تحلیل روزنامه جمهوری اسلامی از دلیل برخوردمنفی برخی از مردم عراق با ایران/ بعضی مسئولان و ائمه جمعه کشورمان،قیم مآبانه رفتار می کنند

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:برخوردهای منفی با ایران در جریان تظاهرات و تجمعات اعتراضی عراق که در طول دو ماه گذشته در مواردی از جمله کربلا، نجف، بغداد، بصره و... مشاهده شد، این سوال را در اذهان ایرانیان پدید آورده که علت این نگاه منفی به ایران چیست؟

این سوال هنگامی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که به خدمات مهم ایران به ملت و دولت عراق در جریان سرکوب کردن داعش و تکفیری‌ها و سایر تروریست‌ها و توطئه‌ها و سایر خدماتی که به شکل‌های مختلف شده است توجه کنیم.
هرچند در پاسخ به این سوال نمی‌توان بدون جدا کردن صفوف معترضان و انگیزه‌های آنها قضاوتی یکپارچه و مطلق کرد، ولی در این زمینه کلیاتی وجود دارد که توجه به آنها می‌تواند ما را به پاسخ این سوال برساند. توجه به این کلیات نباید ذهن‌ها را از این واقعیت غافل کند که در عراق، عناصری به‌عنوان دست‌پروردگان و عوامل نفوذی بیگانگان وجود دارند که با دریافت دلار مرتکب هرکاری که اربابانشان فرمان بدهند می‌شوند.


در حمله به کنسولگری ایران در نجف و کربلا افرادی دخالت داشتند و بعداً بازداشت شدند که اطلاعات ارائه شده توسط مقامات امنیتی عراق نشان داد این افراد از امارات، عربستان، آمریکا، رژیم صهیونیستی و بعضی گروهک‌های تروریسی پول گرفته‌ و به دستور آنها عمل کرده‌اند. در این هیچ تردیدی نیست، اما به نظر می‌رسد ماجرای برخورد منفی با ایران از این فراتر است و حتی از عقده‌گشائی‌های گروه‌های افراطی، شیعه‌های انگلیسی، عناصر خودسر و احزاب ناراضی هم فراتر است. اینها همه درست است ولی فقط اینها را نباید عامل اصلی آن برخورد منفی دانست. به همین دلیل، نگاه به عراق و به‌ویژه روابطش با ایران باید عمیق‌تر باشد تا واقعیت ماجرا آشکار شود.

یکی از عوامل مهم منفی‌نگری نسبت به ایران، برخوردهای شعاری مسئولان ایرانی و عمل نکردن به قول‌ها و قراردادها در بسیاری موارد است. این بدقولی‌ها را مسئولان ایرانی در دولت‌های گذشته نیز داشتند بطوری که از دولتمردان کشورهای مختلف آفریقائی، آسیائی و آسیای میانه بارها شنیده‌ایم که می‌گویند مسئولان ایران بسیار خوش سفر، خوش شعار و خوش قرارداد هستند ولی نوبت به عمل که می‌رسد بدقولی‌های زیادی از آنها سر می‌زند که قابل تحمل نیست.
 

عامل دوم، سخنان قیم‌مآبانه است که بعضی مسئولان ایرانی درباره نوع مدیریت و خط‌مشی سیاسی عراق می‌گویند. فعالان سیاسی و سران احزاب و مسئولان عراقی می‌گویند کشور عراق در عین حال که روابط دوستانه و برادرانه‌ای با ایران دارد، یک کشور مستقل است و انتظار نداریم چگونگی تعاملاتمان با دیگر کشورها و خط‌مشی سیاسی و مدیریتی کشورمان را دیگران به ما دیکته کنند.

سومین عامل، مواضع غیرمنطقی بعضی سخنرانان و ائمه جمعه ایران است که بسیار توهین‌آمیز سخن می‌گویند بطوری که حتی عراق را بخشی از ایران معرفی می‌کنند. شاید آنها چنین نظری نداشته باشند ولی سخنانشان با ترجمه عربی در فضای مجازی دست به دست می‌شود و همراه با تحلیل‌های تحریک‌آمیزی در جهان عرب ازجمله در عراق بسیار مداخله‌جویانه و حتی استعماری تلقی می‌گردد.

و عامل چهارم، بی‌صداقتی‌هائی است که بعضی صادرکنندگان مواد خوراکی ایرانی در صدور نوع کالاهای صادراتی نشان می‌دهند. مردم عراق به خرید مواد غذائی و سایر کالاهای ایرانی علاقمند هستند ولی هنگامی که بسته‌های ارسالی از ایران را باز می‌کنند و محتویات آنها را برخلاف قول و قرارها و برچسب‌ها می‌یابند بطور طبیعی به تجارت با سایر کشورها روی می‌آورند و نسبت به ایران نگاهی منفی پیدا می‌کنند.
 

23302

کد خبر 1332403

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    0 0
    پس قبول کنیم که دستانی در کار هست که با اجرای پروژه نفوذ و خیانت نمی گذارند اتحاد فرهنگی و سیاسی و اقتصادی مابین ایران و عراق صورت بگیرد . مبارزه با نفوذ و خیانت بسیار واجب تر است از بالا رفتن از دیوار کوتاه ائمه جمعه ای که چوب حق گفتنشان را می خورند . تا اسم نفوذ میاد برخی از دوستان رم می کنند اونقدر قیبله گرایی و تعصب در این ها وجود دارد .
  • پیراسته فر IR ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    0 0
    وقتی دریک رسانه مهم فرمان می دهند«یک بسم الله»دیگر... بزن فلان جارا..دستورحمله میدهند.خُب اینها برای یک عراقی غیرقابل هضم است.
  • IR ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    0 0
    منفعت طلبی بی حد و حصر تجار ایرانی که بدون هینظارت دولتی این رویه را دامن زده
  • نجار IR ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۷
    0 0
    در این مقاله تحلیل بسیار آگاهانه در مورد جریانات ضد ایرانی در کشور همسایه عراق....تبلیغات بسیار ضعیف ایران ،و نداشتن فرهنگ صحیح تجارت ، وحرفهای تحریک آمیز توسط برخی مسؤلان...وتبليغات مغرضانه دشمنان..باعث تحریک احساسات مردم عراق وخصوصا شیعیان ، وصراحتا انها مگویند انتظار نداشتیم از کشور همسایه ایران ، از مسؤولين ومنظومه حكومت فاسد ما حمايت كند ، اين حساسيت بحدى رسيد كه امكان دفاع از نقش مثبت ايران در طول سالهاى محاصره امريكا عليه عراق زمان صدام ،وحمله داعش ، غير ممكن شود...البته همه شيعيان اين ديدگاه ندارن ، اما حملات تبلیغی آل سعود وامریکا واسرائیل علیه وجود ایران در عراق ، بسیار مؤثر واقع شده ، وخصوصا از طريق منظومه " تشكيلات جامعه مدنى" كه توسط آنها حمايت ميشود...
  • علی کرمانشاه IR ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۸
    0 0
    تولیدکنندگان ایرانی حتی به مردم ایران هم رحم نمیکنندواکثر اجناس داخلی بی‌کیفیت و جعلی و معیوب است برای همین است که مردم ایران هم تمایلی به خرید کلای بنجل داخلی ندارند کاملا گفته های این خبر درست است و در عراق نباید دخالت کرد و تنها اگر تمایل داریم که ملت عراق احترام مارا نگه دارند باید با صداقت در اعمال و معاملات و مراودات سیاسی حدود را رعایت کنیم اگر خدمتی در دفع داعش در عراق داشته‌ایم طبق موازین بین‌المللی هزینه آن را بگیریم نه اینکه غرامت جنگ ۸ساله و خسارات وارده به شهداء و جانبازان و رزمندگان دفاع مقدس را به آنها ببخشید و جانبازان و ایثارگران را بدون هیچ پرداخت غرامتشان در کش ر رها کنید که در فقر و معلولیت زجر بکشن مگر امریکا خسارت نیروهای خود را نمیگیرد و به آنها پرداخت نمیکند شما نباید غرامت ایثارگران را به عراق ببخشید آنهم بخاطر حضور موقت در بین آنها که بعداز مدتی با به آتش کشیدن سفارت ایران کارمندان سفارت مجروح و متواری شوند و مردم عراق شاکی از دخالت دولت ایران شما باید به فکر ملت خودمان باشید فراموش نکنید آنها عرب هستند و تسلط عجم را نمی‌پذیرند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین