برخی ناشران به تولید آثار نویسندگان خود که اندیشه فرم گرایی دارند، مشغولند و پایه‌گذاران فرمالیسم غربی در کشور ما هستند و به دلیل اینکه ادبیات فرمالیسم مورد اقبال جامعه قرار نمی گیرد و اینها برای جذاب کردن داستان ها به مضامینی روی می آروند که جزء خطوط قرمز است.

احمد شاکری با اشاره به این نکته که برخی اتفاقات حوزه ادبیات عالی است، اما کمتر اتفاق خاصی می توان پیدا کرد که تاثیر آنی در ادبیات بگذارد به خبرآنلاین گفت: تغییر در ادبیات متاثر عواملی است که در طولانی مدت، تدریجی و آنی در ادبیات پیش می آید. اگرهم این تغییر پیش بیاید ذهن ها را مشغول خود می کند چرا که خود معلول عوامل قبلی است. کتاب هایی که پر فروش می شود، معلول یک کار تدریجی است که در طول چند دهه پایه گذاری شده است در واقع اتفاقات دفعی نیست، تدریجی است.

به گفته وی مجموع عواملی که حوزه ادبیات را تحت الشعاع قرار می دهد متاثر عوامل دولتی و غیر دولتی است. متاسفانه جریان روشنفکری در ادبیات مهمترین تمرکز خود را بر اداره بازار توزیع، نشر و چهره سازی گذاشته است و به لحاظ نظریه پردازی جریان تولید کننده ای در سالی که سپری شد، وجود نداشت و جریان ادبیات و نشر یک جریان مصرف کننده صرف بود و چهره ای اثر گذار هم در سال های اخیر در این حوزه نداشته ایم.

وی با تاکید بر اینکه تعطیل شدن حوزه نشر باعث می شود اهالی کتاب به سراغ علل اصلی رکود بروند، اظهار داشت: اهالی کتاب این رکود را در وضعیت کیفی جستجو نمی کنند بلکه تنها مسئله ای که آنها به آن می پردازند بحث ممیزی است که به موضوع نشر گره خورده شده است. این افراد عموما ممیزی را عامل و علتی بارز در کم رونقی بازار نشر می دانند که متاسفانه باید گفت این حرف باطلی است دلیل آن این است که اتفاقا برخی ناشران موفق با همین ممیزی کار می کنند.

شاکری ادامه داد: دلیل اصلی این است که به نظر می رسد برخی ناشران به تولید آثار نویسندگان خود که اندیشه فرم گرایی دارند، مشغولند و پایه‌گذاران فرمالیسم غربی در کشور ما هستند و به دلیل اینکه ادبیات فرمالیسم مورد اقبال جامعه قرار نمی گیرد و اینها برای جذاب کردن داستان ها به مضامینی روی می آروند که جزء خطوط قرمز است.

شاکری افزود: هواداران جناح های ضعیف با ورود به این مضامین تلاش کرده اند فقدان خواننده را جبران کنند لذا این سروصدا برای ممیزی بر می گردد به چیزهایی که نگاشته می شود و دلیل اصلی این ناراحتی ها این است که آثار این نویسندگان از آفرینش و خلق آثار و تجربه برخوردار نیست.

متن کامل این گفتگو را اینجــــا مطالعه بفرمایید.

191/60

کد خبر 139686

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 11 =