۰ نفر
۳ مرداد ۱۳۸۸ - ۰۵:۱۷

تعطیلات تابستانی نمایندگان تمام شد.

بالاخره سه هفته تعطیلات تابستانی مجلس تمام شد و نمایندگان دیروز و امروز از حوزه‌های انتخابیه‌شان راهی پایتخت شده‌اند تا در نخستین جلسه علنی که فردا برگزار می‌شود، شرکت کنند. پس از این تعطیلات طولانی که البته مورد انتقاد برخی نمایندگان -بویژه نمایندگان کلانشهرهایی چون تهران- است، اهالی بهارستان باید در انتظار روزهای پرکاری باشند. چه آنکه مراسم تحلیف رئیس‌جمهور دو هفته بعد در فواصل روزهای 15 تا 18 مرداد ماه برگزار خواهد شد و بلافاصله پس از آن نیز وزرای پیشنهادی کابینه دهم از پاستور به بهارستان معرفی می‌شوند تا نمایندگان در دو نوبت کاری در هر روز به بررسی صلاحیت آنها بپردازند.

به این ترتیب نمایندگان تازه نفس که حتی در این ایام تعطیلات هم از دور دستی بر آتش انتخاب وزرا داشته‌اند با حضورشان در مجلس بیش از پیش به رایزنی‌هایشان ادامه خواهند داد و با ارتباط نزدیکی که با معاونین پارلمانی دستگاهها دارند، از کم و کیف تغییرات مطلع خواهند شد. رایزنی‌هایی که محسن کوهکن عضو هیأت رئیسه مجلس از آن به عنوان «تعاملات اولیه مجلس با دولت به منظور تشکیل کابینه‌ای با حداکثر آرا» یاد کرد و از اشکال مختلف آن سخن گفت: «معمولاً دولت برای معرفی برخی وزرا با کمیسیون‌های تخصصی مرتبط با حوزه کاری آنها در مجلس مشورت می‌کند. رایزنی‌های نیمه‌تخصصی‌ای هم با فراکسیون‌های تخصصی مجلس همچون فراکسیون تعاون صورت می‌گیرد. برخی تعاملات سیاسی و رایزنی‌ها هم با فراکسیون‌های سیاسی اقلیت و اکثریت در مجلس نیز شکل خواهد گرفت که هیأت رئیسه برای کمک به مجموعه این رایزنی‌ها و کسب اطلاعات بیشتر از دولت کمک می‌کند اما این به معنی آن نیست که هیأت رئیسه یک تنه وارد مذاکره برای تعیین ترکیب کابینه خواهد شد».

البته نمایندگان مجلس تا پیش از آن زمان، نیز رویارویی دیگری با دولت را نیز پشت سر خواهند گذاشت و آن ادامه بررسی طرح اصلاح قانون بودجه 88 است که دو فوریت آن را پیش از آغاز تعطیلات مجلس به تصویب رساندند. طرحی که در حقیقت واکنش مجلس به کاهش بودجه دستگاه​های نظارتی بود. دولت برای جبران کسری بودجه 8500 میلیاردی خود که مجلس دست آن را باز گذاشته بود، یک راست به سراغ بودجه دستگاه​های نظارتی‌ای همچون دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور رفته بود که طی یکسال گذشته پرونده بسیاری از تخلفات مالی دولت را افشا کرده بودند. مجلس هم که خود در این جریان به دلیل حذف لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها از بودجه 88 از خشم دولت در امان نمانده بود با کسری بودجه 50درصدی مواجه شد.

به همین دلیل نمایندگان مجلس طرحی ارائه دادند که به واسطه آن، بودجه مجلس، شورای نگهبان، قوه قضاییه و مجمع تشخیص مصلحت باید صد در صد تخصیص یافته و کسری بودجه دولت از دیگر دستگاه‌های اجرایی به شکل یکسان کاسته شود. این طرح که با مخالفت گسترده دولت مواجه شد، نامه نگاری‌های بسیاری را در ایام تعطیلات مجلس به دنبال داشت. نخست منصور برقعی معاون برنامه‌ریزی و راهبردی رئیس‌جمهور به رئیس مجلس و دبیر شورای نگهبان نامه نوشت. سپس رضا عبداللهی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه پاسخ او را داد و در نهایت هم بار دیگر برقعی به عبداللهی نامه دیگری فرستاد که تاکنون پاسخی به آن منتشر نشده است. در مجموعه این نامه‌ها دولت اجرای طرح مجلس را ناممکن دانسته و کاهش یکسان از بودجه دستگاه‌های اجرایی را نیز امکان‌پذیر ندانسته است. البته دولت وعده داده که نگرانی مجلس در مورد کاهش شدید بودجه برخی دستگاه​ها را رفع کند. وعده‌ای که مجلسی‌ها خیلی به آن امیدوار نبودند اما باهنر به عنوان نایب رئیس مجلس به دولت سه هفته مهلت داد تا مشکل کسر بودجه دستگاه​های معترض را حل کند. مهلتی که فردا به پایان می‌رسد و دولت باید به مجلس گزارش دهد که این خواسته را محقق کرده یا نه؟

البته برقعی تنها مهمان دولتی مجلس نخواهد بود. چه آنکه منوچهر متکی و سیدشمس‌الدین حسینی وزرای امور خارجه و امور اقتصادی و دارایی برای پاسخگویی به سؤالات نمایندگان در صحن علنی مجلس حاضر می‌شوند.

کد خبر 13259

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین