مهدی فیروزان، مدیر عامل موسسه شهر کتاب معتقد است: باید در حوزه فرهنگ در مردم تقاضا ایجاد کنیم باید قبول کرد مادامی که هر بخش از فرهنگ نیازمند به بودجه خارج از معادله عرضه و تقاضا باشد، نمیتواند رشد بکند و همیشه تابعی است از توقعات آن کسی که بودجه میدهد. این خیلی طبیعی است و اشکالی هم ندارد. این همه شبکه تلویزیونی که در دنیا درست شدهاند، تابع سیاستهای موسسین آنهاست.
وی در گفتوگو با خبرآنلاین گفت: مشکلی از این لحاظ نیست. اما وقتی شما ملی به قضیه نگاه میکنید رشد حبابی خواهد داشت. اگر خدایی نکرده اتفاقی بیفتد که مثل الآن یارانه قطع شود، دیگر این به شدت زمین خواهد خورد. ما سالهاست داریم به وزارت ارشاد میگوییم که دولت نباید یارانه برای عرضه بدهد. عرضه را دولت نباید با پول افزایش بدهد. چون مردم اگر نخرند چه فایده دارد. این پول حرام شده است.
فیروزان با اشاره به اینکه پولی که ناشران دولتی یا غیر دولتی میگیرند و با آن کتاب چاپ میکنند، ولی فروش ندارند، اسراف است برای جلوگیری از اسراف به ارایه پیشنهادی پرداخت و گفت: به عقیده من باید برای ایجاد تقاضا تلاش کنیم. اگر تقاضا ایجاد کردیم؛ دیگر عرضه خودش ایجاد میشود، دیگر کتاب خودش تولید میشود. مدیر عامل موسسه شهر کتاب ادامه داد: الآن چرا سیدی فلان خواننده را میتوانید لب مرز ایران و افغانستان پیدا کنید برای آنکه، آنجا طالب دارد. کسی یارانه نداده! دست اجنبی هم در کار نیست که مثلا سیدی همایون شجریان لب مرز افغانستان خریدار داشته باشد. طرف دیده از هزار و پانصد تومان میتواند پانصد تومان سود بکند. ما تمام تلاشمان در این سالها این بوده که به مسئولین بگوییم؛ بیایید مردم را با عواقب مثبتی که کتاب خواندن برای آنها دارد آشنا کنید. این طوری تقاضا را بالا ببرید. تقاضا که رفت بالا همه سیستم توزیع شما چه ضعیف باشد چه قوی کتابهایتان را توزیع میکند.
وی تاکید کرد: کتاب باید مایه تفریح مردم باشد؛ مایه سرگرمی مردم باشد. مایه سود اقتصادی مردم باشد. مایه بهبود مدیریت باشد و... چه طور بچه ها به راحتی میروند کتاب حل المسائل میخرند؛ که فقط به درد نمره شان میخورد. ما تعریفی از کتاب کردیم که فقط با منفعت مردم سر و کار داشته باشد. به گفته مدیر عامل موسسه شهر کتاب این فروشگاه این ایده پشتش است، که کتاب را به خانه بیاورد. ما بخشی خواهیم داشت در اینجا که مثلا با این کتاب ممکن است پولدار شوید. گلکاری و بافندگی در این بخش هست تا شیر دوشیدن و پنیر درست کردن و کتاب های آشپزی... نه فقط برای اینکه با یاد گرفتن این مهارتها تجارت کنند، مردم میخواهند در خانهشان برای اعضای خانواده چیز جدید درست بکنند. میخواهند از آنان تعریف شود. جلب توجه بشود.
وی ادامه داد: فرهنگ ایران با بهرهای که از اسلام برده در تمام حوزهها این امکان را دارد تا به این تعریفی که ما داریم میگوییم تبدیل شود. اندکی تفکر، برنامه ریزی، معامله، تجربه و گفت و گو نیاز دارد تا به آن برسیم.
متن کامل این گفتگو را اینجــا مطالعه فرمایید.
60
نظر شما