به گزارش خبرآنلاین، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی همزمان با دهم آذرماه، «روز مجلس» در ساختمام مشروطه میزبان اهالی رسانه شد تا به سوالات آنها پاسخ دهد و گزارشی از عملکرد مجلس هم به رسانه ها ارائه دهد.
او در این نشست که یک روز بعد از اعلام انصرافش از حضور در انتخابات مجلس یازدهم برگزار می شد، به جایگاه مجلس در نگاه مرحوم آیت الله مدرس اشاره کرد و گفت: مخالفان آیتالله مدرس هم به اینکه وی شخصیتی مبرز در تاریخ ایران بوده است اذعان کردهاند. آثاری که از آیتالله مدرس منتشر شده است نشان از درخشندگی وی در پارلمان ایران دارد و به همین دلیل وارد مجلس شده است.
لاریجانی ادامه داد: یکی از نکاتی که مرحوم مدرس به عنوان حکومت عادله معتقد بود این بود که قانون و قانونگرایی باید در کشور حاکم شود. به عبارت دیگر مملکت یعنی حکومت قانون و اگر قانون حاکم نباشد، مملکت نیست. ایشان معتقد بود اگر می خواهیم کشور پیشرفت کند و اسم دولت به معنای واقعی پیدا کند باید قانون حاکم باشد. یکی دیگر از نکات مورد نظر ایشان این بود که مجلس را سمبل مشروطه و نماد آزادی و محل اتکای ملت می دانستند.
وی افزود: معتقدم باید مجلس را به منزله تمام ایران بدانیم، باید تقدس مجلس را بر هر امری مقدم بشماریم. وقتی مرحوم مدرس، استیضاح رضاخان را امضا کرده بود یکی از عناوینی که در آن آمده بود این بود که او به مجلس شورای ملی توهین کرد. لذا برای مدرس قطعی بود که توهین به مجلس یعنی توهین به ملت.
رئیس مجلس تاکید کرد: فکر می کنم این خیلی مهم است که بدانیم حفظ جایگاه جلس حفط آزادی ها و اراده ملت است. گاهی در فضای کشور با نوعی بی تقوایی سیاسی روبرو می شویم که هتک مجلس می کنند، مجلس را تخریب می کنند، تخریب کنندگان باید بدانند این مخالف مرام مدرس و امام است.
لاریجانی گفت: مرحوم امام (ره) یک وقتی نمایندگان دور اول را که خدمتشان رسیده بودند فرمودند که«من خیلی از مجالس را یاد دارم، در بعضی از مجالس هم رفتم به عنوان تماشاچی. یک دانه ازامثال شما نمایندگان در آن مجالس ندیدم. الا زمانی که مرحوم مدرس در مجلس بودند...»
لاریجانی با بیان اینکه این بیان امام یک آینده نگری داشت، خاطرنشان کرد: ممکن است یک اشکالاتی همیشه در هر نهادی وجود داشته باشد اما نهاد مجلس یعنی نهادی که نماینده ملت در آن است و تخریب کردن این نهاد تخریب کلیت ملت است. ممکن است در فصل انتخابات هیجانات سیاسی افزایش پیدا کند اما هیجان سیاسی اگر براساس صدق و مروت باشد دیوار کجی است که اگر فراز هم شود باز هم بر سر مردم فرود خواهد آمد. لذا کسانی که با دروغ و افترا قصد فضاسازی دارند دلسوز ملت نیستند آنهم وقتی با دشمن بدسگالی مواجه هستیم که دنبال تخریب و مساله سازی در کشور هستیم خیلی باید مراقب باشیم.
لاریجانی در ادامه به ارائه گزارشی از عملکرد مجلس دهم پرداخت و گفت: در این مجلس کارهای مهمی صورت گرفته است در هر سال قانون بودجه با دقت تصویب شده است اشکالاتی که دولت هم نمیدید نمایندگان در این قانون لحاظ میکردند.
وی افزود: در دوره دهم مجلس تعداد قوانین ابلاغی ۱۶۲ قانون است؛ ۶۳ طرح ۹۹ لایحه. قانون توسعه و اشتغال پایدار از قوانین مهم بود تا روستاییان یک زندگی آبرومند داشته باشند. قوانین رفع موانع تولید از قوانین مهم است. قانون ارزش افزوده مقداری از سهم را به شهرداریها داد تا برای آبادانی شهرها اقدام کنند. برای گازرسانی و آسفالت روستاها قانون گذاشتیم. قانون حفاظت از خاک و قانون هوای پاک بسیار مهم است. قانون حفاظت از منابع ژنتیک، قانون افزایش ظرفیت پالایشگاهها، قانون ساماندهی صنعت خودرو، قانون حمایت از جنگلبانان، قانون حمایت از هنرمندان، قانون حمایت از حقوق معلولان، حمایت از آموزش، پیشگیری از تقلب در آثار علمی، قانون کاهش ساعات کار بانوان شاغل، حمایت از کودکان و نوجوانان، منع به کارگیری بازنشستگان، قانون تشدید مجازات اسیدپاشی، قانون کاهش مجازات اعدام، قانون عدم تامین مالی تروریسم، نقض حقوق بشر آمریکا، تدوین قوانین بانکداری که الان در دستور است و مجموعا ۳۶۲ قانون تصویب شده است.
وی با تاکید براینکه در راستای وظیفه نظارت مجموعا ۱۶۵ سوال در صحن از وزرا شده، گفت: در موضوعات مختلف بوده و یک مورد نیز سوال از رئیسجمهور داشتیم. همچنین ۶ مورد تحقیق و تفحص در مجلس انجام شد. ۶ مورد نیز در صحن استیضاح داشتیم که دو مورد به عدم رای اعتماد منجر شد. ۱۳ مورد تخلفات دستگاهها احصا شد و گزارش آن به قوه قضائیه داده شد. کمیسیونها ۳۱ مورد گزارش به مجلس دادند که موضوعات بسیار مهمی مثل سیل، پلاسکو، احیای دریاچه ارومیه و حادثه تروریستی اهواز بود.
رئیس مجلس با تاکید براینکه ۶۴ جلسه بصورت غیرعلنی جلسه داشتیم، گفت: از آن جمله جلسه در خصوص آخرین تحولات منطقه با حضور وزیر خارجه؛ در خصوص ناآرامیهای کشور با حضور دبیر شورای امنیت، ناترازی بانکها با با حضور مسئولان، بحران آب در کشور، مبارزه با مواد مخدر، وضعیت کسری بیمههای درمانی، وضع کشاورزی و موارد غذایی، وضعیت اقتصادی کشور در تحریمها، وضعیت مؤسسات اعتباری، وضعیت ارز که دولت ۴۲۰۰ تومان اعلام کرد و در مجلس بحث شد و گفتند مبنای علمی ندارد. در خصوص موسسات اعتباری هم بحث مفصلی شد و مشکلات میلیونها نفر حل شد. راجع به چالشهای فضای مجازی و در خصوص FATF و وضعیت یارانهها که جلسه داشتیم. گزارشهای کمیسیون اصل ۹۰ را داشتیم؛ گزارشهای مستمری نیز مرکز پژوهشها به مجلس میدهد.
لاریجانی تاکید کرد: مجلس دهم، هم در حوزه تقنین و هم نظارت، کارهای خوبی انجام داده که گاهی در فضای هیجانی کارها دیده نمیشود.
اخبار تکمیلی متعاقبا ارسال می شود.
۲۷۲۷
نظر شما