محسن بیگلری، نماینده مردم سقز در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تصویب قانون شفافیت مالی نمایندگان مجلس در پارلمان، گفت: با تصویب این قانون بهانه از دست برخی داوطلبانی که رغبتی برای اعلام شفاف پولهای تبلیغات انتخاباتیشان نیستند، گرفته شد.
وی با بیان اینکه شفافیت مالی کاندیداهای انتخابات مجلس موجب کارآمدی بیشتر مجلس و حتی نمایندگان نیز میشود، اظهار داشت: شفایت مالی برای تمامی کاندیداهای انتخابات، چه مجلس و چه ریاستجمهوری نیز باید باشد، این امر از وابستگی کاندیداها به منابع قدرت و ثروت جلوگیری کرده و در عوض کارآمدی آنها را ارتقاء میدهد..
بیگلری با تأکید بر اینکه کاندیدایی که با پولهای کثیف وارد مجلس میشود، تبعات بدی برای مجلس و منافع کشور خواهد داشت، افزود: کاندیدایی که با حمایت پول و جریانهای قدرت و ثروت وارد پارلمان میشود با مسائل و مشکلات روز و وظایف نمایندگی از جمله قانونگذاری و نظارت آشنا نیست که همین مسئله تبعات منفی در روند قانونگذاری در مجلس خواهد داشت.
وی بیان اینکه کاندیداها ملزم به رعایت قانون و عُرف برای هزینهکردهای انتخاباتی هستند، افزود: یکی از مهمترین ارکان سلامت برگزاری انتخابات، شفافیت مالی کاندیداها است و در نتیجه هر چه هزینهکردهای انتخاباتی کاندیدها شفافتر، دقیقتر و نظارتها دقیقتر باشد به همان میزان سلامت انتخابات بیشتر خواهد شد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پایان ضمن اینکه از کاندیداهای انتخابات مجلس خواست که منابع تبلیغاتیشان را شفاف به مردم اعلام کنند، خاطرنشان کرد: اگر نماینده مدیون فرد یا جناح خاصی شد، دیگر نمیتواند برای همه کشور تصمیم بگیرد، مجبور است که به خواستههای اشخاصی که با پولهای کثیف از وی حمایت کردند تن بدهد.
دولت و نظام به کسی وام انتخاباتی نمیدهد
محمد محمودی شاهنشین، نماینده شهریار و عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تصویب قانون شفافیت منابع تامین مالی فعالیتهای انتخاباتی (بیشتر بخوانیم) گفت: این قانون اگر بهواقع اجرایی شود و بر منابع هزینههای انتخاباتی نظارت کافی صورت گیرد، موجب میشود کاندیداها سخت هزینه کنند. بدین ترتیب عدالت نسبی اجرا و سقف هزینهکرد هر استان هم مشخص میشود.
بر اساس آنچه اعتمادآنلاین نوشته است، او ادامه داد: در این شرایط کسانی که پولدار هستند زیادی خرج نمیکنند و کسانی هم که پول کمتری دارند میتوانند حداقلها را داشته باشند.
این نماینده مجلس به تاثیر تصویب قانون شفافیت منابع تامین مالی فعالیتهای انتخاباتی بر جلوگیری از ورود پولهای کثیف به انتخابات اشاره کرد و افزود: همواره پولهای کثیف و غیرایرانی وارد انتخابات میشود که قانون مزبور جلوی این اتفاق را میگیرد. در این شرایط کسی حق ندارد پول غیرایرانی بگیرد و کسانی که محکومیت مالی و مشکلات اقتصادی دارند نیز از دخالت در انتخابات و پول دادن به کاندیداها منع شدهاند.
این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور به شیوه استفاده کاندیداها از امکانات عمومی اشاره کرد و توضیح داد: استفاده از امکانات عمومی برای کاندیداها ممنوع شده است؛ برای مثال در یکسری مراکز یا در سالن اجتماعات شهرها با پرداخت اجاره میتوانند پوستر بچسبانند و تبلیغ کنند که برای همه کاندیداها یکسان خواهد بود. بنابراین کاندیداها با پرداخت هزینه میتوانند از این امکانات استفاده کنند. کاندیداها میتوانند از فضای مجازی در بخش صوت و تصویری به تناسب استفاده کنند. این موارد در قانون جدید آمده است.
او در آخر اعلام کرد که در کشور وام انتخاباتی وجود ندارد و در توضیح آن گفت: وامی به کاندیداهای انتخابات داده نمیشود مگر اینکه این افراد بهشخصه برای دریافت وام اقدام کنند. اما دولت و نظام به کسی وام انتخاباتی نمیدهد و این کار سابقه نداشته است. اگر سهمیه کاغذی هم داده شود به چاپخانهها میدهند نه به نماینده خاص.
۲۷۲۱۵