۰ نفر
۶ دی ۱۳۸۷ - ۱۷:۵۳

رئیس مجلس شورای اسلامی، نایب رئیس وی و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام طی دو روز گذشته به مناسبت های مختلف، نصایحی را خطاب به روحانیون و حوزویان مطرح کرده اند.

به گزارش خبرآنلاین،لاریجانی از روحانیون خواست که دولتی نشوند، ابوترابی فرد یادآور شده که قدرت روحانیت به پشتوانه ملت است و هاشمی رفسنجانی ازکم کاری حوزه‌‏ها در بحث نوآوری گلایه کرده و بر لزوم توجه به ابعاد سند چشم انداز 20 ساله در این باب تاکید کرده است. 

لاریجانی

علی لاریجانی که اخیرا در تمامی سخنرانی هایش -از یادواره شهید مفتح گرفته تا همایش 30 سال انقلاب و سخنرانی در مدرسه فیضیه قم- «روحانیت را یک سرمایه ملی برای کشور» خوانده است، امروز نیز با تکرار این سخن پیشین خود درهمایش ائمه جماعت استان تهران، گفت: روحانیت یک قطب مهم و تاثیرگذار در کشور است.
وی با تاکید بر اینکه روحانیت نباید اتصال مالی به دولت پیدا کند، گفت:‌ روحانیان باید استقلال خودشان را حفظ کنند. البته حکومت‌‏گران وظیفه دارند به آنها کمک کنند تا روحانیت بتواند خدمات ارایه کند. اما کمک حکومت‌‏گران باید با اصول صحیح باشد. کمک به روحانیت باید هم کمک سیاسی، فرهنگی و اجتماعی باشد و هم کمک مادی، تا مساجد به عنوان یک قطب فرهنگی شناخته شوند.
رئیس مجلس با اشاره به اینکه برخی از روحانیون، احتیاج به مسکن و مسائل جانبی دارند، گفت: باید این نیازها برطرف شود تا روحانیون وقتشان را صرف فرهنگ‌‏سازی کنند. البته حکومت گران نباید آنها مدیون خود کنند.

ابوترابی فرد

قدرت روحانیت به پشتوانه ملت است
محمدحسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس نیز با حضور در همایش پرچمداران نهضت حسینی گفت: اگر این نظام سه دهه را با اقتدار خصوصا در صحنه سیاسی منطقه و جهان حضور یافته این اقتدار در سایه‌ این محور قدرتمند(ولایت) نظام است. این یکی از آموزه‌های دینی است و پیکره این نظام را جمهوریت شامل می‌شود که رای مردم است. قدرت روحانیت امروز کشور نیز به پشتوانه این ملت است. یکی از رسالت‌های سنگین شما بزرگواران فراهم کردن زمینه حضور متراکم،‌عقلانی، علمی، و آگاهانه مردم در صحنه است.
وی تاکید کرد: هرقدر مردم ما از رشد عقلانی و علمی بالاتری برخوردار شوند، بر درجات آگاهی و معرفت آنان نسبت به مسائل امروز جامعه و جهان افزوده می‌شود و ارتباط آن‌ها با نظام جمهوری اسلامی و ولایت فقیه استحکام می‌یابد. این تکیه‌گاه قدرتمند را باید حفظ کرد. رای مردم در شکل‌گیری همه نهادهای این نظام نقشی قدرتمند و محوری دارد و رسالت شما ارتقای سطح آگاهی و شناخت است.
نائب رییس مجلس هشتم اظهار کرد: اصل ولایت فقیه به عنوان عمود خیمه نظام اسلامی از جمله این آموزه‌هاست؛ ولایت فقیه یعنی ولایت علم فقه،‌ قرآن،‌ عترت،‌ عدالت و عدل. ما فقیه را به این ویژگی‌های می‌شناسیم. ولایت فرد نیست، این ویژگی‌هاست که بستر ولایت را فراهم می‌آورد؛ لذا هر کدام از این ویژگی‌ها آسیب ببیند ولایت دیگر معنا ندارد.

هاشمی رفسنجانی

انتقاد هاشمی رفسنجانی از عدم نوآوری در حوزه‌‏ها
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر لزوم نوآوری در حوزه‌‏های علمیه با انتقاد از کم کاری حوزه‌‏ها در بحث نوآوری گفت: در کشور ما هر مساله‌‏ای که اتفاق می‌‏افتاد به روحانیت نسبت می‌‏دهند.
اکبر هاشمی رفسنجانی که در پنجمین جلسه از سلسله نشست‌‏های خانواده‌‏های قرآنی در دانشگاه جامع رضوی سخن می‌‏گفت با بیان اینکه روحانیت با دیگر مردم تفاوتی ندارند، گفت: روحانیت بخاطر این که ادامه دهنده راه انبیاء هستند باید ویژگی‌‏های زیادی داشته باشند.
وی با بیان اینکه بعد از غیبت امام زمان مسوولیت انبیاء را علما برعهده گرفتند، گفت: امروز برای اولین بار اتفاقی افتاده است که روحانیت توانسته براساس خواسته‌‏های خودش حکومت تشکیل بدهد و نباید نقش امام را در این زمینه از خاطر دور نگاه داشت. اگر روحانیت و شخصیتی مانند امام آن نوآوری را انجام داده‌‏اند ما باید بعد از ایشان به دنبال نوآوری های دیگری برویم.
وی با طرح این پرسش که چگونه باید نوآوری ایجاد کرد اظهار داشت: هیچ مجتهدی نیست که در تمام ابواب علوم تخصص داشته باشد هرچند باید مجتهد عام نیز تربیت شود و در هر حکومتی اگر اختلاف‌هایی پیدا شد مردم به روحانیت رو می‌‏آورند و روحانیت در بیشتر مواقع طرف مردم را گرفته است. امروزه دانشگاه‌‏های دنیا در حال کشف اسرار عالم هستند ولی ما در حوزه‌‏ها در این زمینه چه کرده‌‏ایم ؟ امام (ره) جمله‌‏ای دارد و باید در این سخن ایشان تعمق کرد و آن این است که فرمودند فقه اسلامی تئوری جامع و کامل اداره جامعه و انسان از گهواره تا گور است.
هاشمی رفسنجانی با انتقاد ازکم کاری حوزه‌‏های علمیه در خصوص نوآوری و نیز بحث تخصصی شدن حوزه‌‏ها و رشته‌‏های تحصیلی آن به سند چشم انداز 20 ساله اشاره کرد و گفت: به هر حال ما در جامعه‌‏ای هستیم که سرسلسله آن ولی فقیه است، هر مساله ای که در کشور اتفاق می‌‏افتاد به روحانیت نسبت می‌‏دهند و اگر بخواهیم نوآوری در حوزه‌‏ها داشته باشیم باید همان راهی برویم که دانشگاه دنیا رفتند. وی تاکید کرد: حوزویان باید در یک رشته تخصصی وارد شود و در نهایت ما باید از یک جایی شروع کنیم و حوزه‌‏ها وظیفه دارند افرادمتخصص را تربیت کنند.

کد خبر 1303

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین