بدنبال کشف مواد کشنده پلوتونیوم در نیروگاه هسته ای فوکوشیما بازارهای مالی ژاپن و بخصوص بورس توکیو سقوط کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس و به نقل از کیودو گزارشاتی مبنی بر نشت پلوتونیوم از ژنراتور تولید برق در راکتور شماره سه بنام پلوترمال در روز دوشنبه ضمن ایجاد وحشت عمومی در بیم مردم ژاپن بار دیگر باعث سقوط شدید بازارهای مالی در این کشور شد.

البته کارشناسان می گویند این نشتی ممکن است در راکتورهای یک تا چهار نیز رخ داده باشد که این موضوع بر خطرات انسانی ناشی از نشت پلوتونیوم می افزاید.

پلوتونیوم یک عنصر شمیایی رادیواکتیو و فلزی است که نماد آن Pu و عدد اتمی آن ۹۴ می‌باشد. وزن اتمی این عنصر ۲۴۴٫۰۶ بوده و چگالی آن ۱۹٫۸۰۰ kg/m۳ می‌باشد.

پلوتونیوم در سال ۱۹۴۰ توسط دکتر  GlennT.Seaborg، Edwin McMillan, Kennedy  و Wahl از طریق بمباران دوترونی اورانیوم در سیکلوترون(شتاب‌دهنده ذرات مدور) Berkeley Radiation Laboratory دانشگاه کالیفرنیا برکلی کشف شد. اما این کشف تا مدتها سری باقی ماند. این عنصر با توجه به کشف سیاره پلوتو که درست بعد از نپتون کشف شد، پلوتونیوم نام گرفت.(پلوتون در منظومه شمسی بعد از نپتون قرار دارد)

گاهی اوقات از پلوتونیوم با عنوان سمی‌ترین ماده شناخته شده بر انسان نام برده می‌شود و این در حالی است که یک توافق کلی در میان کارشناسان مبنی بر نادرست بودن این مطلب وجود دارد. تا سال ۲۰۰۳ تنها یک مورد مرگ انسان به علت مجاورت و ارتباط با پلوتونیوم وجود داشته‌است. رادیومی که به صورت طبیعی به وجود می‌آید حدودا ۲۰۰ برابر سمی تر از پلوتونیوم است و برخی از Toxinهای آلی مانند سم بوتولین بیلیونها برابر سمی تر از پلوتونیوم می‌باشند.

هیچ گونه شک و تریدی وجود ندارد که پلوتونیوم در صورت استفاده نادرست می‌تواند بسیار خطرناک باشد. پرتوی آلفا که پلوتونیوم از خود ساطع می‌کند نمی‌تواند به پوست نفوذ کند، اما می‌تواند به اندامهای داخلی در صورت تنفس و یا خوردن پلوتونیوم آسیب برساند. ذرات بسیار کوچک پلوتونیم در صورت تنفس و رسیدن به ریه‌ها می‌توانت باعث به وجود آمدن سرطان ریه شود. مواد دیگر از جمله ricin، سم botulinum و سم tetanus در دوزهائی کمتر از یک میلی گرم، می‌توانند کشنده باشند، بنابراین پلوتونیوم از این نظر غیر عادی نیست.مقادیر قابل توجه بیشتر آن، در صورت بلع یا تنفس، می‌تواند باعث به وجود آمدن مسمومیت رادیویی حاد و مرگ شخص شود با این وجود تا کنون هیچ مورد مرگ به علت خوردن و یا تنفس پلوتونیوم دیده نشده و بسیاری از مردم مقدار قابل توجهی پلوتونیوم در بدن خود دارند.

خبرگزاری کیودو در همین حال درباره پلوتونیوم و خطرات انسانی آن چنین نوشته است:

پلوتونیوم می تواند بعد از تنفس آن توسط انسان روی ریه و استخوانها تاثیر سمی خود را نشان داده و تبدیل به سرطان شود.

/56

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 139517

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 8 =