در اطلس ملی آموزش عالی سال 89-1388 آمده است که 50 درصد جمعیت دانشجویی کشور پسر و 50 درصد دیگر دخترند.

الناز محمدی: بعد از آنکه از چندسال قبل تا به حال از زبان تعداد زیادی از مسئولان وزارت علوم شنیده‌ایم که نزدیک به 70 درصد دانشجویان کشور را زنان تشکیل می‌دهند و تعداد مردان در مقایسه با زنان روز به روز در حال کم شدن است، امروز با حضور معاون آموزشی وزیر علوم و مدیران کل حوزه معاونت آموزشی وزارتخانه علوم از اطلس ملی آموزش عالی سال 89-1388 رونمایی شده و در آن آمده است که 50 درصد جمعیت دانشجویی کشور پسر و 50 درصد دیگر دخترند.

 اطلس ملی آموزش عالی سال 89-1388 در بیش از یک هزار صفحه و در سه جلد حاوی اطلاعات آماری مورد نیاز دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی رونمایی شد که در این اطلس درصد دانشجویان پسر و دختر در دانشگاههای مختلف عنوان شده است.

احمد سلطانی نژاد مدیر گروه GIS سامانه اطلاعات جغرافیایی آموزش عالی درباره اطلس ملی آموزش عالی گفته است که « این اطلس در سه جلد دانشجویان، دانش‌آموختگان و پذیرفته شدگان تهیه شده است و در آن تعداد دانشجویان به تفکیک نوع مرکز آموزش عالی، جنسیت و گروه تحصیلی آمده است.»

بنا بر گفته‌های او‌ 48 درصد دانشجویان کشور در دانشگاه آزاد اسلامی و 26 درصد دانشجویان در دانشگاه پیام نور تحصیل می‌کنند.

سلطانی نژاد با بیان اینکه سهم جنسیت زن و مرد در جمعیت دانشجویی کشور یکسان است، اعلام کرد: « هرچند 50 درصد جمعیت دانشجویی کشور پسر و 50 درصد دیگر دختر هستند اما این نسبت در دانشگاه‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال در دانشگاه آزاد اسلامی 60 درصد مرد و 40 درصد دانشجویان زن هستند. این در حالی است که در دانشگاه پیام نور 70 درصد دانشجویان زن و 30 درصد مرد هستند. همچنین در دانشگاه جامع علمی کاربردی 56 درصد مرد و 44 درصد زن هستند.»

او در خصوص آمار جنسیتی دانشگاه‌های دولتی نیز گفت: « 45 درصد دانشجویان دانشگاه‌های دولتی مرد و 55 درصد زن هستند. در آموزشکده‌ها فنی و حرفه‌ای تعداد مردها بیش از زنان هستند و عمده رشته‌های آموزشکده‌ها کاردانی است.»

این خبر در حالی اعلام شده است که همین چند وقت پیش بود که مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا همان اولین زن وزیر تاریخ انقلاب، با تاکید بر اینکه نرخ ورود دختران به دانشگاه 60 درصد است، گفت که « درصورتی که سازمان سنجش این روند را کنترل نکند این میزان به 70 درصد می‌رسد.» او اعلام کرد که در ایران 49 درصد پزشکان و 40 درصد پزشکان متخصص و 30 درصد پزشکان فوق تخصص را زنان تشکیل می‌دهند.

اما این فقط مرضیه وحید دستجردی نیست که در چندوقت اخیر در این مورد اظهارنظر کرده است؛ رییس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز گفت که در حال حاضر بیش از 68 درصد از دانشجویان کشور را زنان تشکیل می‌دهند و 30 درصد از کرسی‌های هیات علمی دانشگاه‌ها را زنان اداره می‌کنند. مریم مجنهدزاده گفته است که « نرخ باسوادی زنان پس از انقلاب اسلامی از 34 درصد به بیش از 80 درصد ارتقاء یافته است که این نشان از توجه و عنایت انقلاب اسلامی به جامعه زنان دارد.»

از سوی دیگر سهم بالای 65 درصدی حضور زنان در دانشگاه‌ها باعث نگرانی تعداید از مسئولان و نمایندگان کشور هم شد و باعث شده که حتی دست به تصویب طرح‌هایی بزنند تا ورود زنان به دانشگاه‌های کشور را محدود کنند. طرح‌های بومی‌گزینی جنسیتی، قائل شدن سهمیه بخصوص برای پسران، سهمیه بخصوص برای ورود به دانشگاه برای متاهلان و ... نمونه‌هایی از برنامه‌هایی است که در چندسال اخیر برای کنترل ورود زنان به دانشگاه‌ها اجرا شده است.

اما به هرحال معلوم نیست که با وجود اینکه دیگر کمتر کسی است که باور نداشته باشد که زنان بیشتر صندلی‌های دانشجویی را به خود اختصاص داده‌اند، چرا در اطلس ملی آموزش عالی سال 89-1388 و در اظهارنظر مدیر گروه GIS سامانه اطلاعات جغرافیایی آموزش عالی آمده است که سهم حضور دانشجویان زن و مرد در دانشگاه‌ها برابر است.

42/ 131

کد خبر 136408

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین