ترامپ از تاثیر ظریف در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا وحشت دارد

یک کارشناس مسائل بین الملل می گوید: تیم ترامپ می داند که ظریف با حدود ۴۰ سال سابقه دیپلماتیک از برجسته ترین و با سابقه ترین دیپلمات عصر حاضر است و تنها وزیر خارجه ای در جهان است که تجربه جنگ، سازمان ملل، برجام و بحران های مختلف را دارد. مهمتر اینکه تحلیل گر تحولات داخلی و خارجی آمریکا است؛ و توانسته یک لابی قوی در آمریکا ایجاد کند.

زهره نوروزپور: دکتر محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان پنج‌شنبه هفته گذشته از سوی وزارت خزانه داری آمریکا تحریم شد. اقدام تازه واشنگتن علیه وزیر خارجه کشورمان در حالی انجام گرفت که خلیج فارس در سی سال گذشته در تنش بی سابقه ای قرار گرفته است. آخرین درگیری ها در خلیج فارس به حمله نظامی عراق به کویت بر میگردد که با دخالت آمریکا پایان یافت. آمریکا در حالی ظریف را تحریم کرد که همان روز معافیت های هسته ای ایران را نیز تمدید کرد. که این نیز در نوبه خود جالب توجه بود.

این روزها حواشی علل تحریم وزیر خارجه کشورمان بسیار است. برخی از خبرگزاری های غرب در تحلیل های خود به این نتیجه رسیده اند که دلیل تحریم ظریف پاسخ منفی ظریف به دعوت ترامپ در کاخ سفید بوده است. برخی دیگر عنوان کرده اند که علت ان این است که ترامپ با تحریم ظریف قصد دارد با رهبر معظم انقلاب مذاکره کند. برخی دیگر نیز سریال گاندو را مطرح کرده اند و معتقدند که این سریال چهره وزیر خارجه کشورمان را در جامعه بین الملل مخدوش کرد و من باب آن نیز ترامپ و مشاورانش دریافته اند که ظریف اختیاری ندارد! درباره علل و چرایی تحریم ظریف با مرتضی خوانساری گفتگوی داغ و چالشی داشته ایم که از نظر می گذرانید:

در وهله اول برای گرم شدن بحث بفرمایید ارزیابی کلی شما از تحریم ظریف چیست؟
پاسخ این سئوال را باید از تاریخ و  ترامپ پرسید. به گواه تاریخ، ظریف مقتدرترین، با تجربه ترین و دلنشین ترین وزیر خارجه تاریخ دیپلماسی ایران و انقلاب اسلامی است. ظریف به عنوان رئیس دستگاه سیاست خارجی اهداف نظام را به گونه ای در عرصه های بین المللی مدیریت کرد که توانست سیاست خارجی آمریکا را با چالش های جدی در عرصه های دیپلماتیک مواجه کند؛ بطوریکه آمریکا را مجبور ساخت که برجام را امضا کند و بعد از آن خارج گردد.

ترامپ هم پاسخ به تحریم ظریف را بهتر از هر کس دیگری داده است . ترامپ ده ها بار تاکید نموده که برجام بدترین توافق است. ترامپ اذعان دارد که با برجام ایران سر ما کلاه گذاشت. هم پول هایش را با برجام از آمریکا خارج کرد و هم می تواند بعد از چند سال سلاح اتمی بسازد .    

حاصل تلاش ظریف رخنه در سیاست داخلی و خارجی آمریکا بود و به خوبی توانست ضعف و نقص دستگاه سیاست خارجی و تصمیم گیر آمریکا را به رخ آنها بکشید.

آمریکا به عنوان محبوب ترین کشور جهان بعد از جنگ جهانی دوم در تنش سیاسی چهار دهه اخیر با جمهوری اسلامی ایران به منفورترین کشور جهان نزد افکار عمومی و ناقض پیمان های بین المللی نزد افکار بین الملل مبدل شده است.  این حاصل تلاش های دیپلماتیک نظام در عرصه جهانی است که بخش عمده ای از آنرا ظریف و همکارانش به دوش کشیدند.

آیا ظریف در معاشرت‌های دیپلماتیک محدود خواهد شد؟
با این وضعیتی که ایجاد شده آمریکا باید چه کار کند که دیپلماسی ایران را مهار نماید. بهترین راه این تشخیص دادند که ظریف تحریم شود. اما نمی دانند که با تحریم ظریف درهای دیپلماسی کشور بسته نخواهد شد. آمریکا با این اقدام ضعف دستگاه سیاست خارجی و ناتوانی اش در تحلیل رویداها را نشان داد و سیاست خارجی اش را دچار خود تحریمی کرد.  

اتحادیه اروپا با ابراز تاسف از تصمیم آمریکا، از ادامه همکاری با ظریف خبر داد. حتی هم پیمانان آمریکا ازجمله وزرای خارجه آلمان، فرانسه و انگلیس بر ادامه رایزنی ها و همکاری با ظریف تاکید نمودند. بنابراین آمریکا با تحریم ظریف بیشتر خود را تحریم کرده است.

حتی شرایطی که آمریکا در تحریم ظریف ایجاد کرد تا حدی برای آمریکا سخت شد که سفیر ترامپ در آلمان در مصاحبه با یک هفته نامه معتبر آلمانی از مأیوسی و ناامیدی از آلمان و اروپا سخن گفت.
این ناامیدی و سرگردانی در کاخ سفید هم مشهود است. وزیر خارجه به کاخ سفید دعوت می شود. دعوت را نمی‌پذیرد بعد از چند ساعت تحریم می شود. این نتیجه بی ثباتی در سیاست خارجی آمریکا است.   

از منظر حقوق دیپلماتیک چه طور؟  اشاره کردید به سازمان ملل ایا دولت امریکا اجازه و اجرای این کار را دارد؟ پس مصونیت دیپلماتیک چه معنایی دارد؟
آمریکا طبق تعهدات و وظایف خود که در ابتدای استقرار سازمان ملل در نیویورک پذیرفته؛ به لحاظ حقوقی نمی تواند به نمایندگان کشورها برای شرکت در نشست های سازمان ملل ویزا ندهد. اگر روادید صادر نکند؛ نقض قوانین بین المللی را مرتکب شده است .

لازم به ذکر است که مصونیت سیاسی مصرح در کنوانسیون وین؛ زمانی احراز می شود که کشور پذیرنده این مصونیت را قبول کرده باشد. صرف دیپلمات بودن؛ مصونیت سیاسی کسب نمی شود. هر دیپلمات هم تنها در کشور پذیرنده مصونیت دارد.

ضمنا  آمریکا  به لحاظ حقوقی وظیفه مند است که  نسبت به صدور روادید برای  ظریف بمنظور شرکت در نشست های سازمان ملل اقدام کند. بنابراین ظریف حتی مشکل رفتن به ایالات متحده را ندارد؛ مگر اینکه آمریکا دوباره ناقض معاهدات بین المللی شود و کارنامه خود را در نقض قوانین بین الملل سیاه تر نماید.

دلیل این حجم از خشم و نگرانی چیست؟ چرا تیم ترامپ نگران رفت و آمد ظریف به آمریکا است؟ حتی یک بار بولتون اعتراف کرد که ما نگران مصاحبه های ظریف هستیم.
هدف اول تیم ترامپ از تحریم ظریف؛ تحریم ایشان و دیپلماسی ایران نیست. وحشت آنها از دخالت ایران در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا است. تیم ترامپ می داند که ظریف با حدود ۴۰ سال سابقه دیپلماتیک از برجسته ترین و با سابقه ترین دیپلمات عصر حاضر است و تنها وزیر خارجه ای در جهان است که تجربه جنگ، سازمان ملل، برجام و بحران های مختلف را دارد.  مهمتر اینکه تحلیل گر تحولات داخلی و خارجی آمریکا است؛ و توانسته یک لابی قوی در آمریکا ایجاد کند.

نگرانی عمده ترامپ؛ دخالت ظریف در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا است. ترامپ به خوبی می داند که اگر ظریف با دموکرات ها در روند انتخابات ۲۰۲۰ هماهنگ باشد ترامپ شانسی برای پیروزی دوباره در انتخابت ریاست جمهوری را  ندارد.

 فراموش نکنیم که اثرگذاری موفق روس ها در انتخابات ۲۰۱۶ که با نزدیکی به خانواده ترامپ صورت گرفت؛ و  منجر به افشای اطلاعات کلینتون گردید؛ زمینه ساز پیروزی ترامپ در انتخابات شد.

گزارش FBI در اواخر ریاست جمهوری اوباما تحت عنوان "رخنه روسیه به ایالات متحده"  تا حدی حائز اهمیت تلقی گردید که اوباما دستورتحریم برخی افراد و نهادهای روسی دخیل در هک شدن سیستم های انتخابات آمریکا را صادر کرد که براساس آن ۳۵ نفر از نیروهای اطلاعاتی روسیه از آمریکا اخراج شدند.  

متعاقب گزارش فوق؛ وزارت دادگستری آمریکا ورود پیدا کرد و گزارش جنجال برانگیز بازرس مولر در مورد رخنه روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا  پس از دو سال تحقیق و ۱۵۰میلیون دلار هزینه منتشر شد. نتیجه گزارش این شد که طبق قانون جرم رئیس جمهور آمریکا قابل اثبات نیست. اما در کنار قابل اثبات نبودن جرم ترامپ، صدور کیفرخواست برای ۳۵ نفر صادر شد که چندین نفر از آنها از اعضای اصلی کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ بودند.

ترامپ هم اکنون با برخورداری از "مصونیت قضائی" مصرح در قانون اساسی متهم نیست. به محض اینکه این مصونیت برداشته شود؛ مجرم است. الان هم سنا در پی استیضاح رئیس جمهور است اما قوانین پیچیده برای برکناری رئیس جمهور بخت اندکی برای موفقیت استیضاح کنندگان دارد. زیرا  استیضاح ترامپ نیاز به دو سوم آرای نمایندگان سنا دارد که اکثرشان هم از جمهوری‌خواهان هستند.
پس دلیل عمده تحریم ظریف؛ شکنندگی ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا است که زمینه ساز جلوگیری از ورود ظریف به آمریکا شده است.

دلایل دیگری هم رسانه های خبری آمریکا مطرح کردند. در حواشی علل تحریم ظریف دو عامل خیلی بولد شد یکی دعوت ظریف به کاخ سفید به نقل از نیویورکر و دیگری سریال گاندو، به این خاطر که در این سریال وزیر خارجه را بسیار دور از واقعیت نشان داده اند، شما کدامیک را جدی تلقی می‌کنید؟ مورد کاخ سفید را آقای ربیعی تایید کردند، اما مورد دوم را چه طور ارزیابی می کنید؟
این دو موضوع باید از یکدیگر تفکیک شوند. زیرا هر کدام در بخش های جداگانه دارای اهمیت هستند. بحث درگیر کردن وزیر خارجه در یک سریال تلویزیونی یک موضوع سیاسی است که نه تنها بر اهمیت های امنیتی فیلم نمی افزاید؛ بلکه می تواند ماهیت امنیتی سریال را هم دچار خدشه نماید. سریال گاندو به لحاظ شکل و محتوا مخاطب خود را داشت و بسیار هم موفق بود. البته با تاکید باید گفت که نشان دادن اتفاق ها و رویدادهای امنیتی برای خارج؛ چارچوب و ضوابط خود را دارد و اگر حرفه ای نباشد؛ اصل موضوع و هدف خدشه دار می شود. وزارت خارجه بر اساس وظایف ذاتی خود و براساس وظایف و ماموریت های محوله عمل می کند و به هیچ وجه ورود شخصی و غیر هماهنگ به مسائل ندارد. اما اگر کارگردانی برای هیجان بیشتر مخاطب از وزیر خارجه بهره گیرد، اخلاق حکم می کند که هماهنگ باشد. در غیر اینصورت هم محتوای سریال را زیر سئوال می برد و هم سیاست خارجی کشور را درگیر مسائلی می کند که برای کشور هزینه بر خواهد شد.

یک روزنامه فرانسوی پشت پرده تحریم ظریف را این گونه تحلیل کرده بود که ترامپ احساس کرده که ظریف اختیاری ندارد و می خواهد با رهبر عالیقدر ایران که تصمیم گیرنده نهایی است مذاکره کند . تحلیل شما چیست؟
روزنامه ها برای کسب مخاطب و رضایت آنها روی موج حرکت می کنند. مگر وزیر خارجه فرانسه در مذاکرات اختیار دارد؟ همه وزرای خارجه براساس نوع ماموریتی که به آنها سپرده می شود ؛ فعالیت دارند. اگر کسی فکر می کند که وزیر خارجه اختیار دارد؛ با دیپلماسی آشنایی ندارد. وزیر خارجه می تواند هم برای ادامه جنگ و هم برای آتش بس و ایجاد صلح مذاکره کند که موضوعاتی به شدت متفاوت هستند. اینطور نیست که وزیر خارجه ای که اختیار مذاکرات در مورد ادامه جنگ را داشت حالا نمی تواند در مذاکرات آتش بس و صلح حضور داشته باشد.

ما نباید در دام کسانی گرفتار شویم که قصدشان به چالش کشاندن وزیر خارجه و بعد دولت و رهبری است. نیت آنها ورود شیطنت آمیز به اقتدار نظام است. نباید تحت تاثیر بدخواهی های رسانه ای قرار گرفت. وزارت خارجه و شخص وزیر خارجه خط مقدم برای اجرای اهداف و تحقق تصمیم گیرها در بخش مرتبط با سیاست های کلان نظام هستند.     
 

جالب تر اینکه بسیاری از روزنامه ها در اروپا؛ دولت ترامپ و شخص ترامپ را فاقد دانش و ظرفیت های لازم برای تصمیم گیری می دانند. پس مشخص است که چنین مطالبی با سفارش کار نو.شته می شود.

چرا آمریکا همزمان با تحریم ظریف معافیت های هسته ای را تمدید کرد؟ این چه پیامی داشت؟
اولین پیام روشن این است که در مورد خروج از برجام اشتباه کرده اند. اگر این معافیت را هم بر می داشتند همه ارتباط خود با موضوع هسته ای ایران را از دست می دادند. الان هم حضور آنها در بحث هسته ای تا این حد کاهش پیدا کرده  و نمی خواهند این سطح از مشارکت را هم از دست بدهند.  

دومین پیام این است که دچار سرگردانی سیاسی و بن بست در تصمیم گیری هستند. به هیچ عنوان به مصلحت نمی بینند که کانال های ارتباطی خود را با ایران بطور کامل قطع نمایند. پیام دیگر به خودشان است که تحریم ظریف را نباید خیلی جدی بگیریم.

در نهایت با تحریم ظریف پیش‌بینی شما از اینده هرمز و خلیج فارس با تنش های موجود را چه طور می‌بینید؟ ایا  ظریف حریف عرب ها و تنش ها خواهد شد؟
تحولات خلیج فارس را هم از ظریف منفک کنید. تحولات آتی تنگه هرمز بستگی به تصمیماتی خواهد داشت  که اگر به درستی از سوی دو طرف گرفته نشود؛  قطعا ترتیبات امنیتی و ژئو پولیتیک منطقه را دچار تغییر خواهد کرد و نقشه سیاسی و مرزهای جغرافیایی بسیاری از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و منطقه را که با قرار دادهای جنگ جهانی اول و دوم شکل گرفته اند را  تغییر می دهد.

در اینجا باید گذری داشته باشیم به اظهارات اخیر ترامپ که گفته بود که ایرانی ها در جنگ ها بازنده و در مذاکرات پیروز بوده اند. مطمئنا آقای ترامپ نسبت به تاریخ آمریکا هم بی اطلاع است . آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم در همه جنگ هایی که در آسیا داشته از جمله جنگ های ویتنام و دو کره؛ جنگ های افغانستان و عراق و سومالی جنگ های نیابتی اش در یمن و لیبی شکست خورده است.  

تیم ترامپ به خوبی می داند که ایران به جشنواره ای از پهپادهای فوق پیشرفته آمریکا مبدل شده است. هنوز وحشت آر کیو ۱۷۰ را اوباما از یاد نبرده بود که ترامپ کابوس وحشتناک گلوبال هاوگ چند میلیارد دلاری را در چشمان خود دید.

در یک جمله، ایران توانست با برتری آمریکا از جنگ لفظی و جنگ دریایی و هوایی عبور دهد. در این فرآیند ؛  "استراتژی بازدارندگی" آمریکا  جایگزین "اعلام جنگ" شد. با ساقط شدن گلوبال هاوگ و در پلان سوم آمریکا راهبرد بازدارندگی را به اجماع جهانی علیه ایران تغییر داد. حتی از متحدین راهبردی خود پاسخ نه دریافت کرد. حالا سرنوشت کشورهای منطقه و خلیج فارس و ادامه حضور آمریکا در منطقه به شلیک تیری بند است.

۳۱۰ ۳۱۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1286605

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 14 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 35
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رحمان IR ۰۷:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
    18 31
    درود در اکثر موارد در دیپلماسی ،ایران به دنبال یک حرکت حمله ای و برنامه ریزی شده دشمن ،بدنبال دفاع از خود است که در بهترین شرایط موفق به خنثی کردن حمله میشود تازه اگر در دام بعدی دشمن نیوفتد...پیشرفت در دیپلماسی زمانی حادث شده است که همیشه چند قدم از دشمن پیش افتیم یعنی ما حرکتی انجام دهیم که دشمن را به فکر اندازد و به مسیری که به نفع ماست هدایت کند ،که فکر میکنم با حضور آقای ظریف ایران به این اهم خواهد رسید.
    • هادی US ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
      68 7
      آره خوب، ما کلا مرکز دنیا هستیم و هیچ کس خبر نداره. دیپلماسی ما مرکز دنیا است. نیروی نظامی ما مرکز دنیا است! سیاستی که ما داریم هیچ کجای دنیا نداره! دانشمندانی که ما داریم هیچ کجای دنیا نداره! تاریخی که ما داریم هیچ کجای دنیا نداره ! سواد و فهم و شعوری که ما داریم هیچ کجای دنیا نداره! موشک های ما را هیچ کجای دنیا نداره ! دین و ایمان!!! ما را هیچ کجای دنیا نداره ! اصلا اگه ما ایرانی ها نبودیم چرخ فلک از حرکت می ایستاد... ما ایرانی ها هیچ چیزی نداشته باشیم این خودشیفتگی و خود همه چیز پنداری مون در دنیا سرآمد است
    • علی FR ۱۵:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
      9 22
      جناب هادی، ما برای منافع آمریکا مشکل ایجاد میکنیم. رقیب ژئوپلیتیک عربستان و اسرائیل هستیم. لابی اسرائیل بسیار قدرتمند و بانفوذ است. حتی اگر با آمریکا کاری هم نداشته باشیم باز هم بر ما فشار وارد میکنند. مشکل اصلیشان با ما حمایت ما از حزب الله است. تنها زمانی است از سر ما بر می دارند که این مشکلشان حل شود که در آینده ای نزدیک نمی‌شود.
    • IR ۲۲:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
      12 0
      خب علی آقا گیرم تمام این کارها را بکنیم چه منافعی در پی داره؟
  • IR ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
    مردم آمریکا اصلا نمیدونن کشوری به نام ایران وجود داره چی میزنید که این مقاله ها را مینویسید؟
    • مرتضی خوانساری US ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
      1 3
      مهم نیست که مردم آمریکا ندانند که ایران کجای نقشه دنیا قرار دارد مهم این است که ما باید پاسخ مناسب به رفتارهای آمریکا داشته باشیم و بدانیم کجای جهان و تاریخ قرار داریم . اما اینکه چه چیزی مصرف می شود که این مطالب نوشته می شود ؛ پاسخ آن راحت است. در پی قدرت فکر بودن به جای فکر قدرت روزی که امام گفت شاه باید برود همه گفتند شدنی نیست . روزی که امام فرمود که من تو دهن این دولت می زنم و با پشتیبانی ملت دولت تعیین می کنم گفتند شدنی نیست ظرف 24 ساعت اتفاق افتاد. روزی که امام فرمودند صدام و حزب بعث باید برود گفتند نمی شود . طناب دار را ایرانی ها گردن صدام انداختند و ما صدام را با هزینه آمریکایی ها از میان برداشتیم . روزی که امام به گورباچف به عنوان ابر قدرت جهان نامه نوشت که جناب آقای گورباچف ، برای همه روشن است که از این پس کمونیسم را باید در موزه‌های تاریخ سیاسی جهان جستجو کرد؛ چرا که مارکسیسم جوابگوی هیچ نیازی از نیازهای واقعی انسان نیست؛ و صدای خرد شدن استخوان های کمونیسم به گوش می رسد کسی باور نداشت . سه سال بعد شوروی و نظام مارکسیستی سقوط کرد.
  • شمس تبریزی IR ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
    66 4
    جناب کارشناس بسیار اغراق آمیز سخن گفتن. فرضا ایشان میفرمایند « گلوبال هاوک چند میلیارد دلاری توسط ایران ساقط شده». قیمت این پهپاد به زور به 200 میلیون دلار میرسه و ایشان فرمودن چند میلیارد دلار. قصدم تخفیف کاری که ایران انجام داده نیست اما هر چیزی را باید در حد و اندازه خودش دید و نه بیشتر. یا ایشان به نقل از ترامپ فرمودن «ایران پول هایش را با برجام از آمریکا خارج کرد». رقم پولی که ما در آمریکا داریم خیلی بیشتر از اونی هست که خارج کردیم اما ایشان طوری میگویند که گویی حرف ترامپ را باور کردن. یا فرضا «ترامپ به خوبی می داند که اگر ظریف با دموکرات ها در روند انتخابات 2020 هماهنگ باشد ترامپ شانسی برای پیروزی دوباره در انتخابت ریاست جمهوری را ندارد». اینها اغراق آمیزه. نمیگم ایران نمیتونه روی انتخابات آمریکا تاثیر گذار باشه اما این تاثیر گذاری از طریق چند مصاحبه و حضور در محافل دانشگاهی نمیتونه اتفاق بیفته. بله چیزی مثل گروگان گیری سفارت تاثیر داشت. خروج ایران از برجام تاثیر داره. جنگ تاثیر داره اما نه این چیزهایی که شما فکر میکنید
    • مرتضی خوانساری US ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
      1 0
      با سلام و احترام گلوبال هاوگ یک پروژه چند میلیارد دلاری بود که قرار بود برای شرایط خاص نظامی مورد بهر برداری قرار گیرد. این پهپاد به جاروبرقی برای جمع آوری اطلاعات حساس و تجسس های ویژه شهرت داشت . ویژگی خاص دیگر آن ارتفاع پرواز این پهپاد بود. بعد از اینکه مورد اصابت موشک قرار گرفت و مسیرهای پروازی آن توسط ایران اعلام شد همه ویژه گی های خاص خود را برای مناطق حساس جنگی از دست داد و این تکنولوژی آینده دیگر به گذشته تعلق دارد.
    • مرتضی خوانساری US ۱۰:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
      1 0
      تاثیر گذاری در انتخابات یک کشور به طول و عرض آمریکا خیلی راحت تر از تاثیر گذاری بر انتخابات سایر کشورها است . فقط جهت اطلاع حضرتعالی عرض شود زمانی که تکاوران نیروی دریایی آمریکا قبل از انتخابات 2016 در آب های خلیج فارس توسط دلاورمردان سپاه به اسارت گرفته شدند از طرف جمهوری خواهان آمریکا به ایران پیام دادند که آنها را تا بعد از برگزاری انتخابات آزاد نکنید. این مطلب در رسانه های خودمان هم قابل جستجو است. در زمان کارتر هم درخواست داشتند که اعضای سفارت آمریکا را تا قبل از برگزاری انتخابات آزاد کنید. نکته قابل توجه این است که علیرغم اینکه در همه نظر سنجی ها مشخص بود که کارتر رای می آورد؛ امام در یکی از سخنرانی خود فرمودند که مردم آمریکا به کارتر رای نمی دهد و ایشان برود همان بادام زمینی خود را بکارد. بنابراین نفوذ در انتخابات کشوری مانند آمریکا که افکار عمومی اش تحت تاثیر شدید خبرها و رسانه ها هست ؛ به راحتی صورت می گیرد. توصیه به جنابعالی این است که نام مولر را در شبکه های معاند خارجی جستجو فرمایید به راحتی متوجه نفوذ سایر کشورها در انتخابات آمریکا خواهید شد. حضرت امام هم
    • IR ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
      0 0
      از قیمت پهپاد درستی نظر معلومه ایشون هم باید برن پیش همون پهباند
    • شمس تبریزی IR ۱۶:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
      0 0
      با عرض سلام و احترام متقابل. جناب خوانساری فکر میکنم اصابت یک پهپاد با از بین رفتن کل سرمایه گذاری انجام شده در پروژه ساخت این پهپادخیلی متفاوت باشد. در یک سیستم ممکن است نقصی وجود داشته باشد که نیروی متخاصم از همان نقص و روزنه برای نفوذ و ضربه زدن استفاده کنه. این نقص را میتوان پس از بررسی همه جوانب برطرف کرد و مدل جدید پهپاد را که دارای ضعفهای قبلی نیست روانه بازار کرد. این را از این جهت عرض کردم که ممکن است یک زمانی هم فرضا موشک نقطه زنی که ما داریم به طور دقیق به هدف اصابت نکند اما این بدان معنی نیست که کل سرمایه گذاری ما برای پروژه ساخت موشک نقطه زن به هدر رفته.
    • شمس تبریزی IR ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
      0 0
      همانطوری که قبلا عرض کردم منکر تاثیر گذاری بر انتخابات آمریکا از خارج آمریکا نبودم و در مورد کارتر هم درست فرمودید و من به مورد تاثیر گروگانگیری اشاره کردم. اما در مورد دستگیری تفنگداران آمریکایی مطلب به گونه ای دیگر اتفاق افتاد و اتفاقا این کری بود که بلافاصله با ظریف تماس گرفت و ترتیب آزادی آنها را در فاصله زمانی کوتاه داد. با عرض پوزش من در مورد تماس جمهوریخواهان در این رابطه چیزی نشنیدم و در جستجو چیزی نیافتم. با همه اینها، عرض من ناظر به تاثیر گذاری مصاحبه ها و حضور ظریف در مجامع مختلف آمریکا و هماهنگی او با دموکراتها برای تاثیرگذاری بر انتخابات بود. به علاوه اگر فرض کنیم که نزدیک انتخابات امریکا اقدامی توسط نظامیان ایران برای تاثیرگذاری بر انتخابات انجام بشه، مربوط به شخص آقای ظریف نخواهد بود و ایشان حداکثر در این حوزه میتوانند حکم پل ارتباطی بین دموکراتها و نظامیان را داشته باشند. اگر منظور حضرتعالی این بوده که موافق هستم
  • IR ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
    73 1
    داداش خود خيلي بزرگ بين هستيد
  • شمس تبریزی IR ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
    69 3
    خب احمدی نژاد هم از این حرفهای اغراق آمیز میگفت که بله آمریکایی ها میخواستن مرا روی آسمان بغداد بدزدن و یا موقع سخنرانی من در سازمان ملل همه مبهوت شده بودن و حتی پلک نمیزدن. طوری صحبت کرد که آقای جوادی آملی با نقل روایتی از پیامبر بهش گفت آدم حیوان را هم نباید فریب بده چه رسد به یک انسان. البته خود ظریف این حرفها را درباره خودش نمیگه اما شما هم نگویید. علاقه به یک شخص نباید ما را دچار توهم کنه. کما اینکه یک عده از عوام فرضا ادعا میکردن ما تصویر امام را روی کره ماه دیدیدم. شما که عوام نیستید که چنین حرفهایی را میگویید. قصد من پایین اوردن ظریف نیست. اما شما هم خیلی پیاز داغ قضیه را زیاد کردید
    • IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
      19 2
      ايول شمس دارد بسمت واقعيت مياد شمس بزرگوار اينها همه يكي هستند كشته مرده دلار مفت نفتي فقط شما نبايد مفتكي بلند گو انها شويد مگر دلار فراوان گيرت بياد
    • IR ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
      20 1
      هاله نور را فراموش کردی !!!!!!
    • IR ۱۵:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
      13 2
      10 13 شمس تبریزی همیشه واقعیت ها رو گفته شاید شما باید سمت واقعیت ها حرکت کنید
  • IR ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
    69 3
    کارشناسی متوهمانه درست مثل سیاست ایران...
    • مرتضی خوانساری US ۱۷:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
      0 0
      از توهم تا واقعیت روزی که امام فرمودند که شاه باید برود همه گفتند شدنی نیست. روزی که امام فرمود که من تو دهن این دولت می زنم با پشتیبانی ملت دولت تعیین می کنم گفتند شدنی نیست ظرف 24 ساعت اتفاق افتاد. روزی که امام فرمودند صدام و حزب بعث هر دو باید بروند؛ گفتند شدنی نیست . طناب دار را ایرانی ها گردن صدام انداختند و ایران صدام را با هزینه آمریکایی ها از میان برداشت . روزی که امام فرمودند که شوروی در تجاوز به افغانستان شکست می خوردی همه گفتند ابر قدرت شوروی در افغاسنتان بدون دولت و ارتش شکست می خورد؟ شدنی نیست اما شکست خورد. روزی که امام به گورباچف به عنوان ابر قدرت جهان نامه نوشت که جناب آقای گورباچف ، برای همه روشن است که از این پس کمونیسم را باید در موزه‌های تاریخ سیاسی جهان جستجو کرد؛ چرا که مارکسیسم جوابگوی هیچ نیازی از نیازهای واقعی انسان نیست؛ و صدا خرد شدن استخوان های کونیسم به گوش می رسد کسی باور نداشت . سه سال بعد شوروی و نظام مارکسیستی سقوط کرد . اگر روزی می گفتند که آرکیو 170 را در ایران به زمین می نشانیم و گلوبال هاوگ را ساقط می کنیم . باز می گفتند توهم است .
  • IR ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
    55 1
    ظریف در کشور خودش چه تأثیری داشته كه بخواد در انتخابات آمریکا تأثیر بذاره !!!!!
  • IR ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
    26 2
    حالا اینقدر این بنده خدا باد کنید تا به دست نخبه کشان داخلی بترکد
  • IR ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
    42 8
    جالبه..چطور وزیری که داخل کشور خودش محبوبیت قبلی خود را از دست داده و به کمترین حد رسانده چطور میتواند بر انتخابات آمریکا تاثیر بگذارد..حاجی بفهم که با مردم 40سال قبل صحبت نمیکنی مردم دیگه میفهمن..تویی که باید بفهمی..لطفاً بفهم...بعد از مدتها به خبر آنلاین سر زدم که بازم مثل خیلی کارهایم مثل رای به روحانی و دنبال کردن ظریف در فضای مجازی پشیمانم
    • فاضل IR ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
      3 21
      شما کی نظر سنجی کردی و متوجه شدی که ظریف محبوبیتش را از دست داده
    • مرتضی خوانساری US ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
      1 1
      مهم محبوبیت و یا عدم محبوبیت وزیرخارجه نیست . برای اینکه دست ظریف را از جان کری ( یا همان دموکرات ها )کوتاه کنند مجبور شدند برای او محدودیت جغرافیایی ایجاد کنند . فقط میان هتل و سازمان ملل تردد نماید. بخاطر داشته باشید که ترامپ با رای الکترال و با حمایت یک کشور خارجی در انتخابات پیروز شد . باز به خاطر آورید که رقابت میان نامزدهای انتخاباتی در آمریکا بسیار فشرده است و کاندیداها با اختلاف آرای کمی به پیروزی می رسند . جبران این اختلاف با مهندسی قابل جبران است . فقط کافی است که دو ماه قبل از انتخابات 2020 آمریکا یک رویداد مهم در خلیج فارس داشته باشیم .
  • IR ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
    35 3
    از وقتي تحريم شده خيلي شلوغ و پلوق ميكند مگر بقيه هم تحريم نشدند جيكشون در نيامد
  • بی نام IR ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
    40 4
    خیلی جالبه آمریکا حراس داره؟ اونوقت ایران از اینکه مایک پمپئو بیاد ایران با مردم صحبت کنه حراس نداره بابا سه روز فقط داشتن مردم رو توجیه میکردن که چرا موافق اومدن پمپیو به ایران نیستن
    • IR ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
      6 0
      هراس درسته دلبندم نه حراس
    • IR ۱۶:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
      3 7
      اولا هراس نه حراس دوما نه ما خوبیم نه امریکایی ها ..نه ما حاضریم حرف اونها رو قبول کنیم ونه اونها حاضر هستن حرف ما رو قبول کنن
  • US ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
    27 1
    والا بخدا من یکساعت باید برای اینها توضیح بدم ایران کجاست آخرشم فکر میکنن عراق رو میگم, ما نمیتونیم تاثیر روی همایگانمون بزاریم آمریکایی‌ها پیش کش,اعتماد به سقفتون منو کشته
  • IR ۱۵:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
    20 2
    خود گوییم و خود خندیم عجب کشوری هنرمندی
  • IR ۱۸:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۴
    24 5
    بذارید پمپو بیاد حرف بزنه هر چند که دشنن ما باشه
  • DE ۰۰:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
    12 8
    کم کم دارید از ظریف یک رستم دستان می سازید . ظریف یک سخنگوی بی اختیار است و ترامپ بیدی نیست که از این بادهای موسمی بترسدو بلرزد .
  • محمد IR ۱۶:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
    0 0
    به نظرم برای ملت آمریکا،‌ عملکرد ترامپ مهمه که تاکنون به نفع منافع کشورشون بودهٰ‌بنابراین از حالا مشخصه که با آرای بالا باید منتظر دوره دوم ریاست جمهوری ایشون باشیم.
  • NL ۲۳:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۵
    0 0
    امریکا می داند چکار می کند در مرحله اول گفت ایران سر ما کلاه گذاشته آیا واقعا اینطور بوده ؟ نه نبوده همانطوری در زمان مذاکرات آقای روحانی گفت بدنبال یک تفاهم برد برد هستیم پس چرا به امریکا نمیگوییم ،چون ما به خاطر این قضیه به خودمان ببالیم که کلاه گذاشتیم سرشان برای همین است از برجام خارج شدند به عبارتی تایید میکنیم که سر امریکا کلاه گذاشتیم و این همانیست که امریکا می خواهد تنها راه نه مذاکره است و نه جنگ بلکه کاهش قیمت نفت است بطوریکه دیگر نفت شیل امریکا صرفه اقتصادی نداشته باشد
  • DE ۰۰:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۶
    0 0
    به نظرم کارشناس خیلی منطقی استدلال کرد چون سیاست امریکا بعد از اینکه پهبادش که نتیجه یک پروژه چند میلیاردی بود مورد اصابت قرار گرفت, تغییر کرد و اگر ظریف هم تحریم کردند چون می خواستند صدای دولت ایران را خفه کنند. اسرائیل, عربستان و ایران رقبای منطقه ای هستند و امریکا سعی دارد هر طور شده اسرائیل را ژندارم منطقه کند. کشورهای عربی همه پذیرفته اند و گردن کج کرده اند اما ایران مقاومت می کند و می خواهد قدرت منطقه ای باشد.