به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، سعدی نقشبندی در نشست خبری به مناسبت هفته منابع طبیعی با اشاره به اینکه در کرستان توسعه نهال و جنگل داری را به کمک شهرداری آغاز کردیم، اظهار داشت: عملیات چاله کنی در ضلع جنوبی آبیدر توسط منابع طبیعی مورد سواستفاده رسانه های معاند قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه مراسم درختکاری ۲۰ اسفند ماه ساعت ۱۰:۳۰ دقیقه با مشارکت مردم و مسئولان در پارک کودک انجام می شود، ادامه داد: امسال قصد داریم به جای توزیع نهال، شهروندان خود محل کاشت را تعیین کرده و در محل مشخص با نظارت اداره منابع طبیعی نهالها تحویل مردم داده شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان تاکید کرد: در عملیات درختکاری امسال بنا بر این است درختان بدون خزان و پهن برگ در توسعه فضای شهری استفاده و در ۸۰ درصد محدوده های خارج شهر نمونه های بومی منطقه کاشت شود.
نقشبندی به اختصاص ۳۶ میلیارد تومان اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای مدیریت بومسازگان زاگرس اشاره کرد و گفت: اختصاص این اعتبار در شرایط تحریم و نامناسب بودن اقتصاد از سوی رهبر معظم انقلاب، نشان دهنده اهمیت منابع طبیعی است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۶۵ درصد از این اعتبار تخصیص یافته است، افزود: میانگین پیشرفت فیزیکی در حوزه آبخیزداری ۸۲ درصد، حوزه مرتع ۸۵ درصد، حوزه توسعه جنگل ۱۰۰درصد، کاداستر اراضی جنگلی ۸۲ درصد، مبارزه با آفات و بیماری های جنگلی ۷۵ درصد و تامین سوخت جایگزین ۱۰۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مدیر کل منابع طبیعی استان کردستان با بیان اینکه از محل اعتبارات استانی ۹ میلیارد تومان به تملک اراضی اختصاص یافته است، گفت: ۳۵ درصد از این اعتبار به صورت استاد خزانه تاکنون تخصیص یافته و همچنین ۲.۷ میلیارد تومان در بخش اعتبارات ملی هم با تخصیص ۵۴ درصد برای توسعه طرح های منابع طبیعی هزینه شده است.
نقشبندی از به خدمت گرفتن مشارکت مردمی برای اجرای تمام طرح های منابع طبیعی خبر داد و افزود: استخرهای پراکنده آب در مناطق مختلف استان شناسایی شده که بیشتر آن در بخش کرفتوی شهرستان دیواندره بود و قرار است با مشارکت مردم سازهایی در این مناطق احداث و بهره بردار آن بومیان منطقه باشند.
وی سطح تاثیر گذاری منابع طبیعی را در عملیات آبخیز داری و آبخوان داری استان ۵۲ هزار هکتار بیان کرد و گفت: ۲۷۸ روستا با ۱۹ هزار خانوار از خدمات این بخش بهرهمند شدند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با اشاره به وقوع ۲۷۱ فقره آتش سوزی در عرصه های طبیعی استان در سال جاری، افزود: ۲ هزار و ۶۵۵ هکتار از این عرصه ها در آتش بی توجهی عدهای سوخت که شهرستان بانه با ۷۱ فقره بیشترین تعداد و سقز با ۸۳۲ هکتار بیشترین مساحت را داشت.
نقشبندی به غرس ۱۰۰ هزار اصله نهال در هفته منابع طبیعی در استان اشاره کرد و گفت: با حفظ تدابیر بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و کورونا در موضوع نهال کاری تاثیری ندارد بلکه بیشتر از گذشته انجام می شود.
وی ادامه داد: پیش بینی می شود تا پایان سال جاری ۱۶۰ هکتار نهالکاری در سطح استان انجام میشود که بیشترین نهالکاری در حوزه شهرداری و برای افزایش سرانه فضای سبز شهری در تپه ها، مزار شهدا و روستاها خواهد بود.
نقشبندی به آمادگی برای نهالکاری در حاشیه بزرگراهها اشاره کرد و افزود: ۱۷۰ کیلیومتر از حاشیه جادهها در این طرح قرار می گیرد که از پاییز آینده به دلیل فراهم بودن استفاده از روانابها و آب سدها می توانیم اجرای آن را آغاز کنیم.
46
نظر شما