در پی گفتههای رئیس آموزش و پرورش شهر تهران که از دستور واگذاری دبیرستان مروی توسط هیأت دولت خبر داده بود، جمعی از مشاهیر علمی و فرهنگی و چهرههای ماندگار با ارسال نامهای به رئیسجمهوری خواستار لغو مجوز واگذاری مدرسه ماندگار مروی شدند.
زکریا یازرلو بیان کرده بود دبیرستان مروی براساس یک وقفنامه متعلق به سازمان اوقاف و امور خیریه شهر تهران است و براساس ادعا و پیگیریهای حقوقی این سازمان هیأت دولت دستور داده این ملک به اوقاف برگردانده شود و با توجه به اینکه دادگاه نیز این موضوع را تأیید کرده، باید آن را اجرا کنیم. او در پاسخ به این که چرا این دبیرستان را در سال گذشته ماندگار کردید در حالی که متعلق به آموزش و پرورش نبوده و آیا درست است که یک مدرسه ماندگار که دومین مدرسه نوین ایرانی است و مشاهیر بزرگی در آن درس خواندهاند را لغو کنیم و به جای آن پاساژ بسازیم، به مهر گفته بود: این که مالک آنجا بعد از تحویل ملک چه قصدی دارد به ما مربوط نیست و خود آنها تشخیص میدهند که کاربری آنجا آموزشی بماند یا تجاری شود.
پس از این اظهارات، جمعی از چهرههای ماندگار، نامهای به رئیسجمهوری نوشته و خواستار لغو مجوز واگذاری این مدرسه ماندگار شدند. در ابتدای این نامه که به امضای کسانی چون پروفسور حمید مولانا مشاور عالی رئیسجمهور، پروفسور ماحوزی، دکتر بطائی رئیس دانشگاه خواجه نصیر، دکتر بروجردی داماد امام، دکتر مرندی وزیر سابق بهداشت و. . . رسیده، آمده است: دبیرستان مروی واقع در خیابان ناصرخسرو مقابل شمسالعماره و ابتدای کوچه مروی دارای بیش از نیم قرن سابقه آموزشی و تربیتی است و قبل از آن نیز به عنوان دانشسرا و دانشکده فنی مورد استفاده قرار گرفته که اگر این دوره زمانی را هم به آن اضافه کنیم، حدود یک قرن را شامل میشود.
آنها در ادامه یادآور شدند: این دبیرستان در زمینی وقفی که از موقوفات خان مروی (ره) بوده است بنا شده و به عبارتی عرصه آن متعلق به اوقاف و ساختمان کمنظیر و تاریخیاش متعلق به دولت است و همواره دولت بابت استفاده از زمین اجاره لازم را پرداخت کرده؛ البته حدود 900 متر از عرصه مزبور خانه سیدحسن صیرفی بوده که آن را به آموزش و پرورش اهدا نموده و در مورد وقفی بودن زمین این قسمت تردید وجود دارد.
امضاکنندگان این نامه از دکتر احمدینژاد درخواست کردهاند با تمام توان مانع انحلال دبیرستان مروی شود وکمک کند فعالیتهای علمی و آموزشی آن در این محیط تاریخی تداوم یابد و یقین بداند که این واحد آموزشی به دلیل نیت خیر خان مروی (ره) و دستاندرکاران اداره آن، به عنوان یک مرکز مهم علمی و تحقیقاتی، همچون گذشته، نخبگانی را تقدیم اسلام و انقلاب خواهد نمود. گفتنی است مدرسه مروی 70 سال قدمت دارد .
جمعی از مشاهیر علمی و فرهنگی و چهرههای ماندگار با ارسال نامهای به رئیسجمهور خواستار لغو مجوز واگذاری مدرسه ماندگار مروی شدند.
کد خبر 12733
نظر شما