قتل ۵۰۰۰ شتر در استرالیا؛ موافقان و مخالفان چه می‌گویند؟

تصمیم قتل شترها در استرالیا بار دیگر حواشی زیادی به وجود آورده است، موافقان می‌گویند با این کار جلوی خطرات زیادی را گرفتند و مخالفین هم از راه حل‌های دیگر صحبت می‌کنند.

نیو صدر: بعد از اعلام تصمیم جنجالی مسئولان استرالیا، چند روز پیش با هدف محافظت از شهروندان و محیط‌زیست، تک تیراندازان بیش از ۵هزار شتر را در این کشور کشتند، قرار است همین تعداد هم در روزهای آینده کشته شوند.

مسئولان استرالیایی می‌گویند در خشکسالی‌های کنونی در این کشور بخشی از این حیوانات که جمعیتشان به ۱ میلیون نفر می‌رسد، در اثر تشنگی و گرسنگی اقدامات خطرناکی علیه شهروندان و زیرساخت‌ها انجام بدهند و آن‌ها هیچ چاره‌ای به جز قتل آن‌ها برای کنترل جمعیتشان ندارند.

رهبران بومی در جنوب استرالیا می‌گویند این شترهای غیربومی با خشکسالی و گرمای هوا به دنبال غذا وارد مناطق روستایی این کشور شده‌اند و در نتیجه خطرات زیادی به وجود آورده‌اند.

از سویی این تصمیم با مخالفت شدید گروهی از فعالین محیط‌زیست در اروپا و دنیا به همراه بوده‌ است، آن‌ها این کار را بی‌تاثیر و از سویی غیراخلاقی می‌دانند.

موافقان قتل شترها، چه می‌گویند؟

ماجرای ورود این شترها به استرالیا به خیلی سال قبل و پیش از ایجاد خط آهن استرالیا برمی‌گردد، زمانی که برای حمل بار این حیوانات را به استرالیا وارد کردند اما بعد از ایجاد خط آهن دیگر نیازی به آن‌ها نبود و جمعیت زیادی از آن‌ها به طبیعت بازگشتند و به نوعی در رده «شترهای رمیده» قرار گرفتند و بعد آرام آرام جمعیت آن‌ها به ۱میلیون نفر رسید.

حالا در چند سال اخیر با گرمایش زمان و خشکسالی‌ها این حیوانات مشکلات مختلفی برای شهروندان بومی جنوب استرالیا به وجود آورده‌اند، مشکلاتی که تصاویر مختلفی هم از آن در فضای مجازی منتشر شده است.

همین موضوع باعث شد تا گروهی از جمله مسئولان استرالیا تصمیم به قتل جمعیتی از این حیوانات بگیرند، اتفاقی که در سال ۲۰۰۹ هم رخ داده بود.

دلایل آن‌ها هم برای این موضوع بسیار واضح است، براساس گزارش یورونیوز، ریچارد کینگ، سرپرست یکی از مناطق استرالیای جنوبی در این زمینه به خبرنگاران گفت:‌ «شمار شترهای غیربومی در سال‌های اخیر به شکل انفجاری رشد کرده، آسیب‌های جدی به زیرساختها و پوشش گیاهی زده و خطری برای خانواده‌ها و اجتماعات شهری ایجاد کرده است. خشکسالی کنونی که حیوانات نمی‌توانند به آسانی بر آن غلبه کنند، ترس و اضطراب زیادی را در شهروندان از رم کردن شترهای وحشی برانگیخته است.»

از سویی در سال ۲۰۰۹ تخمین زده شده بود که شترهای رمیده سالانه ۱۰.۴۵ میلیون دلار آسیب اقتصادی وارد می‌کنند و کشتن آن‌ها تنها راه بهبود این اوضاع است.

در واقع خسارت اصلی به بومی‌های جنوب استرالیا وارد می‌شود، مارتیا باکر یکی از این شهروندان به روزنامه‌های محلی می‌گوید: «آن‌ها در خیابان‌های ما به دنبال آب می‌گردند من نگران سلامت کودکانمان هستم. ما در شرایط بسیار نامناسی قرار دارم، از سویی خشکسالی و گرمای هوا وجود دارد و از سویی شترها از فنس‌های خانه‌های ما عبور می‌کنند و در خانه‌های ما به دنبال آب می‌گردند.»

همین موضوع باعث شده در چند سال اخیر سیاست‌گذاری‌هایی برای کنترل جمعیت این حیوانات انجام شود، سیاست‌گذاری‌هایی که به قتل ۵هزار شتر ختم شد.

یان فرگوسن، یکی از مدیران پروژه‌ای که از سال ۲۰۰۴ برای کنترل این حیوانات ایجاد است در این رابطه می‌گوید: «هدف ما این است که جمعیت این حیوانات را به حد قابل قبولی برسانیم و در حال رسیدن به این هدف هستیم.»

سازمان محیط‌زیست استرالیا هم موافقت خود را با این تصمیم اعلام کرده است، سخنگوی آن‌ها در گفت‌وگویی با سی‌بی‌اس در این باره گفت: «حدود ۱۰هزار شتر در جست‌وجویی هم در جوامع شهری و روستایی هستند، این آسیب‌های فروانی به زیرساخت‌ها وارد کرده و برای خانواده‌ها خطراتی ایجاد کرده است. حتی برخی شترها در به خاطر تشنگی کشته‌ شده‌اند و منجر آلودگی منابع آب شدند.

مخالفان قتل شترها چه می‌گویند؟

اما از ابتدایی اجرایی شدن این پروژه کنترل شترهای رمیده در استرالیا برخی از فعالین محیط‌زیست به شدت با آن مخالفت کردند و آن را عملی غیراخلاقی دانستند.

در سال ۲۰۰۹ پیش از قتل هزاران شتر توسط دولت استرالیا، چند سازمان مربوط به حفاظت از حقوق حیوانات به شکل تندی از دولت این کشور انتقاد کردند. برای مثال سخنگوی سازمان محیط‌زیستی پتا در آن زمان به گاردین گفته بود: «واکنش سریع و خشونت‌آمیز دولت نابخشوندی است، راه حل انسانی برای هر مسئله‌ای وجود دارد و مسئولان باید صبر کنند و یکی از این راه‌حل‌ها را اجرایی کنند.»

گلنیس اوگجس، یکی دیگر از فعالین محیط‌زیست در استرالیا در این باره می‌گوید: «این که انسان‌ها با تیراندازی به این اتفاق واکنش نشان می‌دهند وحشتناک است، نگرانی واقعی دردی است که این حیوانات هنگام تیراندازی می‌کشند، آن‌ها به شکل وحشتاکی زجر می‌برند.»

امسال هم این اتفاق با واکنش‌هایی از گروهی از دوست‌داران محیط‌زیست همراه شده است تا جایی که یک کمپینی در فضای مجازی ایجاد شده است تا جلوی قتل شترها در استرالیا گرفته شود، این کمپین را تاکنون نزدیک به ۹هزار نفر امضا کرده‌اند.

تریسی کیلینگ، خبرنگار انگلیسی مخالف قتل شترها برای مخالفت خود چنین استدلالی آورده است: «موافقان می‌گویند این حیوانات غیربومی هستند و باید آن‌ها را بکشیم، در حالی که انسان‌ها در بخشی از تاریخ شترها را به استرالیا آوردند  و حالا که دیگر برایشان سود ندارند جان آن‌ها را کم‌ارزش‌تر از حیات‌وحش بومی می‌بینند، براساس این استدلال زندگی همه ما انسان‌ها بی‌ارزش است مگر اینکه در آفریقا زندگی کنیم.»

در کشورهای مختلف هم این تصمیم با انتقاداتی روبرو شده است، عمر چلیک سیاست‌مدار و روزنامه‌نگار ترکیه‌ای هفته‌ی پیش در این رابطه گفته بود: «ما نسبت به گزارش‌های مربوط به قتل ۱۰هزار شتر نگران هستیم و از دولت استرالیا می‌خواهیم تا تا راه حلی دیگر برای این موضوع پیدا کنند.»

با وجود این انتقادات، به نظر می‌رسد دولت استرالیا در اجرای تصمیم خود در رابطه با قتل شترها مصمم است و به زودی خبر مرگ ۵هزار شتر دیگر هم در این کشور منتشر می‌شود. در حالی که هنوز سیاست‌مداران و محققان به پاسخی به مشترک برای این سوال نرسیده‌اند؛ «انسان، برای کنترل حیوانات اجازه دارد بخشی از جمعیت آن‌ها را به قتل برساند؟»

۴۷۲۳۷

کد خبر 1343333

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 30
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عطا IR ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    26 0
    ذبح شترهایی که در شهرها رفت آمد میکنند و از گوشت ها برای تغذیه استفاده میکنند خوب است ولی اگره گوشت آنها هدر میدهند و استفاده نمیکنند خیلی مار بدی انجام میدهند
    • IR ۰۰:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
      4 3
      گوشت شتر بشدت بد مزه است . من خورده ام
  • عادل IR ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    47 0
    خب این یک فرصتی هست برای ما تا برادران یا سازمان گوشت یا سازمان بازرگانی دولتی، اقدام به کنترل پزشکی خرید، ذبح شرعی و واردات گوشت این شترهای زبان بسته بکنه تا هم مساله استرالیا حل بشه؛ هم تأمین گوشت شتر و حلال در ایران. و هم قیمت برای مصرف کننده کاهش پیدا کنه!!
  • IR ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    76 1
    نظر درپیتی ها(سلبریتی ها): اگه تو استرالیا میکشن عیب نداره ول تو ایران حق ندارن به سگ نگاه چپ بکنن ها.
  • علی IR ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    50 0
    بابا خب بدن به ایران. ملت ما از کمبود گوشت دیگه کلی مریضی گرفتن.
  • IR ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    44 0
    اونقدر از غربی ها برای ما تمجید و تحسین کرده اند وقتی نقاب ها کنار میرود و حقیقت رخ عیان می کند همه ما در بهت و تعجب فرو میرویم .
  • reza IR ۱۵:۱۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    32 0
    آقا یه بازرگانی کنسولی چیزی بره استرالیا پیشنهاد بده این 5000 تا شتر رو بردارن بیان ایران ذبح شون کنن گوشت شون رو توی بازار تزریق کنن شاید قیمت گوشت شتر بیاد پایین
  • IR ۱۵:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    23 0
    به شرکت های بیمه ایران بگویید شتر ها را با قیمت ارزان از استرالیا بخرند یا رایگان بگیرند بیاورند ایران تا قیمتش در ایران کاهش یابد و عرضه زیاد شود آنگاه در بحث قیمت گذاری دیه قوه قضاییه قیمت دیه را کاهش میدهد در اینصورت شرکت های بیمه سود خوبی میبرند و اونهایی هم که بیمه نداشتند و تصادف کردند توان بهتری برای پرداخت دیه پیدا میکنند.
  • امیر IR ۱۵:۲۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    8 1
    زیاد برای کشته شدن شترها جوش نخورید پوستتان خراب میشود
  • اميرحسين AE ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    19 0
    گوشت به اين گروني چرا ميكشي ؟ بفرست اينطرف
  • IR ۱۵:۴۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    12 0
    خوب یکم شتر ایران ا ز شون بگیره خوب
  • آذر IR ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    19 0
    ازغرب وحشی وحشی وحشی انتظاری بیشتر از این نیست.
    • دریا IR ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
      34 0
      هیچکس و هییچ چیز بدتر از تزریق اسید به بدن سگ نیست فکر کن خیلی زجر اور واسه اون حیوون .ذره ذره احشام داخل بدنش توسط اون اسید خورده میشه.
    • IR ۲۳:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
      11 0
      استرالیا شرقه
    • IR ۰۰:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
      2 1
      انفاقا اون کشتن با اسید رو اگه فیلمش رو دیده باشی(البته اگه اسید بوده باشه نه ماده دیگه ای) سگا خیلی سریع،در حد ۴،۵ ثانیه ای میمیرند
  • نيما IR ۱۶:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    28 0
    وقتي حرمت مخلوقات خدا را زير پا گذاشتي ببين چگونه بايد تقاص بدهي اگر انسان فخار الفخور بفهمد هر حيواني حرمتي دارد كه بايد در حداقل ان كه زندگي ازاد است بايد حفظ شود نمي خواهند بدهند لاقل غذاي مردمان فقير شود چرا اينقدر ناسپاسي به مخلوقات مخصوصا به جان انها ميشود
  • آرش IR ۱۶:۱۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    6 0
    خب عقل که ندارند میتوانند با زنده گیری و صادرات اونها به کشورهای عربی هم جلوی کشتار گرفته میشه هم سودی سرشار نصیبشون میشه
  • جواد IR ۱۶:۳۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    35 0
    خوب این شتر ها بگیرن بدن به کشورهای آفریقایی که سو تغذیه دارن
    • رضا IR ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
      6 0
      اگه انسانیت برای غرب اهمیت داشت که این همه جنگ و فاجعه تولید نمیکردن
  • داریوش IR ۱۶:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    6 2
    اینا شترهای وحشی هستن و گوشتشان سفت هستن و قابل خوردن نیست به درد باغ وحش میخورن
  • یک دولیبریتی IR ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    28 0
    تو ایران اگه بود دولیبریتی ها جار وجنجال راه مینداختن
  • FR ۱۶:۳۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    25 0
    الان اگه توو ایران ی سگ می کشتن سربرتی های وابسته شب خوابشون نمی برد
  • Ali AU ۱۷:۰۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    18 1
    شتر حيوان بومى استراليا نيست و وجودش نتها باعث خرابى و نابودى درختان و مراتع طبيعى مهچنين باعث مرگ و مير و نابودى محيط زيست حيوانهاى محلى اين كشور شده! فكر كنم تمام انهايى كه اين مطلاب رو خواندن به كلمه ( غير بومى) توجه نكردن!
    • IR ۱۸:۲۷ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
      3 0
      استرالیا که جزیرست، این شترها پرواز کردند اومدند اونجا؟
    • IR ۰۱:۱۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
      9 0
      توجه کردند. دوست عزیز که از استرالیا پیام گذاشتید اتفاقا همانطور که در متن خبر هم اشاره شده بود شما هم بومی آنجا نیستید.
    • رضا IR ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
      5 0
      بله چشم ! عزیزم بله غیر بومیه، بله داره به محیط زیست نه چندان پویا و بسته استرالیا آسیب وارد میکنه؛ ولی شما هم به این مسئله دقت نکردین که شترها پرواز نکردن برن استرالیا، اونا را بردن ازشون کار کشیدن بعد ولشون کردن و نتیجه شد این؛ اگر آسیبی هم هست، انسان داره وارد میکنه وگرنه شترها که استراتژی بلد نیست دوست خوب تحلیلگر من !
  • یه لبریتی IR ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    1 0
    سلبریتی ها یه کاری بکنید خخخخخخ
  • نه من اصلا موافق نیستم داخل ایران شتر پرورش میدهند IR ۲۲:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۹
    0 0
    نه من اصلا موافق نیستم داخل ایران شتر پرورش میدهند
  • بی نام IR ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    2 0
    ظاهرا این کاری چند سل قبل تو باغ وحش ارم در مورد گوزن ها انجام شد
  • علیرضا AU ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۳۰
    10 2
    من در استرالیا زندگی میکنم و با این عمل کاملا موافقم.اما دلایل بیشتری هستند که ذکر نشدند.لازم میدانم که بنویسم خطرات کانگروها از شترها کم نیست بلکه بیشتر است اما صادرات گوشت کانگرو را خیلی کشورها از استرالیا وارد میکنند.خرگوش ها هم خطرات زیادی برای بعضی از مزارع استرالیا وارد میکنند. شتر اولین بار از افغانستان به استرالیا آورده شده است.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین