حسن نوروزی نماینده رباط کریم در گفتوگو با خبرآنلاین، از احتمال مستثنا شدن شهرهای سنی نشین و مرزی از طرح استانی شدن انتخابات مجلس خبر داد.
عضو کمیسیون شوراها و سیاست داخلی مجلس با اشاره به تفاوت گرایشهای مذهبی شیعه و سنی در استانهایی چون سیستان و بلوچستان، گلستان، آذربایجان شرقی و خراسان جنوبی، گفت: برگزاری انتخابات استانی در این استانها قطعا با مشکلاتی روبرو خواهد بود.
به گفته وی اگر انتخابات مجلس در این استانها نظیر انتخابات مجلس خبرگان برگزار شود، قطعا با مخالفت شورای نگهبان مواجه خواهد شد چون بیم کاهش سطح مشارکت عمومی در آن میرود.
نوروزی ادامه داد: حتی اگر انتخابات را در دو سطح اصلی (مرکز استان) و فرعی (شهرستانهای هر استان) برگزار کنیم هم در مناطق مرزی دچار مشکل می شویم. چون توازن به هم میخورد.
نماینده رباط کریم با اشاره به اصول سوم و نوزدهم قانون اساسی که به رفع هرگونه تبعیضی میان آحاد ملت اشاره دارد، گفت: هنوز در کمیسیون شوراها این بحث وجود دارد که چگونه استانی شدن انتخابات را با وجود مستثی شدن برخی استانها تصویب کنیم که به ایجاد تبعیض در کشور متهم نشویم.
وی با اشاره به جلسه وزیر کشور با اعضای کمیسیون شوراها از دغدغههای مصطفی محمدنجار برای چگونگی اجرای استانی شدن انتخابات مجلس سخن گفت و افزود: این دغدغه جدی است که مثلا چطور تهرانیها که میخواهند به 30 نفر نماینده مورد نظرشان از میان قریب به 800 نفری که صلاحیتشان تایید میشود، فرصت مطالعه سوابق همه آنها را خواهند یافت؟
نوروزی با اعتقاد بر اینکه باید ابتدا مشکل احزاب و شوراها را حل کرد و بعد به استانی شدن انتخابات پرداخت، ادامه داد: استانی شدن انتخابات مجلس در گرو حزبی شدن انتخابات و واگذاری برخی مسئولیتهای مجلس به پارلمانهای محلی یعنی شوراهاست. به گونهای که شوراهای شهر، پارلمانهای محلی باشند و نه شوراهای شهرداری.
به گفته وی تصویب استانی شدن انتخابات قبل از این مراحل، هزینه انتخابات را بالا میبرد. مضاف بر اینکه مستثنی کردن چند استان نیز مشکلاتی را در پی خواهد داشت. از این رو مجلس در تصویب نهایی این طرح باید به این ایرادات که مورد توجه دولت نیز هست، توجه کند.
/30111
نظر شما