اعلام رسمی میزان مشارکت در انتخابات مجلس از زبان وزیر کشور /چند میلیون نفر در سراسر کشور رأی دادند؟

وزیر کشور آمار مشارکت در انتخابات را ۲۴ میلیون و ۵۱۲ هزار و ۴۰۴ نفر اعلام کرد.

به گزارش خبرآنلاین، عبدالرضا رحمانی فضلی، در نشست خبری با خبرنگاران حاضر در ستاد انتخابات کشور با تریح فرآیند برگزاری انتخابات دوم اسفند، گفت: ما ۱۱۲۳ هیئت اجرایی تشکیل دادیم که کاری بسیار وقت‌گیر است و با توجه به روند انتخابات که معرفی و تایید این هیئت‌ها را می‌طلبید کار وقت‌گیری بود.

وی افزود: آموزش ۳ هزار نفر از دست‌اندرکاران امر انتخابات و ۴۵۹۶ هزار نفر از کسانی که در سایر امور فعال بودند انجام شد و از میان ۱۶ هزار نفری که ثبت‌نام کردند بین ۵۲۳۲ نفر در مجلس و ۲۵ نفر در خبرگان رقابت‌ها را شاهد باشیم.

اهم اظهارات وی را در ادامه به نقل از خبرگزاری ها بخوانید؛

* واجدین شرایط ۵۷ میلیون و ۹۱۸ هزار و ۱۵۹ نفر هستند،  ۲ میلیون و ۹۳۱ هزار نفر رای اولی داشتیم که حضورشان در انتخابات بسیار خوب بوده است.

* برخی می‌گفتند میزان مشارکت در اختیار وزارت کشور بود اما اعلام نکردیم، حتما باید کار قانونی پیش رود و با امضای صورت جلسه در هیئت نظارت و هیئتهای اجرایی انجام شود و به تأیید شورای نگهبان برسد و سیستم ما هم بیش از ۹۹ درصد فعال بود.

* ۲۴ میلیون و ۵۱۲ هزار و ۴۰۴ نفر که ۴۸ درصد بانوان و ۵۲ درصد آقایان هستند که مشارکت کردند.

* ۴۲/۵۷ درصد از واجدین شرایط در انتخابات شرکت کردند،  این درحالی بود که ما هم ورود بیماری کرونا را داشتیم  و هم شرایط سیاسی و مسائلی مثل سقوط هواپیما، حوادث آبان و دی را داشتیم و در این شرایط این میزان حضور و مشارکت مردم کاملا قابل قبول است.

* امروز کسانی که به امر نتایج رای گیری اعتراض دارند می توانند شکایت خود را اعلام کنند تا طی هفت روز بررسی شود و نهایتاً صحت آن اعتراض را شورای نگهبان اعلام کند.

* مشکل قطعی برق در روز انتخابات در هیچ نقطه کشور نداشتیم و وزارت ارتباطات یک مانور عظیم مخابراتی در کشور انجام دادند و هیچ مورد قطعی ارتباط نداشتیم و بیش از ۲۵ میلیون نفر استعلام انجام شد که همه اینها بدون مشکل رخ داد.

* ستاد کل نیروهای مسلح هم همراهی بسیار خوبی با ما داشت و وزارت راه هم همه راههای ارتباطی را برای انجام امر انتخابات تامین کرد.

* بر تامین امنیت در جریان انتخابات تاکید می‌کنم، با توجه به برنامه‌ریزی‌های بسیاری که توسط بیگانگان و رسانه‌هایشان انجام شده بود، نیروهای نظامی ما اعم از سپاه و بسیج و ناجا امنیت را به طور کامل فراهم کردند و با مواردی که بود برخورد کردند و اجازه برهم خوردن امنیت انتخابات را ندادند.

*{ با اشاره به درصد مشارکت مردم در تهران}: درصد مشارکت مردم در استان تهران ۲ میلیون ۵۳۹ هزار و ۷۶۳ نفر بود که مساوی با ۲۶/۲ درصد است. در کل شهر تهران و شمیرانات نیز ۱ میلیون ۸۴۱ هزار و ۸۹۱ نفر برابر با ۲۵/۴ درصد مشارکت کردند.

* در قم مردم بیش از ۴۳ درصد شرکت کردند که لازم است از آنان هم تشکر شود که با توجه به ورود کرونا این مشارکت انجام شد.

*{ در پاسخ به پرسشی درباره انجام قرنطینه برای مقابله با کرونا}: برای قرنطینه باید وزارت بهداشت تصمیم بگیرد و اگر چنین تصمیمی انجام شود وزارت کشور در خدمت است.

*{ با اشاره به درصد بیشترین و کمترین مشارکت در انتخابات در کل کشور}: بیشترین درصد مشارکت در استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۱ درصد بود و کمترین مشارکت هم به استان تهران با ۲۶/۲ درصد مربوط است.

* { در پاست به سوالی مبنی اینکه بر چرا با وجود ورود ویروس کرونا به داخل کشور انتخابات به تعویق نیفتاد}: از روزی که مشخص شد کرونا وارد کشور شده از همان روز هم به مردم اعلام شد. برخی توصیه های شاید دلسوزانه از طرف برخی افراد غیررسمی حتی در این ایام به ما صورت گرفت که حتی بهتر بود ورود کرونا اعلام نمی‌شد و انتخابات برگزار می‌شد اما آقای روحانی از ابتدا تاکید داشت که هر زمان که مشخص شد کرونا وارد شده به مردم اعلام کنید؛ چرا که به جان مردم مربوط است.

* حتی در مورد شهر قم هم می‌گفتند که انتخابات را در آن شهر به تعویق بیندازیم، ولی من به عنوان مسئول انتخابات نپذیرفتم چرا که تقویم انتخابات ما به گونه‌ای است که اگر انتخابات انجام نشود تشکیل مجلس بعدی به تعویق می‌افتاد که به هرحال برخلاف آنچه در مورد کرونا مطرح بود مردم قم مشارکت ۴۳ درصدی داشتند

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1356202

برچسب‌ها