در حالی که دولتهای سراسر جهان درگیر مبارزه با پاندمی ویروس کرونا هستند، صندوق بینالمللی پول هشدار داد که اقتصاد جهان بدترین رکود خود از ۱۹۳۰ را تجربه خواهد کرد.
این سازمان که پایگاه آن در واشنگتن قرار دارد اعلام کرد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۰ بیش از ۳ درصد آب خواهد رفت. این دقیقاً برعکس پیشبینی قبلی این سازمان در ماه ژانویه است. در آن ماه پیشبینی شده بود که اقتصاد جهانی در سال جاری ۳.۳ درصد رشد کند.
گیتا گوپیناس، اقتصاددان ارشد صندوق بینالمللی پول، گفت: احتمال اینکه اقتصاد جهانی امسال بدترین رکود خود از ۱۹۳۰ تا کنون را تجربه کند بسیار بالاست. این بحران از بحران مالی بزرگ ۱۰ سال پیش (۲۰۰۸-۲۰۰۹) بسیار بدتر است.
در ماه ژانویه پیشبینی شده بود که رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۱ برابر با ۳.۴ درصد خواهد شد. حالا در پیشبینی جدید این رقم به ۵.۸ درصد افزایش یافته است. البته باید در نظر داشت به دلیل اینکه مبنای رشد اقتصادی، وضعیت اقتصاد جهان در سال قبل است، حالا این رشد مبنای کوچکتری خواهد داشت.
گوپیناس در گفتگو با سیانبیسی گفت: این بحرانی است که در آن شوک اقتصادی با سیاستگذاریهای اقتصادی کنترل نمیشود و مشخص نیست که این پاندمی چه موقع به پایان میرسد.
آیاماف نام این بحران اقتصادی را قرنطینه بزرگ (گریت لاکدان) گذاشته است. این در حالی است که بحران اقتصادی ۲۰۰۸-۲۰۰۹ بحران مالی جهانی نام گرفت و بحران اقتصادی دهه ۱۹۳۰ «ناامیدی بزرگ» نام داشت.
۲۲۳۲۲۷
نظر شما