به گزارش خبرآنلاین، در جریان نشست علنی امروز مجلس هرچند تقدیم لایحه بودجه یکی از مهمترین اتفاقات امروز خانه ملت بود اما همه حواشی نبود که در صحن سبز مجلس رخ داد. از تذکر برای علنی شدن دادگاه رسیدگی به پرونده معترضان گرفته تا مسئله نظارت بر سفرهای خارجی کارکنان دولت مورد بحث قرار گرفت. البته در این میان مسئله بوی بد تهران هم یکی از مواردی بود که تذکر نمایندگان را به دنبال داشت.
دادگاههای رسیدگی به پرونده معترضان بازداشتی به صورت علنی برگزار شود
بهرام پارسایی نماینده شیراز، در تذکر شفاهی خود خطاب به رئیس جمهور با تبریک روز دانشجو گفت: از بخشی از سیاستهای خارجی و برجامی مانند همیشه از شما حمایت میکنیم و تزلزل برجام و فشار وارده به مردم کشور نشان از جایگاه برجام دارد اما در مباحثی به صورت جدی از شما گلایه داریم.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی خواستار اجرای اصل 27 قانون اساسی در مورد آزادی تشکل اجتماعات شد و افزود: شما که میگویید گروهی اندک اعتراض داشتهاند یک بار این اصل را به اجرا بگذارید و با ایجاد فضای امن اجازه دهید اجتماعات شکل گیرند و مشاهده کنید تا چه اندازه مردم از رفتارها و ناکارآمدی ها ناراضی هستند.
وی با اشاره به اصل 79 قانون اساسی که در مورد اختیارات و صلاحیت مجلس است، ادامه داد: بر اساس این اصل دولت اجازه دارد با تصویب مجلس محدودیتهای ضروری را به طور موقت برقرار کند؛ قطع اینترنت توسط شورای عالی امنیت ملی به ریاست شما به طور کامل برخلاف این اصل قانون اساسی است.
پارسایی خطاب به رئیس جمهور یادآور شد: در بحث اعتراضات مدنی مردم اینکه بخواهید همه را اغتشاشگر و آشوبگر خطاب کنید به صلاح و درست نیست و اینکه گفته میشود در شیراز و صدرا به اماکن نظامی حمله کردهاند بر اساس اطلاعات واصله حتّی یک نفر از جانباختگان در حریم ورودی پادگانها نبودهاند؛ چه راهکاری برای پیشگیری از کشته شدن مردم داشتید؟ و کدام اقدامات پیشگیرانه را ابتدا اجرا کردید و سپس بر روی مردم آتش گشودید.
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در پی دستور رهبری، از مراکز امنیتی و قضایی میخواهیم این مسائل را به طور جدی در رأس کار خود قرار داده و برای شفافیت موضوع از رئیس قوه قضائیه تقاضا داریم به جای پخش اعترافات از صدا و سیما، دادگاهها را به صورت علنی برگزار کند تا حقّی از مردم ضایع نشود.
مباشران ریختن خون بیگناهان باید پاسخگوی این خونها باشند
محمود صادقی در نشست علنی صبح امروز در تذکر شفاهی با ابراز تأسف از حوادث آبان ماه و عرض تسلیت به خانواده جانباختگان این حوادث، گفت: اجرای سریع دستور رهبری برای بررسی دقیق ریشهها، عوامل و دلایل بروز ناآرامیها و رسیدگی به وضعیت جانباختگان و خانوادههای داغدار آنها ضروری است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس قانون تمامی مسئولانی که در این تصمیمگیری نابهنگام و اجرای غافلگیرانه و غیرمدبرانه نقش داشتهاند و همچنین تمامی آمران و مباشران ریختن خون بیگناهان باید پاسخگوی این خونها و آسیبهای جانی و مالی مردم باشند.
وی ادامه داد: مطابق قانون به کارگیری سلاح در موارد ضروری، مأموران انتظامی برای ایجاد نظم و کنترل شورش و ناآرامیهایی که بدون به کارگیری سلاح قابل مهار نیست، باید قبل از به کارگیری سلاح، از وسایل دیگری استفاده کرده و اگر این اقدام مؤثر واقع نشد، تصمیمات دیگر بگیرند. همچنین مأموران باید با اخلالگران نسبت به بکارگیری سلاح اتمام حجت کرده باشند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: وزیر کشور باید پاسخ دهد که چرا به حافظان نظم و امنیت آموزش لازم و تجهیزات مورد نیاز برای کنترل مسالمت آمیز ناآرامیها داده نشده است. چه کسی مسئول این خونریزیها است؟ آیا وزیر کشور مسئولیت اظهارات فرماندار شهر قدس را میپذیرد که دستور تیراندازی مستقیم به معترضین را داده بود. در اینجا باید اعلام کنم که جبران خسارتهای مالی وارده به مردم و جبران خسارتهای سنگین کسب و کارهای اینترنتی بسیار ضروری است.
صادقی ادامه داد: در چند روز اخیر پایتخت بار دیگر با مشکلاتی از جمله آلودگی هوا و انتشار بوی نامطبوع مواجه بوده که استاندار تهران باید ضمن بررسی منشأ این آلودگیها به سرعت این مسائل را پیگیری کند.
موافقان اصلاح نظارت بر سفر خارجی کارکنان دولت
علاءالدین بروجردی و هاجر چنارانی در نشست علنی صبح امروز (یکشنبه، 17 آذر ماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با دو فوریت برای "طرح اصلاح قانون نظارت بر مسافرتهای خارجی کارکنان دولت" به ایراد سخن پرداختند که در نهایت با بررسی این طرح به صورت دو فوریت مخالفت شد اما نمایندگان در صحن علنی مجلس پس از بررسی طرح فوق، با 112 رأی موافق، 45 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع 219 نماینده حاضر در جلسه با یک فوریت آن موافقت کردند.
بروجردی نماینده مردم بروجرد در مجلس در موافقت با "طرح اصلاح قانون نظارت بر مسافرتهای خارجی کارکنان دولت"، گفت: همه ما در یک نکته اتفاق نظر داریم و آن اینکه مهمترین مسئله امروز کشور اقتصاد است، در همه جای دنیا به ویژه کشورهای توسعه یافته هنگام مواجه با مشکلات اقتصادی کمربندها را محکم کرده و از مخارج زائد خود میکاهند بنابراین دوستانی که فکر میکنند دو فوریت این طرح اولویت ندارد باید بدانند با توجه به اینکه موضوع آن با مسائل اقتصادی گره خورده و مبنای آن صرفهجویی در هزینهها است، بسیار نیز دارای اولویت است.
وی با بیان اینکه قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود، افزود: از این محل میتوان مبالغ هنگفتی را صرفهجویی کرد بنابراین هر ارگانی از بیتالمال در بودجه دولتی استفاده میکند باید مکلف شود که از هیأت نظارت بر سفرهای خارجی برای سفرهای خود اجازه بگیرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین با تأکید بر اینکه طرح اصلاح قانون نظارت بر سفرهای خارجی کارکنان دولت دارای اولویت جدی است، گفت: هر چه زودتر جلوی این ضرر گرفته شود، منفعت است.
همچنین هاجر چنارانی نماینده نیشابور و فیروزه در مجلس در موافقت با دو فوریت طرح اصلاح قانون نظارت بر مسافرتهای خارجی کارکنان دولت، گفت: امروز دولت در اقدام غافلگیرانه شرایط را به گونهای کرده که مردم حتّی نمیتوانند به سفرهای داخلی بروند و حسرت یک سفر داخلی به دل خانوادهها مانده است.
وی ادامه داد: در شرایط سخت اقتصادی و معیشتی خانوادهها دو فوریت طرح اصلاح قانون نظارت بر مسافرتهای خارجی کارکنان دولت را در دستور کار قرار دادهایم، چه دلیلی دارد بسیاری از ادارات و سازمانها در این شرایط سفرهای پرهزینهای را بروند لذا به دنبال شفاف سازی هستیم.
وی همچنین تأکید کرد: بهتر است هزینههای اینگونه سفرها به شرکتهای دانش بنیان و طرحهای جوانان نخبه در این شرکتها تعلق گیرد و از آن ها حمایت شود چرا که هر کدام از این طرحها میتواند گرههای کور اقتصاد را باز کند همان گرههایی که این دولت بیتدبیر نتوانست برایشان کاری کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مطرح کرد: چه لزومی دارد هر هفته از هر وزارتخانه افرادی به مأموریتهای خارجی با هزینههای هنگفت بروند در حالی که نتیجه و خروجی این سفرها نیز معلوم نیست، باید هزینههای سنگین سفرهای غیرضروری ارگانهای دولتی حذف شود لذا از نمایندگان درخواست دارم بررسی این طرح در اولویت قرار گرفته و به دو فوریت آن رأی مثبت دهند.
چه کسانی با نظارت بر سفرهای خارجی مخالف بودند؟
ولی ملکی در مخالفت با دو فوریت اصلاح قانون نظارت بر مسافرتهای خارجی کارکنان دولت با بیان اینکه طرحهای دو فوریتی را باید در راستای حل مشکلات مردم مطرح کرد، گفت: چرا امروز این طرح در دستور کار قرار گرفته و از اوّل مجلس این موضوع مطرح نشده است.
نماینده مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی افزود: بر اساس قانون هر مسئولی که سفر خارجی داشته باشد باید گزارش دهد و این موضوع در قانون وجود دارد.
وی با اشاره به گرانی و تورم ناشی از افزایش قیمت بنزین ادامه داد: رانندگان و مردم با مشکلات زیادی مواجه هستند؛ آیا این طرح در حال حاضر اولویت دارد یا رسیدگی به مشکلات اقتصادی مردم.
این نماینده مردم در مجلس دهم یادآور شد: در آستانه بررسی لایحه بودجه 99 هستیم و مسائل اقتصادی را میتوان با همفکری و تعریف تیم اقتصادی حل کرد بنابراین در حال حاضر دو فوریت این طرح ضروری نیست و ما باید با مشکلات معیشتی مردم و نیازمندان رسیدگی کنیم.
مهرداد بائوج لاهوتی نیز در مخالفت با طرح مذکور گفت: معنی دو فوریت بر اساس آییننامه داخلی مجلس این است که اگر موضوعی طی 72 ساعت تصویب نشود، ضرر و خسران آن متوجه کشور میشود. در حال حاضر قرار است چه اتفاقی بیفتد که ما تصویب طرح مذکور را باید در اولویت قرار دهیم.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ما در این رابطه قانون داریم و هیأتی متشکل از نمایندگان مجلس، وزارت اطلاعات و امور خارجه باید بر مسافرتهای خارجی نظارت داشته باشند و دو تن از نمایندگان مجلس نیز در این هیأت عضو هستند که بر اساس اظهارات رحیمی ماهانه 300 تقاضا وجود دارد که حداقل 20 درصد تقاضاها توسط نمایندگان عضو هیأت رد میشود بنابراین در این رابطه خلاء قانونی وجود ندارد.
وی ادامه داد: دو فوریت این طرح ضروری نیست و اولویتهای دیگری در کشور وجود دارد که باید به آنها بپردازیم.
27216
نظر شما