۰ نفر
۱۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۶:۲۵

مصطفی عبدالجلیل در این خصوص به خبرنگاران گفت: نماینده‌ معمر قذافی بررسی توافقنامه‌ کناره‌گیری قذافی را خواستار شده است.

بیست و چهار ساعت پس از آنکه روزنامه شرق الاوسط خبر از تعیین شروط قذافی برای ترک قدرت داد، رئیس شورای ملی انتقالی لیبی هم با تایید ضمنی این خبر گفت: ما احتمالا از تحت پیگرد قرار دادن جنایی معمر قذافی در صورت کناره‌گیری وی صرف نظر خواهیم کرد.

مصطفی عبدالجلیل در این خصوص به خبرنگاران گفت: نماینده‌ معمر قذافی بررسی توافقنامه‌ کناره‌گیری قذافی را خواستار شده است.
نماینده قذافی با معترضان در شرق لیبی تماس گرفته است. اما معترضان درخواست وی را رد کردند. مصطفی عبدالجلیل بیان کرد: هیچ مذاکره مستقیمی با قذافی صورت نداده‌ایم. هیچ فرصتی برای ادامه فعالیت نظام قذافی در لیبی وجود ندارد.

الجزیره نیز ادعا می کند که صحبت‌هایی از میانجیگری خارجی برای خروج امن قذافی از کشور مطرح شده است. همزمان با این تحول داخلی بحث اعلام منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی هم در صدر اخبار قرار دارد. کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس ایجاد منطقه‌ی پرواز ممنوع بر فراز لیبی و برگزاری نشست فوری اتحادیه‌ی عرب را با هدف بررسی اوضاع این کشور خواستار شدند. در بیانیه‌ای که بعد از نشست وزیران امورخارجه‌ی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در ابوظبی منتشر شد و عبدالرحمن العطیه، دبیر کل این شورا آن را قرائت کرد، از وزیران خارجه‌ شورای امنیت خواسته شده که به حمایت از غیر نظامیان لیبیایی از طریق اتخاذ گام هایی نظیر ایجاد منطقه‌ی پرواز ممنوع بر فراز لیبی بپردازند. این در حالی است که لیبی کمک‌های بش دوستانه‌ ارائه شده از سوی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس را رد کرده است.
پس از سخنان تند و تیز باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در خصوص قذافی و لزوم مقاومت بین المللی در برابر وی، جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید نیز در این خصوص می گوید: مسلح کردن مخالفان لیبی یکی از راه‌کارهایی است که آمریکا در خصوص لیبی بررسی می‌کند. آمریکا هر چه سریعتر به ارزیابی این راه‌کارها خواهد پرداخت. ما استفاده از نیروهای زمینی آمریکا را برای توقف درگیری‌ها در لیبی بعید نمی‌دانیم. کمک نظامی به مخالفان نیز مطرح است و هیچ راه‌حلی بعید نیست.

48 

کد خبر 135881

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =