افزایش خطر شیوع بیماری‌های واگیر با به تعویق انداختن واکسیناسیون

تسنیم نوشت: رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر اعلام کرد بی‌توجهی به واکسیناسیون در فراگیری کرونا، خطر شیوع سراسری سایر بیماری‌های واگیر را در پی دارد.

سید محسن زهرایی با اشاره به افزایش خطر شیوع بیماری‌های واگیر با به تعویق انداختن واکسیناسیون در شرایط فعلی اظهار کرد: بیم آن می‌رود که با سهل‌انگاری خانواده‌ها درباره واکسیناسیون کودکان نه تنها دستاوردهای گذشته کشور در این زمینه ضایع شود بلکه در کنار همه‌گیری کرونا، شاهد همه‌گیری بیماری‌های واگیر دیگری همچون فلج اطفال و سرخک نیز باشیم.

وی با اشاره به پوشش حدود ۹۸ درصدی واکسیناسیون در کشور افزود: شعار امسال هفته جهانی واکسیناسیون «واکسن‌ها موثر هستند» انتخاب شده و هدف هفته جهانی واکسیناسیون که در آن قرار داریم، افزایش آگاهی مردم درباره اهمیت حیاتی ایمن‌سازی کامل و به موقع در تمام طول عمر و نقش آن در دستیابی به اهداف توسعه در سال ۲۰۳۰ میلادی است. با وجود پیشرفت فراوان در برنامه‌های ایمن‌سازی در حال حاضر بیش از ۲۰ میلیون کودک در دنیا زندگی می‌کنند  که یا واکسن نگرفته‌اند و یا واکسیناسیون آنها کامل نشده است.

زهرایی با بیان اینکه در برخی کشورهای همسایه به دلیل ضعف برنامه‌های ایمن‌سازی هنوز بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن شیوع زیادی دارند، بیان کرد: این معضل احتمال انتشار بیماری‌هایی مثل فلج اطفال یا سرخک را در کشور بالا می‌برد بنابراین مشارکت همه خانواده‌ها در واکسیناسیون تمامی فرزندان‌شان و گروه‌های هدف برای حفظ و ارتقای سلامت مردم ضروری است.

رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت ادامه داد: پوشش واکسیناسیون طی ۱۵ سال گذشته حدود ۹۵ درصد بوده که یکی از دلایل آن همکاری خانواده‌ها و فرهنگسازی در این زمینه است؛ تمام کودکان کشور علیه بیماری‌های دیفتری، سیاه سرفه، کزاز، فلج اطفال، سرخک، سرخجه، اوریون، سل، هپاتیت B و هموفیلوس آنفلوانزای تیپ B واکسینه می‌شوند و بیماری‌های سرخک و سرخجه مادرزادی، کزاز نوزادی در مرحله حذف قرار دارند.

وی افزود: کشور ۲۰ سال است که از پولیو عاری شده و بیماریهای دیفتری، سیاه سرفه و اوریون کنترل شده‌اند همچنین سال گذشته موفق شدیم تاییدیه سازمان جهانی بهداشت را مبنی بر حذف ویروس‌های سرخک بومی کشور اخذ کنیم.

زهرایی با اشاره  به اینکه واکسیناسیون برای همه افراد رایگان است، اظهار کرد: صدور کرونا از چین به اقصی نقاط جهان دو پیام دارد. اول اینکه بیماری‌های واگیر سرایت بالایی دارند و اگر از واکسیناسیون آنها غافل شویم خانواده‌ها و کشور را گرفتار می‌کند. دوم این که اهمیت واکسن را در زمانی که هیچ واکسنی برای کرونا وجود ندارد بیشتر درک می‌کنیم و باید واکسیناسیون بیماریهایی که برای آنها واکسن داریم را جدی بگیریم.

وی بیان داشت: افت پوشش واکسیناسیون در سطح کشور سبب می‌شود در شرایطی که شبکه بهداشت و درمان کشور درگیر مقابله با کرونا است، همزمان درگیر بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن نیز شود بنابراین خانواده‌ها باید واکسیناسیون فرزندان شان را جدی بگیرند.

وی فاصله‌گذاری اجتماعی در شرایط کرونا را مورد اشاره قرار داد و گفت: در این وضعیت توصیه شده که افراد فقط در شرایط ضروری از منزل خارج شوند. واکسیناسیون کودکان یکی از این شرایط ضروری است که خانواده ها نباید به بهانه درگیری کشور با کرونا آن را عقب بیندازند.

رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن افزود: ممکن است بعضی از خانواده ها نگران وضعیت بهداشتی در مراکز بهداشتی، درمانی و پایگاه های سلامت باشند و به این بهانه برای واکسیناسیون در این مراکز حضور پیدا نکنند.

وی تصریح کرد: به این خانواده ها نیز می گوییم تمام پروتکل‌های لازم بهداشتی و پیشگیری به این مراکز ابلاغ شده و می‌توانند برای واکسینه کردن فرزندانشان در این مراکز حضور یابند. ضمن این که تمام افراد جامعه با تماس با سامانه بسیج ملی مبارزه با کرونا غربالگری شده‌اند و موارد مشکوک به مراکز ۱۶ ساعته ارجاع می شوند نه به مراکز بهداشتی و درمانی و جای نگرانی نیست.

وی در پایان بار دیگر از خانواده ها خواست حتما طبق سنوات گذشته برای واکسیناسیون فرزندانشان به مراکز بهداشتی، درمانی مراجعه کرده و این امر مهم را به تعویق نیندازند.

۲۳۵۲۳۵

کد خبر 1381410

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 11 =