشی داشته باشه و سوال کنه اونجا رسانه ها تحلیل و نقد میکنن و حتی اگر اشتباه کرده باشن اون رو جبران میکنن، اما متاسفانه در اینجا حتی جرات ندارن یک نظر مخالف رو در یک سایت نشر بدن، بعد شما انتظار داری جامعه جهانی حرف مارو قبول کنه
  • IR ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۱
    2 3
    امیدواریم جنگ بشه چون الانشم زیاد فرقی با جنگ برامون نداره همه چیز رو از دست داده ایم .
  • US ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۱
    0 1
    بسه دیگه خجالت بکشید چقدر دروغ میگید...!!!
    • پیمان IR ۲۳:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۳
      0 0
      کج دروغ گفته ؟ شما دوست نداری حقیقت رو بشنوی بحثش جداست
  • IR ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۱
    2 0
    اقای سابق دقت کن ایران مذاکره نمیکند چون مطمئن هست امریکا حمله نمیکنه اما اگر حمله کنه دگ تا ده سال منطقه در اتش خواهد سوخت گرچه اخرش معلوم هست چی میشه
  • عباس IR ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۱
    2 0
    سلام،ایران در مسیر حق وعدالت گام برمی دارد.امریکا رفتارهای بین المللی خود ورفتارهای ایران را را با معیار های جهانی مقایسه کند آنگاه خواهد دید که مسیر رفتارهای امریکا بر پایه ظلم وبی عدالتی در دنیاست که نمی تواند هیچ طرفداری بین مردم وکشورهای جهان داشته باشد نمونه آن رفتارهای امریکا در ارتباط با ملت فلسطین است که یک ملت بزرگ وفهیم را در محاصره وقحطی ودرد ورنج قرارداده واز ظالمی که سرزمینهای آنها رابزور تصرف کرده وخانه های آنها را خراب می کند ومردم بیگناه آنها رامی کشد ومجروح می کند حمایت می کند .رفتار ایران کاملا درنقطه مقابل آنهاست وازاین ملت مظلوم وکلا از همه ملتهای مظلوم دنیا حمایت می کند.
  • IR ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۱
    1 0
    ولی برعکس آنچه که فکر میشد مقاومت اینبار جواب داد. من که به شخصه خودم فکر نمیکردم اینطوری یدفعه ایی معادلات عوض شه و بچرخه
    • IR ۲۳:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۳
      0 0
      برای شما شاید جواب بده
  • شمس تبریزی IR ۲۱:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۱
    2 0
    مذاکره با ایران به منظور تغییر رفتار ایران و نه تغییر رژیم و یا محاصره این کشور؟ مذاکره برای تغییر رفتار یعنی چه؟ رفتار هر کشوری برآمده از هویت و ماهیت رژیم آن کشور است. رفتار روسیه، آمریکا، فرانسه و انگلیس چگونه تغییر خواهد کرد؟ مگر میشود ماهیت رژیم یک کشور سلطه جویی و استثمار باشد اما رفتارش به گونه ای دیگر باشد؟ وقتی بر سر تغییر رفتار رژیم یک کشور مذاکره میکنیم یعنی به شکل تدریجی دنبال تغییر رژیم آن کشور هستیم. فرق دموکراتها و جمهوریخواهان در همین است. یکی دنبال تغییر رژیم به شکل تدریجی است و دیگری به شکل دفعی. درگیری ایران و غرب درگیری بین دو نظام ارزشی است. ما در داخل داریم خودمان را فریب میدهیم. تمام راهبردها و تاکتیکهای ایران و غرب برای حفظ نظام ارزشی خودشان و در صورت امکان بسط آن نظام است.
  • شمس تبریزی IR ۲۱:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۱
    2 0
    فرضا نیروی هوایی آمریکا در یک پروژه 7 میلیون دلاری در حوزه اپتیک در دانشگاه نیومگزیکو سرمایه گذاری میکند. چرا؟ نتیجه این سرمایه گذاری حفظ نظام ارزشی آمریکا و بسط و اشاعه آن است. این پروژه ابزاری در خدمت آن نظام ارزشی است. آیا میتوانیم با دولت آمریکا بر سر آن مذاکره کنیم؟ خیر. آن نظام ارزشی از نظر آمریکایی ها اصالت دارد و هر چیز دیگر ارزش خود را از آن چیز اصیل میگیرد. اگر آمریکا در مذاکره حاضر به از دست دادن آن ابزار شود یعنی در جهت تضعیف نظام ارزشی خود گام برداشته. چرا باید آن را از دست دهد؟ عاقلانه است؟ مساله ما هم به همین ترتیب است. من الان در حال نوشیدن چای هستم. ترامپ هم ممکنه همین الان در حال نوشیدن قهوه باشد. من میدانم برای چه چای مینوشم. اوهم میداند قهوه نوشی اش علت دارد هر چند که ممکن است نتواند آن علت را راحت شرح دهد و یا حتی از شرحش عاجز باشد
  • شمس تبریزی IR ۲۱:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۱
    2 0
    اما عجز در شرح علت بدان معنی نیست که او بی علت قهوه نوشی میکند. من چای مینوشم تا سرحال شوم و بتوانم در جهت نظام ارزشی ای که به ان باور دارم حرکت بهتر و سریعتری داشته باشم. ترامپ هم به همین دلیل قهوه مینوشد. ابزاری به نام چای برای من جایگزین ندارد. برای ترامپ هم قهوه ممکنه جایگزین نداشته باشد. حالا آیا ما میتوانیم بر سر همین چای و قهوه مذاکره کنیم؟ نمیتوانیم. خماری حاصل از عدم نوشیدن چای و قهوه حرکت ما در مسیری که به آن باور داریم را دچار سکون و یا اختلال میکند. همه انسانها به همین ترتیب عمل میکنند.. حتی خوردن شام و صبحانه شان هم در جهت نظام ارزشی مورد باورشان است. هر چند که ممکن است نسبت به این موضوع آگاهی نداشته باشند. اما واقعیت همینه. مخلص کلام آنکه انسانی بدون ایدیولوژی نداریم و ایدیولوژی در تمام حالات و رفتار و افعال و سکنات انسان جاری و ساری است. خودمان را فریب ندهیم که رژیم ایران ایدیولوژیک است. همه رژیم ها ایدیولوژیک هستن. مشکل با رژیم ایران این است که از ایدیولوژی ای صحبت میکند که لا اقل در قرن اخیر بی سابقه بوده. پس نگوییم ایدیولوژیک هستید.
  • شمس تبریزی IR ۲۱:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۴/۰۱
    2 0
    بگویید ما از ایدیولوژی شما خوشمان نمیاد. شما میتوانید درباره ایدیولوژی کسی بحث کنید اما اینکه بگویید ایدیولوژیک هستید یعنی دست راست خودت را هم از دست چپ تشخیص نمیدهی و یا تجاهل میکنی. در هر صورت بحث بر سر تغییر رفتار رژیم بود. خلاصه حرفم این است که شما متجاوز از صد ساله که در این منطقه حضور داشتید و نظام ارزشی خودتان را بسط دادید. اجداد ما هم مثل گاو و گوسفند دنبال شما راه افتادن. ما راهی را که آنها رفتند قبول نداریم. دیگر نمیخواهیم نظام ارزشی شما در اینچا حکمفرمایی کند. شما مجازید برای لندن و بیرمنگام و میامی تصمیم بگیرید. اما برای اینجا خیر. اینکه نظم خاورمیانه به هم ریخته مطلبی است که به شما هیچ ارتباطی ندارد. اینکه ایران عامل آن است بازهم به شما ربطی ندارد همانطوری که نظم یا بی نظمی در اروپا به ما دخلی ندارد. برای شما اسلام چندش آور است و برای ما نظام فکری و ارزشی شما. چطور از ما میخواهید با چیزی که چندش آور است زندگی کنیم؟ دیپلماسی یعنی چه؟ دیپلماسی میتواند چندش آور را برای ما تبدیل به مطلوب کند؟
  • IR ۲۳:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۳
    0 0
    دانسته اشتباه کنی میشه خریت!
  • IR ۲۳:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۳
    0 0
    ترامپ تکلیفش با خودش معلوم نیست چه برسه ایران
  • IR ۲۳:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۳
    0 0
    ترامپ اومده منافع خودش همچنین صهیونیست ها رو برآورده کنه وگرنه آمریکا براش مهم نیست
  • IR ۲۳:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۳
    0 0
    این راه اشتباه به یه باتلاق عظیم ختم میشه تازه اولشه
  • IR ۲۳:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۳
    0 0
    همین که ترامپ نمیفهمه تحریم ایران رو پای میز مذاکره نمیاره نشان از حماقتش داره و هنوز نشناخته ایرانو