«هیئت علمای بزرگ» عربستان سعودی که بالاترین مرجع دینی در این کشور به شمار میرود، در حمایت از خاندان سعودی، تظاهرات در این کشور را «حرام» اعلام کرد.
این هیئت در بیانیهای با مخالفت قاطع با اعتراضهای مردمی، تظاهرات را «حرام» اعلام کرد و این نخستین حکم فقهی مفتیهای سعودی در چنین سطحی در عربستان است که در روزهای گذشته شاهد حرکتهای اعتراضی محدود بوده است.
به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، در این بیانیه "مراقبت از جمع " از "بزرگترین اصول اسلام " عنوان و احادیثی ذکر شده است در رد انقلابها و "دست کشیدن از اطلاعت ".
هیئت علمای بزرگ عربستان سعودی که دو روز پس از وزارت کشور سعودی برای ممانعت از اعتراضهای احتمالی این کشور دست به کار شد و این فتوا را صادر کرد، در آن آورده است: مملکت پادشاهی عربستان این هویت اسلامی را حفظ کرده و به پیش برده است و آن را با اسباب دنیوی مباح نگاه داشته است؛ بنابراین [خاندان سعودی] به حول و قوه الهی اجازه نداده و نخواهد داد که اندیشههای وارداتی از غرب یا شرق این هویت را از بین ببرد یا جمع را متفرق کند.
در این بیانیه با تاکید بر همه اسبابی که سبب وحدت میشود، درباره آنچه "ارتباطات فکری و حزبی منحرف " خوانده شده است، هشدار داده شد.
این هیئت سعودی در ادامه فتوای خود میافزاید: هیئت تاکید میکند که اصلاح و نصیحت راه شرعی خود را دارد نه بیانیههای ارعابآمیز و فتنهانگیزانه؛ بنابراین عربستان سعودی که بر پایه قرآن و سنت و بیعت و لزوم اجماع و اطاعت استوار است، اصلاح و نصیحت در این کشور با تظاهرات یا ابزار و شیوههایی نیست که فتنهانگیز است؛ این همان راهی است که علمای این کشور در قدیم و حال آن را حرام اعلام کردهاند و درباره آن هشدار دادهاند.
در این بیانیه که فتوای رسمی مفتیهای سعودی به شمار میرود، بر "حرام بودن تظاهرات در این کشور " تاکید و بر "نصیحت " تاکید شده است.
این بیانیه امضای "عبدالعزیز آل الشیخ " مفتی عربستان سعودی و شماری دیگری از مفتیهای سعودی مانند "عبدالله اللحیدان "، "صالح الفوزان " و عبدالله بن محمد آل الشیخ " را در خود دارد.
این فتوای رسمی دو روز پس از هشدار وزارت کشور عربستان سعودی صادر شد که در آن هرگونه تظاهرات اعتراضآمیز علیه دولت بشدت ممنوع اعلام شد و علاوه بر این دست نهادهای امنیتی برای برخورد با معترضان به هر نحو که لازم باشد، باز گذاشته شد.
در حالی که بسیاری از فعالان عربستان سعودی روز 22 اسفند ماه در این کشور را «روز خشم» اعلام کردهاند، تاکنون شهرهای شرقی این کشور که اغلب شیعهنشین است، شاهد برخی تظاهراتهای اعتراضی برای آزاد شدن زندانیان سیاسی و اجرای برخی اصلاحات بود که تاکنون به بازداشت 22 نفر منجر شده است.16146
نظر شما