۲۱ نفر
۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۹
خروج «مزدک»‌ها و سکوت مرگ‌بار مدیران رسانه ملی

خبر شوکه‌کننده بود: مزدک میرزایی، مجری باسابقه، بدون حاشیه و محبوب صداوسیما به شبکه «ایران اینترنشنال» پیوست!

تاکنون این خبر از سوی هیچ نهاد رسمی تایید و یا تکذیب نشده است. مزدک هم نه در دسترس است و نه در فضای مجازی نسبت به این خبر موضع‌گیری کرده است. اما آنچه مشخص است، روندی است که طی آن نیروهای مستعد سازمان صداوسیما به دلایل مختلف به رسانه‌های دیگر و عمدتا رسانه‌های خارجی ملحق می‌شوند.

در این گیرودار، رسانه‌های تازه‌تأسیس با منابع مالی غیرشفاف، بیشترین استفاده را می‌برند، چراکه ماحصل سال‌ها سرمایه‌گذاری صداوسیما بر روی نیروهای خبره را یک‌شبه در قبال پرداخت حقوق و مزایا، صاحب می‌شوند. در مقابل، کمترین منافع این اتفاق را نیرویی می‌برد که با قراردادهای کاری یک تا سه ساله به رسانه‌هایی می‌پیوندند که از نظر سیاسی معاند سیاست‌های داخلی خوانده می‌شوند و پس از اتمام این دوره زمانی، به دلیل اینکه عمدتا امکان بازگشت به کشور و فعالیت در رسانه اولیه‌اش را نخواهد داشت، مجبور است تا همکاری‌اش را با شرایط جدیدی که همان رسانه مشخص می‌کند، ادامه دهد و یا اصولا به دنبال شغل دیگری بگردد.

آسیب‌شناسی این اتفاق نیازمند بررسی همه ابعاد ماجراست، اما واقعیتی به نام «کاهش شدید ظرفیت مدیران برخی شبکه‌های صداوسیما در سال‌های اخیر» یک آسیب و آفت عمده است. 

رسانه ملی باید علاوه بر تلاش برای بهره‌گیری از نیروهای باسابقه و مستعدش، آغوش خود را برای پذیرش نیروهای مستعد و خبره از همه اقشار و طیف‌های جامعه باز کند و به جای عملکرد حزبی و طیفی، ملی عمل کند.

کنار گذاشتن عادل فردوسی‌پور از برنامه نود، پس از حدود بیست سال فعالیت موفق در حوزه ورزش، بدون ارائه کوچک‌ترین دلیلی به مردم و رسانه‌ها، نمونه‌ای از طیفی عمل کردن تصمیم‌گیران شبکه سه سیما بود.

برای کنارگذاشتن این مجری محبوب تلویزیونی، در گام اول «افرادی» در نظرسنجی‌های رسمی دستکاری کرده و تلاش کردند نامزد مورد نظرشان در جشنواره تلویزیونی «جام جم» رأی بیشتری کسب کند. به‌رغم افتضاح دستکاری‌ در آرای مردمی و انتشار ابعاد آن توسط وزیر ارتباطات و معاون سیما، «فردوسی‌پور» به عنوان محبوب‌ترین مجری رسانه ملی انتخاب شد اما در کمال ناباوری، به فاصله یک‌هفته، عذرش از شبکه سه خواسته شد! اخیرا هم در فضای مجازی و در برخی رسانه‌های مکتوب اخبار مرتبط با فساد مالی فردوسی‌پور با هدف تخریب بیشتر چهره او منتشر می‌شود. طبعا جامعه (افکار عمومی) آگاه ما، در این حد «حافظه تاریخی» دارد که سیر این اتفاقات را در راستای یکدیگر ببیند و خود در خصوص صحت و سقم‌اش تصمیمگیری کند.

در نمونه‌ای دیگر، اخیرا اعتراض مستندسازان مستقل به عملکرد حزبی مدیر فعلی شبکه مستند و عدم حمایت این شبکه تخصصی از تولیدات مستقل، در رسانه‌ها مطرح شد. مستندسازان روشنفکرترین اقشار هر جامعه‌ای هستند و برای ایجاد هر تغییر مثبتی در جامعه کمک و همراهی هنرمندان و مستندسازان بخش جدایی‌ناپذیر آن است. اگرچه در زمان مدیریت «امیر تاجیک» بر این شبکه، طیف‌های مختلف مستندسازان زیر چتر حمایتی رسانه ملی قرار گرفتند، اما وقتی او رفت، این روند – به گواه عملکرد و آمار - ابتر ماند.

در ماجرای اخیر مزدک میرزایی، «هدیه خطیبی» از نزدیکان او اعلام کرد که «مشکلات جدی مزدک با مدیران تلویزیون به‌خصوص با مدیر فعلی شبکه مستند» از دلایل جدایی‌اش از رسانه ملی بوده است. شاید همین سه سال پیش بود که مزدک میرزایی در کنار مدیر وقت شبکه مستند از حمایت‌های این شبکه برای تولید مجموعه مستندش قدردانی کرد و گفت: «تولید مستند من در این شبکه با وجود مشکلات مالی، به کندی پیش می‌رفت اما خوشبختانه با آمدن تاجیک این روند تسریع شد.» یا: «من تا به حال در شبکه‌های سه، ورزش و مستند کار کرده‌ام و خوشبختانه در شبکه مستند دید مثبتی به مستند ورزشی وجود دارد.» 

این موضع فردی بود که امروز گفته می‌شود با گلایه از مدیران تلویزیون و خاصه مدیر فعلی شبکه مستند، به شبکه‌ای در شهر لندن‌ پیوسته است! 

سوال اینجاست که سیاست‌های شبکه‌های تلویزیونی تا چه میزان به رویکرد شخصی مدیر آن شبکه وابسته باید باشد؟ آیا واقعا سند بالادستی در شبکه‌های رسانه ملی برای نحوه تعامل با هنرمندان و تهیه‌کنندگان وجود دارد؟ 

چگونه می‌شود که فردی از رویکرد یک مدیر تلویزیونی اینچنین تمجید کند و به واسطه بدرفتاری‌های مدیری دیگر، عطای کار با صداوسیما و ماندن و زندگی کردن در کشور مادری‌اش را به لقایش ببخشد و از ایران برود؟ چه کسانی باید پاسخگوی این رفتارها باشند؟ اینها سوالاتی است که بخش عمده‌ای از آنها را باید مدیران فعلی صداوسیما پاسخ دهند.

۲۵۸۲۵۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1283043

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • احسان IR ۱۹:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۳
    7 33
    اگر معرفت داشت نمی‌رفت . صداسیما ارث پدریش که نیست.لیاقتش پیش همون وطن فروشاست.
    • IR ۱۹:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۴
      6 5
      کدوم وطن عزیز من!!! جوگیر نشو باباجون!
  • هادی IR ۲۱:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۳
    24 4
    مدیران تازه به دوران رسیده رسانه میلی فقط دارند سرمایه ها را به باد می دهند. مزدک و عادل جزو با اخلاق ترین ها و حرفه ای ترین ها بودند. نتیجه بکارگیری ژن خوب های سفارشی در رسانه میلی همینه فقط و فقط متاسفم!!!
  • حیدری IR ۲۱:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۳
    15 3
    حالا نیست منابع مالی صدا وسیما خیلی شفافه
  • شمس تبریزی IR ۲۳:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۳
    14 30
    همچین گفته خروج مزدک ها گویی پدر موشکی ایران از ایران رفته. چیزی که تو ایران زیاده مزدکه. گزارشگری فوتبال هم شد کار؟؟
    • IR ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۴
      12 13
      بهتر از خیلی کارهای دیگه هست که هیچکاری نمیکنن و فقط هرماه پول میگیرن
    • ابراهیم IR ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۴
      4 4
      شمس جان ظاهرقضیه معلومه که به یه جائی منتسبی یاازگروه کیهان یاازهمون مدیران عقبه دارویابماندحالا....عزیزبرادرچرااینقدرعجولانه قضاوت میکنی عادل ومزدک براشون ازجیب ماوحضرتعالی براشون هزینه شده واینگونه طردمیشندموفقیت وکارائی یک مجموعه ازعوامل ان مجموعه عایدمیشه عواملی که بتوانندنزدمردم محبوب باشندوبتواننددردل مردم نفوذکنندوتجربه ثابت کرده که هرجامردم خواستندگروه ومجموعه ای راانهاموفق بودندوگرنه نابودشدنداین چه ادبیاتی هست که شمابکارمیبریدمگه مادرعرصه بازیگری دیگه کسی جای مشایخی کشاورز نصیریان وووووخواهدامدپس بایدازسرمایه هااستفاده بهینه کردوووو
  • IR ۰۶:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۴
    1 1
    عشق خارج در ژن اطرانی هست لز دوران قجرها وقتی فهمیدن ینگه دنیا چ خبره آرزوی فرنگ همه را ذله کرده بود جهان آزاد با تحصیل و شغل و امکانات و دختران پریچهر و فرشته گان تصویر شده داخل کلیسا ها خوب ی جوون چی می خواد پول و پری پس ربطی به مدیر شبکا فلان و بهمان نداره چاه نفت را هم به عشق فرنگ بدی نمی مونه دنیایی عجیب با لالایی اسپانیش اش لا ایسلا بونی ایی تا تک آهنگی ک معروفش کرد مثل شادمهر و . .
  • کریمی IR ۰۶:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۴
    4 11
    از مدیر شبکه ۳ سیما بیشتر از این انتظار نمیرود کسی که آرام آرام در حال حذف کردن دین از برنامه هایش است مانند حذف صلوات در اول اخبار ساعت ۲۲ از زبان گویندگان خبر و متن زیبایی که شبهای جمعه قبل از خبر ۲۲ در رابطه با امام زمان پخش میشد و حذف ماه عسل و آوردن برنامه عصر جدید که سوغات غرب میباشد و امثالهم خدا بداد اسلام و مسلمین برسد .
  • IR ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۴
    13 8
    میگویند عمر این شبکه پنج سال است انگار دو سال از عمرش گذشته و سه سال دیگر می میرد با توجه به منابعی که ملک محمد بن سلمان در نظر گرفته ولی خوب همین سه سال هم برای مزدک غنیمت است میلیاردر میشود پشت سفره پادشاه سعودی
    • IR ۲۰:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۴
      1 0
      نوش جونش، مفت چنگش.