تاکنون جز تأیید این خبر توسط منابع رسمی ایران، جزییات بیشتری درباره این افراد منتشر نشده است. فقط روز گذشته خبری به نقل از پلیس عراق مبنی بر جاسوس بودن شهروندان آمریکایی مذکور در خروجی برخی رسانهها قرار گرفت. درباره اخبار ضد و نقیضی که دراینباره وجود دارد با جواد جهانگیرزاده عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفتوگو داشتهایم:
چه خبر از سه تبعه آمریکایی بازداشت شده در مرزایران و عراق؟
فعلاً بیشتر ازآنچه در رسانهها هست خبر ویژهای نیست. من نیز همان گمانهزنیهای مطبوعاتی که وجود دارد، شنیدهام.
علیرغم آنکه چند روزی از دستگیری این افراد میگذرد، اما اخبار ضدونقیضی در این خصوص وجود دارد. به نظرتان آیا نکته خاصی در این زمینه به چشم میخورد؟
اینکه آمریکاییها در کل با حضور در کنار مرزهای ما در حال ایجاد فتنه هستند، کسی شک ندارد. اصلاً حضور مستمر آنها در عراق با توجه به اینکه مأموریتشان با سقوط صدام تمام شده، پایان یافته است. اما این حضور ادامه دارد چرا که هدف اصلی آمریکا ایران است برای همین تداوم حضورشان در عراق به عنوان یک سیاست پیگیری میشود. چرا که بخشی از فتنهگریهای قومی را میتوانند از طریق نزدیکی به مرزهایمان؛ راحتتر دنبال کنند.
یعنی این خبر که سه فرد آمریکایی جاسوس بوده و از اعضای سیا هستند، درست است؟
باید در اینباره تأمل کرد. نمیتوان به این صراحت گفت که آنها جاسوس هستند. اولاً که وظیفه پلیس ایجاد امنیت عمومی است نه فعالیت در یک امر تخصصی مثل تشخیص جاسوسان. لذا به نظر میرسد پلیس عراق صلاحیت ندارد تا در اینمورد اظهارنظر کند. در عین حال هرگونه تعجیل در پرداخت قطعی ماجرا و منسوب کردن آنها به سازمان سیا و تکذیب کردن این داستان با اسنادی که مثلاً فردا بدست میآید، میتواند برای آمریکاییها در قالب همین ارتباط حداقلی که بین دو کشور ایران و آمریکا وجود دارد، یک امتیازدهی محسوب شود. بنابر این توصیه این است که از هرگونه گمانهزنی در این خصوص پرهیز کنیم.
نظر شما