نمایشگاهی از آثار کم‌تر دیده شده صادق تبریزی

آثار کم‌تر دیده شده زنده‌یاد صادق تبریزی، نقاش سرشناس کشورمان، در دومین سال درگذشتش، روی دیوار نمایشگاه گالری سهراب رفت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، گالری سهراب از ۱۱ بهمن، میزبان نمایشگاهی از تمام دوره‌های کاری زنده‌یاد  صادق تبریزی، هنرمند پیشگام مکتب سقاخانه  شده است؛ نمایشگاهی برای آشنایی مخاطبان و هنردوستان و دانشجویان با هنرمندی که زندگی پرماجرا و پرفراز و نشیبی داشت؛ شبیه خطوط سرکش، سحرآمیز و کوبنده نقاشی‌هایش.

آثار این نمایشگاه  به سعی  مهرداد فلاح (نقاش و خواهرزاده صادق تبریزی) جمع‌آوری و با کمک او، نمایشگاه برگزار شده است. فلاح عنوان با مسمایی را برای این نمایشگاه انتخاب کرده است: « صورتگر عُشاق: از رقمِ صادق تا عمل تبریزی».

پس از نمایشگاه هفت سال پیش این هنرمند در گالری ایت لندن، این مهم‌ترین نمایشگاهی است که  در فقدان او در تهران برگزار می‌شود.

در متن نمایشگاه که روی دیوار گالری  نقش بسته است، می‌خوانیم: «تبریزی با عشق و شکیبایی به گنجینه مینیاتور رو می‌آورد؛ آن را آگاهانه می‌آزماید و سپس سعی می‌کند فراموش‌شان کند تا چون نقاشی امروزی که ذهنیتی معاصر دارد، بار دیگر از آن دانش و تجربه در فضایی جدید، اثری بیافریند که بیش‌تر از آن‌که چون مینیاتور کهن مقید به مضمون ادبی باشد، تابع کاربرد خط و رنگ در نقاشی مدرن است.»

افتتاحیه این نمایشگاه با استقبال خوب هنرمندان و دوستداران صادق تبریزی و علاقه‌مندان هنر رو به روشد؛ از جمله حسین محجوبی، جمشید سماواتیان، عباس مشهدی‌زاده، احمد میرزازاده، گیزلا وارگا سینایی، رضا درمیشیان، امرالله فرهادی، عطاالله امیدوار، مسعود اویسی، بهرام حنفی، حسین نوروزی، جاوید رمضانی و ...

مهرداد فلاح، نقاش و خواهرزاده صادق تبریزی، به عنوان نماینده معرفی شده آن هنرمند برای زمان پس از فوتش، درباره چگونگی انتخاب و گردآوری این مجموعه گفت: «آثار این نمایشگاه را از دوره‌های مختلف کاری زنده یاد تبریزی، حدفاصل سال‌های ۱۳۳۸ تا ۱۳۹۲ شامل نقاشی خط‌ها، کارهای فیگوراتیو و فیگوراتیو مدرن و مینیاتور مدرن انتخاب کرده‌ایم. بیشتر آثار متعلق به مجموعه آقای ترکمان، مدیر گالری سهراب هستند و بخشی از آن را هم ما جمع‌آوری کردیم.»

او هدف از برپایی این نمایشگاه را چنین تشریح کرد: «در واقع اصرار علاقه‌مندان برای آشنایی با دوره‌های مختلف آثار هنرمند انگیزه اصلی برپایی این نمایشگاه بود. در عین حال ما نمایشگاهی از آثار زنده یاد تبریزی گذاشتیم تا بیننده‌ها با آثار ایشان بیشتر آشنا شوند؛ ضمن این که خاطره‌ای از گذشته ایشان دوباره توسط خانواده و دوستانشان زنده شود. در این نمایشگاه یک سری آثار متعلق به ۱۳۳۸ و ۱۳۴۰ هستندکه خیلی‌ها، آنها را ندیده‌اند و جزو مجموعه شخصی است که در این نمایشگاه در روز اول دیده و در افتتاحیه استقبال خوبی از آن شد.»

از دیوار ۳۲ متری ِگالری سهراب تا دل‌های حاضرانِ ذر «حراج تهران» و «کریستیز»، این روزها به انحاء مختلف شاهد تلاش برای تمدید یاد و نام پیشگام مکتب سقاخانه هستیم؛ هنرمندی که پیش از مرگش قدر ندید و این روزها در دومین سال رفتنش بر صدر می‌نشیند و آثارش خصوصاً در حراج‌ها خواهان پیدا کرده. سال ۲۰۱۶ اثری از او به کریستیز دوبی راه یافت و سه دوره هم در حراج تهران خوش درخشید. در آینده‌ای نزدیک قرار است در حراج کریستیز نیز اثری از این هنرمند ارائه شود.

۵۷۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1349965

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 8 =